Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 09, 2010 12:43 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Merlinek jeszcze nam wszystkim pokaże jaki z niego miziak :ok:
Mam nadzieję, że nie mu się nie wykluło z tej podwyższonej temperatury. Czekam na wieści z domku tymczasowego. :!:
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Od: Sob lut 06, 2010 20:43

Post » Wto mar 09, 2010 14:15 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Przed chwilka rozmawiałm z Beatką, Merlinek jest zdrowy ale syczy i prycha, nie daje się brac na ręce.
Kleksik bezproblemowy, spi z Beatą. Ona dzisiaj idzie z nowym tyczasikiem do weta więc prosiłam zeby umówiła zabieg dla Kleksika.

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Wto mar 09, 2010 14:28 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

natasza25 pisze:Przed chwilka rozmawiałm z Beatką, Merlinek jest zdrowy ale syczy i prycha, nie daje się brac na ręce.
Kleksik bezproblemowy, spi z Beatą. Ona dzisiaj idzie z nowym tyczasikiem do weta więc prosiłam zeby umówiła zabieg dla Kleksika.

Merlinku :( kotuniu przełam się.... bo będzie trudno o domek :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto mar 09, 2010 16:51 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Kurcze zmartwiło mnie to trochę. Nie wiem co z tym Merlinkiem. Przecież taki był miziak. Mam nadzieję, że po prostu potrzebuje więcej czasu. :(
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Śro mar 10, 2010 12:33 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Poszedł przelew :D
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Czw mar 11, 2010 21:11 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Dziekujemy Aniu za wsparcie finansowe :1luvu: , w poniedziałek rano idę z Kleksikiem na zabieg do naszej p. doktor. Dzisiaj byłam u nich, Kleksik rozgościł sie juz na całego.
Merlinek spi miedzy miską z żarelkiem a grzejnikiem. (mialas rację przekupny na jedzenie i to bardzo) Juz sie nie chowa no i dał mi sie wyglaskać i podrapac za uszkiem i nawet mu sie to podobalo. :D :ok:
Jeszcze trochę i bedzie jak Kleksik myślę :wink:

natasza25

Post » Czw mar 11, 2010 21:15 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Ale super wiadomości :1luvu: Merlinku.... no nareszcie postępy :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw mar 11, 2010 22:42 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

natasza25 pisze:Dziekujemy Aniu za wsparcie finansowe :1luvu: , w poniedziałek rano idę z Kleksikiem na zabieg do naszej p. doktor. Dzisiaj byłam u nich, Kleksik rozgościł sie juz na całego.
Merlinek spi miedzy miską z żarelkiem a grzejnikiem. (mialas rację przekupny na jedzenie i to bardzo) Juz sie nie chowa no i dał mi sie wyglaskać i podrapac za uszkiem i nawet mu sie to podobalo. :D :ok:

Oczywiście, że miałam rację :D Żerłok z niego niesamowity 8). W końcu pokazał jak lubi się pieścić.
Trzymam kciuki za Kleksika :ok:
A u mnie dzisiaj szpitalik. Mała kicia po sterylce dochodzi do siebie( to znaczy nie może przeboleć pustej miski i bardzo chce skakać). A druga kotka znowu pozazdrościła wizyty u weta i ma zaczerwienione i podpuchnięte oko :x
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Czw mar 11, 2010 23:25 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

sprezyna pisze:
natasza25 pisze:Dziekujemy Aniu za wsparcie finansowe :1luvu: , w poniedziałek rano idę z Kleksikiem na zabieg do naszej p. doktor. Dzisiaj byłam u nich, Kleksik rozgościł sie juz na całego.

Oczywiście, że miałam rację :D Żerłok z niego niesamowity 8). W końcu pokazał jak lubi się pieścić.
Trzymam kciuki za Kleksika :ok:
A u mnie dzisiaj szpitalik. Mała kicia po sterylce dochodzi do siebie( to znaczy nie może przeboleć pustej miski i bardzo chce skakać). A druga kotka znowu pozazdrościła wizyty u weta i ma zaczerwienione i podpuchnięte oko :x

U mnie tez tylko "psi szpital' i 3 próby poszarpania bandaży i zjedzenia venflonu :?
ObrazekObrazek

natasza25

Post » Pt mar 12, 2010 19:41 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Biedna psinka.
Moje kicia po sterylce już lepiej. Wczoraj cały dzień nie jadła, więc dzisiaj głodna jak wilk. Gotowałam jej kurczaka, a ona siadła w kącie za lodówką i zaczęła płakać. Ja musiałam wyjść na chwilę, wróciłam po ok 20 minutach a ta dalej płacze, obudziła męża który spał po nocce i uspokoiła się dopiero jak dostała jeść :lol:
Za to drugi kot miał już ropkę w oczach więc też wylądował u weta. Nie wiem czy to nie początki KK. Jak nie jedna to druga i nie mogę się pozbyć tego paskudztwa. :twisted:
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Sob mar 13, 2010 11:06 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

sprezyna pisze:Biedna psinka.
Moje kicia po sterylce już lepiej. Wczoraj cały dzień nie jadła, więc dzisiaj głodna jak wilk. Gotowałam jej kurczaka, a ona siadła w kącie za lodówką i zaczęła płakać. Ja musiałam wyjść na chwilę, wróciłam po ok 20 minutach a ta dalej płacze, obudziła męża który spał po nocce i uspokoiła się dopiero jak dostała jeść :lol:
Za to drugi kot miał już ropkę w oczach więc też wylądował u weta. Nie wiem czy to nie początki KK. Jak nie jedna to druga i nie mogę się pozbyć tego paskudztwa. :twisted:

Co wet powiedział, jak chodziałas do tego azylku do kotków to jest taka mozliwość że mozna coś przynieść na butach, czy ubraniu. Czy twoje koty sa szczepione co rok?

natasza25

Post » Sob mar 13, 2010 13:12 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

natasza25

Post » Sob mar 13, 2010 13:58 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

natasza25 pisze:
sprezyna pisze:Biedna psinka.

Co wet powiedział, jak chodziałas do tego azylku do kotków to jest taka mozliwość że mozna coś przynieść na butach, czy ubraniu. Czy twoje koty sa szczepione co rok?

Są szczepione. Wszystko zaczęło się jak adoptowałam drugą kotkę właśnie stamtąd. U mojej mamy, jest to samo-adoptowała jej siostrę. Podejrzewam, że kotki są nosicielami wirusa i albo same chorują albo zarażają. Moja mała kicha odkąd ją mam i co chwilę jest na antybiotykach. Teraz miała 2 tygodniową kurację i na razie jest lepiej za to ta druga ma problem z oczkiem :(
Byłam u weta i dostałam dla niej krople i leki przeciwzapalne, jak nie pomoże to znów antybiotyk. I tak w kółko!
A do azylku nikt nie chciał chodzić i zajmować się kotami właśnie ze względu na wirusa. Dlatego ja musiałam być u nich codziennie żeby chociaż dostały jeść. Dobrze że już ich tam nie ma.
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Sob mar 13, 2010 14:01 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Super ogłoszenia. Kleksik do domku :ok:
Obrazek
Obrazek

sprezyna

Post » Pon mar 15, 2010 15:48 Re: Śliczne kocurki Głogów dolnośląskie

Ciekawe czy Kleksik już po zabiegu...
Merlinek pewnie mruczy gdzieś w kącie. Może uda się wrzucić jakieś fotki?
Obrazek
Obrazek

sprezyna

[poprzednia][następna]