Tyskie mruczki V-Operacja za operacja,potrzebne wsparcie fin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 08, 2010 18:41 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Hop, kociki :) :) :)
Są jakieś nowe ulotki? Bo jeśli tak, to mogłabym zostawić jakieś u siebie na wydziale
W ogóle na zaliczenie z jednego przedmiotu mam przygotować prezentację z argumentowaniem, oczywiście mam zamiar przekonywać, dlaczego warto zaadoptować kota ;)
Podrzucam i pozdrawiam znad pracy licencjackiej ;)

Luinloth

Od: Śro lis 12, 2008 13:29

Post » Pon mar 08, 2010 19:53 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

a robisz to lekko na wesoło czy z pełną powagą? Z fotkami? Już mi się wizja pojawiła :mrgreen: Oj lubię takie zabawy :piwa:
a tak w ogóle to co, dziś żaden kot od Justy się nie wyprowadza? Dlaczego?

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pon mar 08, 2010 21:20 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Są folderki do roznoszenia :lol: :lol: :lol:
A no jak to jest ze dziś żadna kocia dama nie przeprowadza się , przecież dziś kobitki góra :wink:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Pon mar 08, 2010 22:47 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Luinloth pisze:Hop, kociki :) :) :)
Są jakieś nowe ulotki? Bo jeśli tak, to mogłabym zostawić jakieś u siebie na wydziale
W ogóle na zaliczenie z jednego przedmiotu mam przygotować prezentację z argumentowaniem, oczywiście mam zamiar przekonywać, dlaczego warto zaadoptować kota ;)
Podrzucam i pozdrawiam znad pracy licencjackiej ;)

zapowiada sie interesujaco :) :ok: :ok: kciuki trzymam :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon mar 08, 2010 22:48 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Justa&Zwierzaki pisze:Są folderki do roznoszenia :lol: :lol: :lol:
A no jak to jest ze dziś żadna kocia dama nie przeprowadza się , przecież dziś kobitki góra :wink:

a taki fajny prezent by byl na dzien kobiet w postaci mruczacej przyjaciolki.... :1luvu:

Kociara82

Post » Wto mar 09, 2010 0:25 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Witam Wszystkich po dluzszej przymusowej nieobecnosci :)

Nadrabiam prawie 10 stron i czytam i czytam, i wprawdzie pisane kilka dni temu, ale czytalam 3 razy pewne wypowiedzi i za kazdym razem przecieralam oczy z niedowierzaniem.

Musze pare slow napisac.
Co do Primci: 6tygodni to na pewno nie malo, wielu poddaloby sie wczesniej. Ja zdecydowalam sie dac Dt kociakowi, ktory do tej pory irytuje mnie miauczeniem o 4 nad ranem, spacerowaniem w nocy, glosnym skakaniem na podloge w srodku nocy. I choc juz pare razy myslalam, ze nie dam rady i oddam do innego Dt, to kot jest ze mna juz pol roku. I pomimo trudnosci nie wyobrazam sobie rzeczywistego oddania. Nie mam zamiaru jednak oceniac. Mysle, ze A-Prima zdecydowala w dobrej wierze, choc nie popieram w pelni tej decyzji.
Jedno jednakze mnie zastanowilo. Skoro sanepid nie pozwala nikomu oddawac kota po pogryzieniu, to A-Prima powinna Primcie trzymac, nie dawac Justynie, bo to przeciez ona byla wlascicielka kici podczas pogryzienia. Dyskusja na temat zaplaty kosztow obserwacji, byla wiec jak dla mnie zbyteczna.
Bylam ostatnio u Justy i Primeczka przywitala sie ze mna jak zawsze, a nawet jakby bardziej sie lasila 8O Wskoczyla na kolana, mruczala, ocierala lebek, nie podobalo jej sie nawet dzielic kolana z innymi miziakami :twisted: I tu sie zgodze: Primcia to zagadka, trudny orzech do rozgryzienia :D

Druga rzecz, ktora sie pojawila, to to, ze szczepienie na wscieklizne powinno byc wazniejsze niz szczepienie na wirusowki 8O Sorry, ale przy tym ubawilam do rozpuku. Trudno to skomentowac, bez obrazy. Trzeba popatrzec ile kociakow umiera na np koci katar a ile na wscieklizne... W Polsce glownym nosicielem wscieklizny sa lisy. I to najbardziej przy Litwie, gdzie szczepienia lisow nie sa obowiazkowe. U ludzi przypadek wscieklizny jest jeden na rok, w niektorych latach takowych brak. Wystarczy poszperac w necie. A teraz powiedz ile kociakow nie przezywa wirusowek... I powiedz jeszcze raz, ze szczepienie na wscieklizne jest wazniejsze :roll:
Do powyzszego: nie chce podżegać zadnej juz przeszlej dyskusji, ani jej na nowo ożywiać, po prostu chcialam dodac swoje zdanie, co wczesniej nie bylo mozliwe. To tyle.

Co do bierzacych spraw: bardzo sie ciesze, ze Psocia i Szilka znalazly domek :)

Omega i Oaza faktycznie nie maja szczescia, ale i na nie przyjdzie kolej, wierze w to :)

Jalusindo, mysle, ze instynkt podpowie Ci, jaka decyzja bedzie dla Ciebie sluszna. Nie chcialabym zebys przez kogokolwiek czula sie przymuszona do zabrania dwoch :) Danie jednej krowce kochajacego domku jest godne szacunku :)
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Wto mar 09, 2010 11:00 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Caragh witaj znów na wątku :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Brakowało nam Ciebie :lol: :lol: :lol:
Dostałam wczoraj mms ka od Szili :
Pozdrowionka z Gliwic przesyła głodomorek Szilka :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto mar 09, 2010 13:33 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Komp dzialal od piatku, ale net niestety nie, no i sie przedluzylo :/ Mnie Futrzakow i Cioteczek tez brakowalo :) Bardzo sie ciesze, ze znowu moge Was odwiedzac :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Wto mar 09, 2010 17:52 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

witam koty :wink:

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto mar 09, 2010 19:44 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Caragh ma racje :) Nie zmuszamy Jalusindy do niczego. Oczywiscie, ze byloby cudownie, gdyby obie kicie mogly razem do jednego domku trafic, ale nie mozemy naciskac na sile. Dajmy jej czas, ile potrzebuje, niech sie dobrze zastanowi, bo to bardzo wazna decyzja. :)

A jesli o Psocie chodzi... Juz za nia tesknie :oops: Miziak kochany i zwariowany :1luvu:

Szilka glodomorek?! 8O 8O 8O Kocie, bo Twoj domek jeszcze gotow pomyslec, ze Justyna Cie glodzila!! :ryk: :ryk:

Kociara82

Post » Wto mar 09, 2010 20:10 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Właśnie przed chwilką dzwoniła jalusinda że zaadoptuje obie koteczki czyli Frocie i Amelkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto mar 09, 2010 20:11 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Justa&Zwierzaki pisze:Właśnie przed chwilką dzwoniła jalusinda że zaadoptuje obie koteczki czyli Frocie i Amelkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O SERIO???!!!

Kociara82

Post » Wto mar 09, 2010 20:17 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Justa&Zwierzaki pisze:Właśnie przed chwilką dzwoniła jalusinda że zaadoptuje obie koteczki czyli Frocie i Amelkę :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Nooooo takie wiadomosci kocham najbardziej :) Frociu, Amelko :ok: :ok: :ok:
"We don't apologize
But we can harmonize
Don't try to criticize

Caragh

Post » Wto mar 09, 2010 20:29 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

Powaznie, jak szalec to szalec:) Juz bym je chciala miec w naszym domku!!!!! Ulcia weterynarz juz czeka w pogotowiu i wpadnie na domowa wizyte obejrzec dziewczyny i zaszczepic Amelke:) Jutro ide obejrzec legowiska:))

jalusinda

Od: Nie mar 07, 2010 17:49

Post » Wto mar 09, 2010 20:45 Re: Tyskie mruczki V - jest nas dużo, szukamy domków !!!

czy aby na pewno jestes tego pewna?! 8O :ok: na pewno OBIE?!

Kociara82

[poprzednia][następna]