Karmelka i Morelka - obie kotki w swoich domkach :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon mar 08, 2010 10:15 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

rybcie pisze:Georg-inia - wieeeeelkie dzięki jak stąd na Księżyc za wszystkie rady!

Druknęłam sobie nawet tego maila od Ciebie i dam jako sugestię/instrukcje :)

bez przesady :oops: napisałam tylko w jaki sposób my radzimy sobie z wychodzeniem kotów. I wcale nie jest powiedziane, że to jest prawidłowe postępowanie :?
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon mar 08, 2010 10:21 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

jest bardzo mądre i sama chętnie bym się do niego zastosowała mając przestrzeń. A uczulania i rad nigdy za dużo ;). Chyba, że prawa zastrzeżone ;)? Inguś, serio - nie masz nic przeciwko? Bo wiesz - lepsza czyjaś mądrość i doświadczenie niż nauka na sobie i koteczku...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon mar 08, 2010 20:03 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

Morelka już w Swoim Domu :). Nieśmiało ale ciekawie się rozglądając wyszła z transporterka, po krótkim czasie zaczęła zabawę ulubioną myszką. Dostała też piłeczkę. Zawsze dajemy coś z domku, coś co pachnie miejscem, które już znają. Żeby wiedziały, że to jest ciągłość, że nikt ich nie porwał, że tam będzie dobrze. Nie wiem, może nam tego bardziej potrzeba. Tak czy inaczej Morelcia szybciutko zaczęła bawić się myszką. Koleżanka Świruska na razie nieśmiała, ale nie było agresji, tylko ciche buczenie zdecydowanie bardziej wywołane obawą niż wrogością. Saba na razie była i na początku będzie izolowana i powoli zapoznawana z Morelcią. Wszyscy Domownicy zachęcali koteńkę do zabawy i troskliwie obserwowali maleństwo :love:. Aha, Morelcia już wypatrzyła swoje TV :) - siedziała jak zahipnotyzowana z główką zadartą do góry śledząc przepływające piękne wielkie kolorowe rybki akwariowe na wysokości ok. 1,6m nad ziemią. Wyglądała komicznie.

Życzymy Ci najkochańsza Morelciu wszystkiego najlepszego, długiego i szczęśliwego życia :1luvu: :kotek: :1luvu:.

A po powrocie... Bonifacy siedzi w przedpokoju i płacze :cry:...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon mar 08, 2010 20:15 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

Morelciu, wszystkiego najlepszego w nowym domku. Bonifaciu, nie płacz koci wujku.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon mar 08, 2010 20:23 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

No wspaniałe adopcje. Gosiu - jesteście super domkiem tymczasowym. Szkoda mi Bonifacego - taki kochany kocureczek.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Pon mar 08, 2010 20:28 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

CoolCaty pisze:No wspaniałe adopcje. Gosiu - jesteście super domkiem tymczasowym. Szkoda mi Bonifacego - taki kochany kocureczek.
poczekaj jak wrzucę filmik z ssącą Karmelką ;). postaram się zaraz ;)
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon mar 08, 2010 20:50 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

Karmelka ssąca-filmik

i żeby nie było, że Antoś jest złym wujkiem ;):
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon mar 08, 2010 22:34 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

Karmi znów nam nasiusiała do łóżka :?. Ma ktoś pomysł :? Ona ma 2,5 m-ca. Czy kotki w tym wieku nie powinny bezbłędnie kuwetkować?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon mar 08, 2010 23:22 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

Filmik rozczulający :1luvu:
Słodka maleńka dziewczyneczka :1luvu:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto mar 09, 2010 7:36 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka - znaleziony :)

rybcie pisze:SOBOTA:tym razem przydałyby mi się porady z zakresu siusiania :oops:. Już drugi raz (poprzednio kilka dni temu) któryś kociasty zsiusiał mi się do łóżka :evil: . Podejrzenie pada na małe, ale tylko dlatego, że naszym się to nigdy nie zdarzyło. Wiem, że to nie wyklucza kocurów z kręgu podejrzanych :twisted:, no ale dopóki nie przyłapię na mokrym uczynku - nie wiem nic. Moje pytanie jest następujące - czy może to być związane z wpadką dziecięcą? No bo za pierwszym razem przy kuwecie (stoi pod stolikiem) pracował TŻ i może był tam utrudniony dostęp. Tak sobie tłumaczyłam. Ale dziś zdecydowanie wybrały sobie golutki odsłonięty materac i go centralnie zmoczyły :/. Kiedyś taką wpadkę zaliczyły z quu ponieważ jak sprzątałam kuwetę i postawiłam na podłodze dach kuwety to weszła sobie któraś piękna do środka i nie bacząc na fakt, że nie ma w środku dna i żwirku zrobiła sobie pięęęękną kupkę :evil:. Czy to siusianie to sygnał, żeby zbadać krew na nerki czy można to próbować jakoś interpretować :(?

edit: przyłapana na mokrym uczynku. Winna: Karmelka. :/. To już drugi raz dziś rano :(.

byłam na spacerze po mięsko i miałam czas na przemyślenia. W tym tygodniu dodałam sosnowy odświeżacz do kuwety... może nie pasuje im? I dostawiam drugą kuwetę. 1 przy 4 ogonkach to za mało. Może dla kobietek publiczna toaleta o takim natężeniu użytkowników godzi w ich doznania estetyczne...?

rybcie pisze:PONIEDZIAŁEK Karmi znów nam nasiusiała do łóżka :?. Ma ktoś pomysł :? Ona ma 2,5 m-ca. Czy kotki w tym wieku nie powinny bezbłędnie kuwetkować?

stoją teraz 2 kuwety, w jednej nie ma żadnego dodatkowego zapachu-czysty bentonitowy żwirek o naturalnym zapachu. Kuweta przed wczorajszą wpadką była zupełnie czyściutka. Mięciutka pościel lub materac to na szczęście jedyne m-ce (póki co, odpukać), które sobie wybrała. Tylko czemu?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto mar 09, 2010 8:47 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka już u siebie :)

Próbowałaś drewnianego zbrylajacego się żwirku? CBE+, Pinio?

Nie wiem, czy kociaki w tym wieku powinny już mieć 100% trafień... To maluszki, mogą czasem nie zdążyć..

A kociska i filmiki śliczne :1luvu:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto mar 09, 2010 8:54 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka już u siebie :)

2,5 m-ca? mnie wygląda na starszą koteńkę... czy ona tylko sika poza kuwetą?

tak czy siak takie rzeczy się zdarzają i powiem szczerze, że tylko raz znalazłam przyczynę somatyczną: mały Bilard miał najzwyczajniej na świecie piasek w moczu - przeszło już po 3 dniach na Urinary... Może złap siuśki, standardowe badanie to ok 10 zł, z pewnością taniej niż nowa pościel.

Cała nasza super-hiper kołdra 2,2 metra szerokości jest dokumentnie zaszczana przez małe tymczasy :twisted: Na pewno działa Wash&Get-Off - leję tym na narzutę, aż w gardle dusi - tylko, że to dość drogie jest. Jak to nie pomaga - przykrywamy łóżko folią :roll: ale najdziwniejsze jest to, że żaden z tych siusiających gnojków nie zlał się nigdy w miejscu do tego nie przeznaczonym w nowym domu 8O
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto mar 09, 2010 8:55 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka już u siebie :)

mnie się wydaje, że ona z premedytacja tam poszła. To nie jest tak, że tam spędzała czas i się przydarzyło. Tak myślę. Dlatego piszę tutaj, bo Wy spore doświadczenie macie - jak to jest z tym celowaniem w tym wieku? Jak mogę ją uczyć? Przyłapać i przenosić do kuwety w trakcie? Kuwetę do sypialni?

żwirek chyba jej pasuje bo poza tymi wpadkami wszystko ląduje tam gdzie powinno... A bentonit na pewno zna ze schronu... Czekam z utęsknieniem na rady...

Morelcia spała z Dużą w nocy :), jadała, kuwetkowała, mordowała myszkę. Jeszcze ze Świrusem syczą na siebie, mała nie daje sobie w kaszę dmuchać ;).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Wto mar 09, 2010 8:57 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka już u siebie :)

Gosiu, szczerze? Ja bym jednak zbadała jej siusiu. To nie jest prawidłowe. Może się naziębiła malutka?
A czy ona normalnie biega, bawi się?
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto mar 09, 2010 9:01 Re: Karmelka - wymarzony DS poszukiwany, Morelka już u siebie :)

Georg-inia pisze:2,5 m-ca? mnie wygląda na starszą koteńkę... czy ona tylko sika poza kuwetą?
w książeczce ma datę ur. 20.12. Tylko siuśki poza kuwetą lądują. Na szczęście :twisted:

Georg-inia pisze:tak czy siak takie rzeczy się zdarzają
znaczy- maluchy mogą tak mieć?

Georg-inia pisze:
i powiem szczerze, że tylko raz znalazłam przyczynę somatyczną: mały Bilard miał najzwyczajniej na świecie piasek w moczu - przeszło już po 3 dniach na Urinary... Może złap siuśki, standardowe badanie to ok 10 zł, z pewnością taniej niż nowa pościel.
trzeba siuśki? krew nie wystarczy?

Georg-inia pisze:
Cała nasza super-hiper kołdra 2,2 metra szerokości jest dokumentnie zaszczana przez małe tymczasy :twisted: Na pewno działa Wash&Get-Off - leję tym na narzutę, aż w gardle dusi - tylko, że to dość drogie jest. Jak to nie pomaga - przykrywamy łóżko folią :roll: ale najdziwniejsze jest to, że żaden z tych siusiających gnojków nie zlał się nigdy w miejscu do tego nie przeznaczonym w nowym domu 8O

mnie się super sprawdza proszek zapachowy Benka. Zawsze psikałam Vitoparem czy czymś takim (nie pamiętam nazwy), ale w materac jak wsiąkło to zasypałam proszkiem. Wyciągnął całą wilgoć z zapachem :ok:. A kosztuje 3 zł cały woreczek :).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]