wątek wsparcia dla zasikanych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 04, 2010 14:54 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

potwierdzam, ze koty wiedza co robia - jak skarcilam Ruby za kupe w umywalce, to truchcikiem pobiegla do sypialni, poczekala az posciele lozko, usiade na nim, tez tam wskoczyla i pieknie sie zlala takim dlugo wstrzymywanym szczochem, ze wszystko plywalo - najsmieszniejsze jest to, ze ona ma wyraz pyszczka taki usmiechniety, wiec to byl SZCZOCH Z HUMOREM :ryk:

jak TŻ sie wscieka to zawsze go ostrzegam, ze jak sie nie uspokoi, to mu kot do buta nasika - a mamy tych kotow troche, buty leza wiecznie wystawione, bo TŻ balaganiarz, wiec argument dziala na wyobraznie :mrgreen:

koty umieja sobie nas wychowac :ok:

ale Freya nie robi ze zlosci

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw mar 04, 2010 14:57 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

alessandra pisze:Rakea, gdzie można to cudo dostać:
Mikrozid ? u mnie zoologiczne odpadają, apteka czy moze jakis sklep internetowy? byłabym wdzięczna za namiary, bowiem, o ile u mnie spokój, znajoma ma problem, dzieki :wink:

hurtownie stomatologiczne i medyczne tylko!
ja wylukałam go kiedyś u mojej stomatolog..spodobała mi się skład i ona mi go kupuje jak nie mogę dojechać do hurt. med.

wstukaj w gógle może gdzieś blisko Ciebiejest (nie wiem gdzie dokładnie jesteś).
jak nie to potytaj w gab. stomat.

tu znalazłam mega tanio w Łodzi, więc z przesyłką byłoby raptem ok 33zł -
przelewasz do spryskiwacza po płynie do szyb i gotowe!

edit: :roll: tu znalazłam http://www.dent-r.pl/index.php?a=sklep&k=18&p=90
Ostatnio edytowano Nie mar 07, 2010 22:46 przez Rakea, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw mar 04, 2010 15:08 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

tillibulek pisze:ale Freya nie robi ze zlosci

tak właśnie, kot nie robi ze złości - koty nie znają takiej emocji. Agresję tak, ale nie złość.
a Ruby siknęła na łóżko bo chciała oswoić Ciebie, jak to ukochana pańcia nakrzyczała na kotecka.. :mrgreen:

Na przykładzie naszej Misiooo behaw. tłumaczyła, że jej konstrukcja psychiczna (schizofr.) wymaga b. regularnego trybu bytowania. coś jak u dzieci autystycznych: śniadanie o godz. 7.30, myjemy zęby niebieską szczoteczką, jedną pastą, na śniadanie omlet, na małym talerzyku, jemy go łyżeczką do herbaty itd...jeśli choć jeden element nie zgadza się "wali" się cały świat. A kot żeby szybko wszsytko wróciło do normy - musi psiknąć aromat oswajająco-kojący czyli sik!
koty sikają bo oswajają przestrzeń - podłoże tego może być różne: chęć dominacji, strach, brak poczucia bezpieczeństwa..a zapach siku oznacza jedno "już jest dobrze, jestem u siebie"

inna sprawa, ze osobliwie wybierają sobie akurat te miejsca które potrafią nas wkurzyć do żywego..

buuuuuu
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw mar 04, 2010 15:25 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Rakea, Tillbulek - Felix zostal znaleziony w styczniowe mrozy i przygarniety. Na zdiagnozowane problemy z nerkami i anemie, do tego kilka obrazen na skorze - powyrywania siersc, rozcieta skora, niewielkie odlezyny na tylnich lapkach (z tylu) i odmrozona czesc prawego uszka (pofaldowane i sztywne).
Dostaje Furosemid z kroplowka, lpacitine, calopet, hemofer, karme RC dla nerkowcow (mokra), odlezyny sa smarowane mascia (nie pamietam nazwy).
Nie wiem ile moze miec lat - podobno kolo 4-5.
Dogaduje sie z Frania - kundlem wilczuropodobnym, chociaz musial ja kilka razy "poglaskac" po mordce za natarczywosc ;)
Obrazek Obrazek Obrazek <--- a ja rosne i rosne ;)

foxtrot

Od: Czw lut 18, 2010 13:00

Post » Czw mar 04, 2010 15:43 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

a to Felix nówka nabytek!
bosz aż strach pomyśleć co on przeżył.
no nic to - jest jak widać w dobrych ludzko-psich rekach i napewno będzie coraz lepiej.

jest wątek dla nerkowców - viewtopic.php?f=1&t=94815
może się przyda!

powodzenia i uściski dla Felixa (btw od dzierżyńskiego czy Felix the cat?)!
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw mar 04, 2010 15:53 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Rakea pisze:a to Felix nówka nabytek!
bosz aż strach pomyśleć co on przeżył.
no nic to - jest jak widać w dobrych ludzko-psich rekach i napewno będzie coraz lepiej.

jest wątek dla nerkowców - viewtopic.php?f=1&t=94815
może się przyda!

powodzenia i uściski dla Felixa (btw od dzierżyńskiego czy Felix the cat?)!

Dziekujemy :) Poglaskam po powrocie do domu :)
watek juz czytany ku pamieci, podobnie jak abc kociarza ;)

nie - akurta gdzies mi sie skojarzylo z... Bondem :) Tam byl Felix z CIA, a ze nasz Felix to elegant w smokingu i poobijany jak tajny agent po akcji to jakos tak wyszlo ;) (wiem, ze to brzmi... hmm, oryginalnie :)

foxtrot

Post » Czw mar 04, 2010 16:23 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

foxtrot pisze:nie - akurta gdzies mi sie skojarzylo z... Bondem :) Tam byl Felix z CIA, a ze nasz Felix to elegant w smokingu i poobijany jak tajny agent po akcji to jakos tak wyszlo ;) (wiem, ze to brzmi... hmm, oryginalnie :)

hłehłe..dobre - najważniejsze, ze skojarzenia osobiste..fajnie
NB mój dziki dzik garażowy ma Mr.Phelps - po tym z mision impossible (nauczył się wchodzić i wychodzić z wyjeżdzającymi samochodami i spał na naszych motocyklach..prawdziwy kamikaze)

:wink:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Czw mar 04, 2010 22:30 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Foxtrot, glaski dla koteczka - jest pod dobrą opieką... super, ze nawet wątek dla nerkowcow masz juz opanowany - brawo!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Rakea, dziekujemy za wyjasnienie sposobu myslenia i dzialania kota - to bardzo fascynujace 8O
wlasnie nasunela mi sie mysl.... jesli kot czuje sie bezpiecznie czujac swoj mocz... to rozumiem teraz dlaczego Freya jak byla dzika, to bunkrowala sie w kuwecie.... 8O

tillibulek

Post » Pt mar 05, 2010 9:39 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Dzieki Tillbulek,

Felix wczoraj postanowil okazac swoje niezadowolenie i wykorzystal chwile nieuwagi - pokrycie fotela i poducha juz sie susza ;)
Mam nadzieje ze szybko sie zadomowi na stale - na razie pozwala sie polozyc na bok, ale dluzsza proba poglaskania skutkuje drapaniem i gryzieniem, wiec caly proces sie moze wydluzyc....
Poki co swietnie ze tu sie znalazlem, bo jest tu cala masa baaardzo ciekawych i przydatnych informacji.
Milego dnia :)

foxtrot

Post » Pt mar 05, 2010 15:08 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

co racja to racja, Foxtrot :wink:

ach te nasze sikacze....

tillibulek

Post » Nie mar 07, 2010 10:15 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Znowu :crying:
i to na tą gęstą wykładzinę - czwarty raz posypuję i zbieram Zorb-it i nadal wilgotne :crying:
ja już nie chcę :crying:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Nie mar 07, 2010 15:09 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Sin, współczuję..
może, jak przeschnie to polej tym Mikrozidem...

U mnie Misioo wypuszczony na salony, puścił 5 sików "nic nieznaczących" :twisted:
(ale u mnie to jest lajt - pdłoga drewniana i gres)

Dziewczyny, w sumie to z tym sikaniem zaklęte koło.
kot sika bo oswaja przestrzeń,więc jak zmywamy te siki, to kot przecież musi znowu nasikać, nie?

beczeć się chce...
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Nie mar 07, 2010 16:24 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Nie wiem skąd ten mikrozid wziąć... :roll:
Na razie nie czuć...
Ale problem pozostaje :(
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Nie mar 07, 2010 18:12 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Rakea pisze:Dziewczyny, w sumie to z tym sikaniem zaklęte koło.
kot sika bo oswaja przestrzeń,więc jak zmywamy te siki, to kot przecież musi znowu nasikać, nie?

Raz tylko spróbowałam poradzić sobie z sikającą kotką, która zaznaczała sobie przestrzeń, metodą przetrzymania. Wymagało to sporo samozaparcia, bo wybrała sobie moją kołdrę na cel, ale fakt, po sześciu tygodniach przestała i nie leje do tej pory.
Z innymi moimi sikaczami się tak po prostu nie da.
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Nie mar 07, 2010 18:22 Re: wątek wsparcia dla zasikanych

Dziewczyny-Bacillol F jest tańszy od Mikrozidu-stosuje go w pracy,a na sioo swietnie działa płyn do płukania ust z LIDL-a,za niecałe 5zł,niestety nie wiem jak działa na obiciówkę-moje Pynia leje na podłogę!-etap sikania na kanape i krzesła mam za sobą,a dywan zlikwidowałam.
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]