Tillibulkowy harem zaprasza :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 06, 2010 19:52 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

kalair pisze:No, pewnie uczciwie sprzątała, kotki karmiła, gotowała...Nie to co my... :mrgreen:

wczoraj caly dzien sprzatałam, bo Męż wracał ze szkolenia ;)
zmienilam posciel, 2 prania wstawilam, poodkurzalam, kurze pościerałam, podlogi pomyłam, drzwi umyłam, wszystkie agd lśnią.... no wiecie, generalne porzadki (bez okien, bo na razie za zimno :oops: )

mimo tylu zajec dwa razy zajrzalam wczoraj na Miau, wiec chyba nalezy mi sie usprawiedliwienie.. :twisted:

żwirek ten.. ;) nie zbryla się, ale jak kot nie zakopuje, to bardzo wygodnie sie go usuwa, bo fajnie pęcznieje i ładnie wchodzi na łopatke ;) Zorka i Freya nie zakopują, a Ruby niestety tak - zawsze sie trafi jakas czarna owca w rodzinie :roll: :wink:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Sob mar 06, 2010 19:54 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Ja mam niestety 3 górników :roll:
Te niezbrylające wychodzą w takim tempie, że chyba i za darmo by się nie opłacało :?

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 06, 2010 19:58 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Ja też niestetry mam górnikow.. Pół łazienki czasem w żwirku.. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 06, 2010 20:01 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

OKI pisze:Ja mam niestety 3 górników :roll:
Te niezbrylające wychodzą w takim tempie, że chyba i za darmo by się nie opłacało :?

no tak, choc moja siostra (szczesliwa posiadaczka 5 kotow) wynalazla w Tesco jakies cudo - dokladnej nazwy nie pamietam jakiś tam piasek - to jest granulat - 10,50 zł za 8 l - starcza jej na 1,5 tyg - podobno wchlania siki do tego stopnia, ze mozna przez 4 dni ich nie wyrzucac, a koty ich nie czują, tylko kupy wywala.... mowi, ze jest extra..... musze kiedys wyprobowac... to na szczescie nie jest bentonit, ktorego nienawidze i podobno tez mozna go wrzucac do wc :ok:

tillibulek

Post » Sob mar 06, 2010 20:01 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

kalair pisze:Ja też niestetry mam górnikow.. Pół łazienki czasem w żwirku.. 8)

mialam tak jak byl bentonit :x

tillibulek

Post » Sob mar 06, 2010 20:10 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:
OKI pisze:Ja mam niestety 3 górników :roll:

no tak, choc moja siostra (szczesliwa posiadaczka 5 kotow) wynalazla w Tesco jakies cudo - dokladnej nazwy nie pamietam jakiś tam piasek - to jest granulat - 10,50 zł za 8 l - starcza jej na 1,5 tyg - podobno wchlania siki do tego stopnia, ze mozna przez 4 dni ich nie wyrzucac, a koty ich nie czują, tylko kupy wywala.... mowi, ze jest extra..... musze kiedys wyprobowac... to na szczescie nie jest bentonit, ktorego nienawidze i podobno tez mozna go wrzucac do wc :ok:

Na 3 tygodnie 21 zeta? Ostatnio kupiłam 60l CBE+ za 120 z dostawą, czyli wychodzi 20/10l i nie trzeba wymieniać całości co 1,5 tygodnia :wink: Nowy worek zaczęłam w zeszły weekend, mam jeszcze pół :roll:

OKI

Post » Sob mar 06, 2010 20:45 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

ale ona ma troche wiecej kotow i szukala takiego zwiru, zeby wchlanial zapach moczu, zeby nie trzeba go bylo czesto wymieniac

tillibulek

Post » Sob mar 06, 2010 20:47 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Hmm..Tilku, ja mam tani żwirek, ale fajnie pochłania zapach.. No chyba, że cały dzień nie sprzątniesz..
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 06, 2010 20:49 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

zresztą ilosc zużywanego zwiru zalezy tez od wielkosci kota... moje białki jak zrobią siuu to na pol kuwety (a kuwete mam ogromniastą), a mała Freya doslownie odrobine

siostra rzeczywiscie roznie sprzata - czasem naprawde dlugo nie ma jej w domu - do tego 5 kotow robi swoje (jedna kuweta) - ja sprzatam od razu po każdym urobku - a Ty jakiego zwiru uzywasz, Kalair?

tillibulek

Post » Sob mar 06, 2010 20:53 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Albo Benka, albo teo. I a trzy koty..jakoś.
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 06, 2010 20:54 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Pancia sprzatala, a dzidzie sie relaksowaly....

Freyka patrzyła na śnieżek...
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zorka niuniała mychę...
Obrazek

tillibulek

Post » Sob mar 06, 2010 20:55 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Freyuniu, ależ z Ciebie pieknotka! :1luvu: :1luvu: Z Zorki też!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Sob mar 06, 2010 20:59 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:ale ona ma troche wiecej kotow i szukala takiego zwiru, zeby wchlanial zapach moczu, zeby nie trzeba go bylo czesto wymieniac

No, 2 więcej. Przy jednym kocie worek CBE mi starczał na 2-3 m-ce, przy trzech na pewno będzie sporo mniej, pewnie z miesiąc :roll: To przy 5 kotach też na dłużej niż 1,5 tygodnia starczy. I nie śmierdzi moczem, dlatego starcza :wink:
Ja już trenowałam chyba wszystkie żwirki i zawsze wracałam do CBE+, wychodzi mi najlepszy stosunek ceny do jakości (i mojej wygody).
Tu masz zresztą bardzo prosty rachunek: 2x10,50=21/3 tygodnie, 1x20/? nie wiem, ale co najmniej też trzy i na pewno nie trzeba całości wymieniać po drodze :?
Wywalam urobek 1-2x dziennie, dosypuję jak trzeba, a jak się worek kończy to wtedy wymieniam całość. Dla mnie to o wiele mniej roboty (a czas to pieniądz :wink: )

tillibulek pisze:zresztą ilosc zużywanego zwiru zalezy tez od wielkosci kota... moje białki jak zrobią siuu to na pol kuwety (a kuwete mam ogromniastą), a mała Freya doslownie odrobine

siostra rzeczywiscie roznie sprzata - czasem naprawde dlugo nie ma jej w domu - do tego 5 kotow robi swoje (jedna kuweta) - ja sprzatam od razu po każdym urobku - a Ty jakiego zwiru uzywasz, Kalair?

Moje 3 małpy robią za 6 :twisted: Nie wyobrażam sobie nie wywalić urobku codziennie i tu nie chodzi o smród, bo nie śmierdzi, tylko o to, że już nie miałyby gdzie łapy postawić w tej kuwecie :roll:
Jak wyjeżdżam dłużej niż na 1 noc, to zawsze ktoś przyjdzie nakarmić i wywalić z kuwety, to jest moment. Za to zmiana żwirku to już grubsza operacja, mycie kuwety itd.

Ale to pewnie zależy jeszcze od osobistych preferencji. Jak dla mnie to się po prostu nie kalkuluje przede wszystkim :?
Jakbym się mogła "naumieć" tych niezbrylających, to kupowałabym pelety po parę złotych za 25l :roll:

OKI

Post » Sob mar 06, 2010 21:01 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Freykę to Ci kiedyś ukradnę :1luvu:

OKI

Post » Sob mar 06, 2010 21:21 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

A Ruby udawała kota z filmiku YouTube'a.... :lol:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

tillibulek

[poprzednia][następna]