SzP - Potrzebny cykloferon!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2010 13:57 Re: SzP - Koty czekają na domki! Garfield w opałach!

Jak tam nowy tri-nabytek? :) Wszystko w porządku z dziewczynką? Dziękuję jeszcze raz za miejsce dla niej...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob lut 27, 2010 23:43 Re: SzP - Koty czekają na domki! Garfield w opałach!

Duszka zostaje u nas tak postanowiła rada rodzinna.
Dostała imię, a w gratisie odrobaczenie i szczepionkę :lol:
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Pon mar 01, 2010 20:36 Re: SzP - Koty czekają na domki!

Garfield-zbój wylądował u mnie :twisted:
Może w łikedn pojedzie do Częstochowy, proszę o kciuki!

A reszta stada zaczęła wąchać wiosnę z zainteresowanie okrutnym, bo otworzyłam dziś szeroko okno w kocim pokoiku. Na co prawie wszystkie wskoczyły na parapet.
Jutro przyjeżdżają goście. Być może któryś z kociaków podbije ich serce :kotek: :ok:

A Duszka została przemianowana na Zmorkę :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

Formica

Post » Pon mar 01, 2010 22:19 Re: SzP - Koty czekają na domki!

a co ona tak często imie zmienia?... już nei jest cacy? :twisted:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pon mar 01, 2010 22:40 Re: SzP - Koty czekają na domki!

Duszka to ona tym białym futrem jest, ale z charakterku to Zmorka :twisted: Reszta stada w ciagu swojego życia nie zwiedziła tak dokładnie tego domu, jak ona w ciągu dwóch dni :lol:
Obrazek

Formica

Post » Wto mar 02, 2010 8:53 Re: SzP - Koty czekają na domki!

Formica pisze:Garfield-zbój wylądował u mnie :twisted:

Znaczy się, że ktoś go nauczy porządku :twisted:
:lol:

Formica przygotowuję się powoli do łapania dzikuski 8) Na początek muszę transporter pożyczyć, bo w moim wciąż mieszka gołąb :roll: Myślę, że w okolicy weekendu się zaczaję na kocicę :twisted:
ObrazekObrazek

coztego

Od: Czw cze 29, 2006 19:22

Post » Wto mar 02, 2010 10:27 Re: SzP - Koty czekają na domki!

Mogę trasporter Ci pożyczyć, a jakby był problem z łapaniem, to jesteśmy w trakcie kupowania klatki łapki, więc będzie czy łapać.
Obrazek

Formica

Post » Wto mar 02, 2010 13:27 Re: SzP - Koty czekają na domki!

Formica pisze:Mogę trasporter Ci pożyczyć

Dzięki, póki co spróbuję wziąć w czwartek z lecznicy, bo jest mi bardziej po drodze. Jakby przypadkiem nie było nic wolnego to się zgłoszę do Ciebie :mrgreen:
Tego cholernego ptaka muszę w końcu wypuścić :twisted:
a jakby był problem z łapaniem, to jesteśmy w trakcie kupowania klatki łapki, więc będzie czy łapać.

Jestem dobrej myśli, bo ona jest dość mocno oswojona, w razie problemu poproszę o pomoc jej ulubionego karmiciela, jemu na pewno da się złapać. A jak nie to... :evil:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Wto mar 02, 2010 22:36 Re: SzP - Koty czekają na domki!

Być może na Cicię czeka domek, co prawda panna postanowiła pokazać swój charakterek ostrzegawczo podgryzając, gdy jej się pieszczoty nie spodobały. Dziś po raz pierwsz wpuściłam chętnych na kota do kociarni i koty były tak zdumione taką ilością osób, że zaczęły panikować. Filemon przemiziasty, zwiał i się schował, Bunia i Krokus czmychały pod ścianami, a normalnie kroku nie mogę zrobić, bo mi robią ósemki wokół stóp. Tylko Nitka i Cićka ratowały sytuację ładnie prosząc o głaski, z tym że Cićka też mówiła kiedy ma ich dość.
Jutro idzie na sterylkę, może to też troszkę wpłynię na jej temperament.

Do bandy dołączył Kajtuś, kocurek około 5mieś.
U Kajtusia podejrzewamy problemy z tarczycą, ma problemy z owłosieniem (bez tła zakaźnego), stale podwyższoną temperaturę ciała, wcina za pięciu, a chudy jak szprotka. A teraz dodatkowo przerażony, siedzi pod szafką i udaje, że go nie ma.

I pytanie strategiczne:

Czy ktoś z ramienia fundacji mógłby przyjąć na tymczas tę kicię?

Obrazek Obrazek

Została znaleziona na osiedlu w Pyskowicach, przygarnęła ją pewna Pani, oceniła ją na 1-2lata, podobno kotka o bardzo przyjaznym charakterze, lecz nie może zostać u tej osoby, ze względu na jej własne zwierzęta.
Obrazek

Formica

Post » Śro mar 03, 2010 14:56 Re: SzP - Koty czekają na domki/DT dla 2letniej kotki potrzebny!

Hop!
DT pilnie poszukiwany :!: :kotek:
Obrazek

Formica

Post » Śro mar 03, 2010 15:20 Re: SzP - Koty czekają na domki/DT dla 2letniej kotki potrzebny!

a szczepiona ta Kicia?
Gratulacje dokocenia się jakoś mało tych kotów u Was :wink:
Gosiara

Post » Śro mar 03, 2010 15:22 Re: SzP - Koty czekają na domki/DT dla 2letniej kotki potrzebny!

Fiodorku :cry: [*]
Gosiara

Post » Czw mar 04, 2010 12:53 Re: SzP - Koty czekają na domki/DT dla 2letniej kotki potrzebny!

Szczepiona ta kicia?
Gosiara

Post » Pt mar 05, 2010 13:24 Re: SzP - Koty czekają na domki!

Formica pisze:Mogę trasporter Ci pożyczyć, a jakby był problem z łapaniem, to jesteśmy w trakcie kupowania klatki łapki, więc będzie czy łapać.

Transporter mam, gorzej z kotą bo co najmniej od 3 dni jej nie widziałam :twisted: Mam nadzieję, że w weekend się pokaże na podwórku. :kotek:
ObrazekObrazek

coztego

Post » Pt mar 05, 2010 17:36 Re: SzP - Koty czekają na domki/DT dla 2letniej kotki potrzebny!

powodzenia w lapaniu...

u mnie w domu FIP... Maciej odchodzi...
prosze o duzo kciukow i dobrych mysli dla nas - to nasz pierwszy kot FIPowiec...
czeka nas trudny czas :(
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

[poprzednia][następna]