Tillibulkowy harem zaprasza :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 04, 2010 22:05 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:włala - na zyczenie (dzis jest dzien Zorki wiec Freya goscinnie :twisted: ):
Obrazek

Trudno, nie będzie Freyki, to biorę tą. 8)
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 04, 2010 22:12 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

pokaże Wam, Dziewczyny, kociczkę, o ktorej pisalam w roznych watkach... zawsze z rozrzewnieniem....

natknęlismy się na nią u Cioci TŻ - chcielismy ją przygarnąć, ale nie udalo sie - rodzice, bo z nimi wtedy mieszkalismy, nie zgodzili sie, choc to miala byc nasza kicia.. na nowe mieszkanie, wiec i tak by u nich nie zostala, to byla kwestia kilku miesiecy, ale nie dalo rady - ona miala wtedy pol roczku i byla corką z poprzedniego miotu koteczki Cioci TŻ - jak to na wsi.. mama naszej dymnej biegala luzem niewysterylizowana i co chwile rodzila kociaki - czesc byla topiona :crying:

przyjechalismy tam i znowu byl nowy miot - 3 kociaczki zostaly - 3 spotkal brutalny los :cry:
ale tak naprawde to nie te maluchy najbardziej ujely nas za serce, tylko Dymna, ktora byla niesamowicie miłą i grzeczną koteczką - caly wieczor lezala nam na kolanach - raz u mnie, raz u TŻ, jak TŻ-a zmoglo, to wtulila sie w niego na kanapie, a jak szlismy spac i przelozylam ją na fotel, to spala tam do rana... w nocy wstalam, bo tam w domu nie ma kuwety, wiec martwilam sie, ze kici bedzie sie chcialo siusiu.... wypuscilam ją na dwor, pobiegla szybciutko, myslalam, ze uciekla, ale na wszelki wypadek poszlam sprawdzic, czy jej nie ma na ganku, a ona byla, czekala.... co najlepsze - innych domownikow olewala, wrecz bala sie, a nam okazywala swoje wzgledy... tak jakby nas sobie wybrala... a my pokochalismy ją od pierwszego wejrzenia - nigdy jej nie zapomne, caly weekend byla naszą kicią, taką wymarzoną.... nakolankową :D

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ostatnio edytowano Czw mar 04, 2010 22:18 przez tillibulek, łącznie edytowano 1 raz

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw mar 04, 2010 22:16 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

miniboni17 pisze:Człowieka cały dzień nie było ,a tu proszę ,ile nowych foteczek Zorki
Fotka z kitą w pełnej krasie jest suuuper

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Czw mar 04, 2010 22:26 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

a nie wiesz co z tą Kicią teraz sie dzieje?
Smutna taka z mordki....cudna....
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw mar 04, 2010 22:36 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Dune, raczej spokojna, ale zebys ją zobaczyla na trawce, biegała za robaczkami, skakala po drzewach, wygrzewala sie na slonku - w domu czula sie nieswojo, byla niespokojna. Spokojna byla tylko z nami w pokoiku. Jakos tak sie nas trzymala od poczatku. Ona miala dom, pare ulic dalej, ale byla wychodząca.

Obecnie nie wiem co sie z nia dzieje, bo ta ciocia sie pochorowala i nie jezdzimy tam, zeby nie przeszkadzac. Zreszta teraz nie moglibysmy wziac jej. Juz wtedy sie zastanawialismy, czy przyzwyczai sie do zycia w czterech scianach, bo jak wzielismy ja do samochodu (chcielismy ja wziac wbrew temu co powiedzieli rodzice), to zaczela tak plakac, lamentowac i wciskala sie TŻ-owi pod pedaly w samochodzie, wiec nie mogl prowadzic, a z nie pojechalismy tam po kota, nie mielismy transporterka, to nie bylo jej jak przewiezc. Jak wypuscilismy ja z tego samochodu, to taka szczesliwa wracala. W podskokach.

tillibulek

Post » Czw mar 04, 2010 22:38 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

śliczna też ta kicia dymna,mordkę ma trochę podobną do kotów orientalnych

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Czw mar 04, 2010 22:40 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:
to ja chyba jestem kot :kotek:
zreszta... juz od dluzszego czasu podejrzewalam, ze mam w sobie duzo genow kota.... :roll: :roll: mamy wspolne zainteresowania:

- spanie
- wylegiwanie sie na kanapie vel. słodkie lenistwo
- ciepełko
- humorki
- inne koty
- tez nie lubie zapachu cytrusowego Lenora

no i co, tillibulek nie kot? jedzenie tez lubie ;)

To ja NA PEWNO jestem kotem!!!!!!!!!

Dodam jeszcze, że pazury też wyciągam, gdy się boję lub gdy mnie ktoś atakuje.
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Czw mar 04, 2010 22:40 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Tilku, śliczniusia ta kociczka. Hmm.. :roll:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 04, 2010 22:42 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

no na pewno, samochód mógł ja przestraszyc, jak sie zamknie kota w czyms mniej przezroczystym to sie uspokaja
a jak tak wszystko widzi to go obcy i nieznany swiat straszy....wychodząca mówisz...pewnie tez lęgnie kociaki
w ruchu ciągłym....szkoda mi tych biednych kotek co sie tak eksploatują zupełnie bez sensu...a kociaki ktos topi albo
same umieraja...eh smutny jest los kota jzak jest niczyj lub tylko niby czyjs...

no smutna...obejrzałam jeszcze raz fotki...no spójrz jaka smutna
Obrazek
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Czw mar 04, 2010 22:45 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:pokaże Wam, Dziewczyny, kociczkę, o ktorej pisalam w roznych watkach... zawsze z rozrzewnieniem....

...Dymna, ktora byla niesamowicie miłą i grzeczną koteczką - caly wieczor lezala nam na kolanach - raz u mnie, raz u TŻ, jak TŻ-a zmoglo, to wtulila sie w niego na kanapie, a jak szlismy spac i przelozylam ją na fotel, to spala tam do rana... w nocy wstalam, bo tam w domu nie ma kuwety, wiec martwilam sie, ze kici bedzie sie chcialo siusiu.... wypuscilam ją na dwor, pobiegla szybciutko, myslalam, ze uciekla, ale na wszelki wypadek poszlam sprawdzic, czy jej nie ma na ganku, a ona byla, czekala.... co najlepsze - innych domownikow olewala, wrecz bala sie, a nam okazywala swoje wzgledy... tak jakby nas sobie wybrala... a my pokochalismy ją od pierwszego wejrzenia - nigdy jej nie zapomne, caly weekend byla naszą kicią, taką wymarzoną.... nakolankową :D

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Miło słyszeć, że są gdzieś takie koty... odrobina miodu na moje znerwicowane serce :)
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Czw mar 04, 2010 22:46 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

miniboni17 pisze:śliczna też ta kicia dymna,mordkę ma trochę podobną do kotów orientalnych

bo taka chuda...
podobna do Alpinistki [*] :(
Alpi tez miala takie dwie slodkie biale plamki przy wąsach....

Dune, kicia nie byla smutna.... a to zdjecie, ktore zacytowalas bylo zrobione w kuchni, gdzie czula sie nieswojo - zobacz jaka jest rozluzniona na kolankach :D :1luvu:

tillibulek

Post » Czw mar 04, 2010 22:49 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

kochana Zorka wlasnie uskutecznia małej wieczorną toaletę :mrgreen: :1luvu: jaki to jest piekny widok :1luvu: :1luvu: nawet łapki jej myje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Post » Czw mar 04, 2010 22:52 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

pozno juz.... i wlasnie tak mi sie pomyslalo.... jak myslicie, o czym beda snily Wasze koteczki? :)

tillibulek

Post » Czw mar 04, 2010 22:54 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Pewnie o polowaniu na myszki

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Czw mar 04, 2010 22:55 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Dymniaczek z białym :( śliczna popielata panienka. Szkoda jej na wieś, strasznie...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]