[GDA]Kropka-ma FIV i ma DS...dobrze jej w nowym domu :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2009 22:27 Re: [GDA]Kropka-ma FIV. Mamy PROBLEM...

KarolinaS pisze:Seju, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, i żeby nadchodzący rok był szczęśliwszy niż poprzedni :ok: :ok: :ok:

Wzajemnie!!

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw gru 31, 2009 22:30 Re: [GDA]Kropka-ma FIV. Mamy PROBLEM...

Obrazek

Szczęśliwego Nowego Roku!!

seja

Post » Sob sty 02, 2010 22:39 Re: [GDA]Kropka-ma FIV. Mamy PROBLEM...

Co u Was?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie sty 03, 2010 16:34 Re: [GDA]Kropka-ma FIV. Mamy PROBLEM...

CoToMa pisze:Co u Was?

Kropka ma się dobrze :) wyłudza wędliny,a w zasadzie pasztet :) antybiotyk jej odstawiłam... nie wymiotuje, może trochę przerwy jej nie zaszkodzi...zastanawiam się czy ją zaszczepić??

Goni Tinę, pacyfikuje ją jak młoda zaaa bardzo rozrabia i już się zmęczyła ruszaniem głowy w prawo i lewo ...
W tej chwili Tina poluje na Kropkę, zaraz pewnie będzie darcie pazurami po panelach...nie ,nie było...Kropka wlazła do szafy i Tintin ją przestraszył i dostała łapą prze łepetynkę... i wywaliły mi rzeczy z szafy :twisted:
Tinik nie odpuszcza :)
Lubię patrzeć na ogon Kropki jak jest zła :) bo ona rusza tylko końcówką jak grzechotnik
Właśnie Kropcia warczy...o i jest darcie po panelach... :)
TŻ śmieje się i mówi "świry " .

Przydałby się trzeci tymczas w wieku Tiny ...

seja

Post » Czw sty 07, 2010 18:30 Re: [GDA]Kropka-ma FIV. Mamy PROBLEM...

Ostatnio Kropka i Tina nie dają mi spać...
Tina wieczorem włącza diabła tasmańskiego i biega po caluśkim mieszkaniu...
Jak wygrzebie jakąś kulkę z papieru przyłazi i każe sobie rzucać...ale żeby tylko raz i spokój...
Budzi nas uderzeniem tej kulki z papieru o buzię...albo przychodzi i ciągnie za włosy ząbkami...
Przed nami 2.00 w nocy i z dobe 30 minut rzucania...jak schowam papierka Tina obgryza mi przez jakieś niecałe 10 minut włoski na główce :? ...
Porzucamy z TŻtem na zmianę i czekamy aż się zmęczy...
Zmęczyła się , śpi.

Kropka...Kropka się rozchrapała ostatniej nocy i gdyby nie to , że wiem , że to kot, to bym powiedziała, że to człowiek...ponad 30 minut chrapania...wreszcie poszłam i ją obudziłam.
Wracam przytulam się do TŻta...a on zaczyna chrapać...
Skutek taki , że o 4 w nocy dalej usiłowałam zasnąć...
Dziś ledwooo żyłam.

Przyjechał dziś kurier z bozitą puszkową.
Bardzo im zasmakowała. Taka Animonda Carny tylko , że tańsza.

seja

Post » Sob lut 27, 2010 19:04 Re: [GDA]Kropka-ma FIV. Szukamy DS...albo DT...

Kropka ma się dobrze...można powiedzieć , że nawet bardzo dobrze.

Ostatnio , z racji tego , że zalało nam mieszkanie( awaria ,pękła rura z wodą na 3cim piętrze i się przelało aż do nas...) byli u nas majsterkowicze :)
Jeden z nich , bo chyba lubił koty, przyniósł kauczukową piłeczkę :)

Tina bez większych rewelacji...ona woli moje skarpetki z lycry :twisted:

Kropka :mrgreen: Kropka oszalała na punkcie tej piłki...
Od 2.00 w nocy do 5.00 nad ranem szaleje już od kilku dni z tą piłką...wczoraj coś z nią zrobiła i nie mogłam jej znaleźć...kupiłam jej 4nowe :mrgreen:

Biega, skacze, ślizga się na panelach, podskakuje, galopuje :) takiej Kropki do tej pory nie oglądałam ani ja ani TŻ :)

W nocy jak sobie je wrzuci pod szafkę :) płakusia :) Tina wtedy jej pomaga ;)

17.02 .2010 minął rok od kiedy jest z nami.

W lipcu najprawdopodobniej pojadę do pracy , wrócę we wrześniu na ten czas potrzebny byłby tymczas dla niej.
TŻ i kot wymagający opieki... nie bardzo...on leków nie poda i nie orientuje się wcale!
Kropka może zachorować poważnie w każdej chwili, z mamą jej nie zostawię, bo ostatnio okazało się , że nasza 11letnia Minula wyhodowała sobie chore nerki...póki co profilaktyka wykryła problem na początku i możemy przeciwdziałać, ale dwa wymagające koty to za dużo dla niej...tym bardziej , że jak jej podrzucę Tinę, to będzie miała 4 koty...

Potrzebny tymczas dla Kropci na 3 miesiące albo DS ...

seja

Post » Czw mar 04, 2010 16:44 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

Kropka pojechała do DS.
Nie mogę w to uwierzyć.

Po ponad roku znalazła dom.
U starszej Pani, dziś przyjechał jej syn i zabrał Kropkę.
Miał wpaść i ją obejrzeć...ale zjawił się z transporterkiem i mi ją zabrał :)
Chyba z pół godziny jak nie więcej mówiliśmy jaka to ona nieśmiała i wycofana, zademonstrowaliśmy pacanie łapką na dłuższe pieszczoty...pogaduchy i wraz z wyprawką pojechała...

8O 8O 8O

seja

Post » Czw mar 04, 2010 19:01 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

8O :D :D :D
A domek dobry wg Ciebie? Niewychodzacy?Pani w razie co do weta bedzie chodzila?

Szczęscia i milości Kropeczko :ok: :ok: :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Czw mar 04, 2010 20:04 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

Powiedziałam , że jakby coś się działo , to z nią pojadę...
Po roku oddałam kicę...
Szok!

seja

Post » Czw mar 04, 2010 20:20 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

:D :D :D

Gratuluję. :D
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw mar 04, 2010 20:54 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

Domek niewychodzący...
Uprzedziłam , że Kropka w terenie to szok totalny
Uświadomiłam , że może potrwać oswojenie z nowym domkiem, że to nie miziak, że jakby co to jestem w stanie znaleźć miziaka...bo jakoś nie mogłam uwierzyć, że Kropka mnie opuści...i kto by chciał takiego aludzkiego kota :)

Syn chciał starszego kota, bo mama ma swoje lata.

Kropcia jest sprzedajna. Zrobi wszystko za jedzenie...o tym też mu powiedziałam.
Wysłałam obszernego maila... pojechała ze swoją karmą :) swoją kuwetą, kocykami , miskami, zabawkami...

I nie ma Kropeczki...

Jeżeli chodzi o wizyty u Weta...to tylko jakby coś się działo no i immunostymulatory .
Kropka przez rok nie chorowała(prócz guzka na listwie), jedyne co mnie niepokoiło to te stawy, ale jak się wprowadziło Urinary to ona się bardziej ruchliwa zrobiła...kurcze , żałuję , że jej z piłeczkami kauczukowymi nie nakręciłam... :(

Życzę Kropce jak najlepiej !! I trzymam kciuki :ok:

seja

Post » Czw mar 04, 2010 21:25 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

Wszystkiego dobrego dla Kropci, ale niespodzianka 8O
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Czw mar 04, 2010 21:44 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

mpacz78 pisze:Wszystkiego dobrego dla Kropci, ale niespodzianka 8O

Syn pisał do mnie w jej sprawie już jakiś czas temu, mailowaliśmy.
Nic nie pisałam...bo miał przyjść i ją obejrzeć...a tymczasem wpadł i ją porwał :)

Jakoś mi tak się pusto zrobiło w mieszkaniu... zwłaszcza w kuchni... bo tam Kropka rezydowała...na stole i parapecie i szafkach...

Rok czasu...

seja

Post » Czw mar 04, 2010 22:32 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

Denerwuje się.
Martwię się jak jej mija noc...
Zadzwoniłabym...ale TŻ powiedział, że nie powinnam... już maila wysłałam starczy...
...ale się martwię...

seja

Post » Czw mar 04, 2010 22:55 Re: [GDA]Kropka-ma FIV i ma DS... dziś pojechała do nowego domu

seja pisze:Denerwuje się.
Martwię się jak jej mija noc...
Zadzwoniłabym...ale TŻ powiedział, że nie powinnam... już maila wysłałam starczy...
...ale się martwię...

No przecież nie będziesz po nocy wydzwaniać, żeby sprawdzić czy kotecek śpi. Jeszcze telefonem obudzisz ją z dobrego snu... :mrgreen:
A jak będziesz tak dopytywać i dopytywać co chwilę, to odwiozą Ci ją z powrotem, żebyś mogła sama czuwać nad jej spokojnym snem. :lol:

Będzie dobrze, zobaczysz.
Trzymam kciuki, żeby tak było.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]