» Czw mar 04, 2010 22:36
Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!
Czeklada bez zmian. Bliższych szczegółów nie znam.Dom o nia walczy!
Czekoladę znalazłam wycieńczoną maksymalnie na ruchliwej drodze w lato.Ludzie przechodzili nad nią, obok niej...nie reagowała. Wycieńczona, chuda w starsznym stanie.Nie mogłam jej zabrac, miałam wdedy nieszczepione maluchy +parę dorosłych kotów na tymczasie.Zawiozłam małą do azylu.Myslałam,ze na śmierć ją wioze a oni ja wyciagnęli i walczyli cały czas.Bardzo o nią dbali. Miałam i mam kontakt z nimi w jej sprawie. Zaczęłam intensywnie ogłaszać i wreszcie trafił sie ten własciwy domek.Byłam taka ścieszona...
To domowa kotka, wymagająca tylko ciszy i własnego ludzia. Na swoim zmieniła sie momentalnie. Nie wiem ile sie błakała ale jej stan był straszny.Tak wygłodzonego kota to nie widziałam.A stres załatwił reszte. Ona nie chciała zyc ,nie walczyła o siebie, poddawała sie...
Co by nie mówić o azylach i tego typu instytucjach w tym wypadku bardzo sie postarali.
Fionka nie zaszczepiona z powodów wiadomych. Polazłam do weta bez niej.Doszłam do wniosku,ze stresowac jej nie będę dodatkowo ew. wezmę szczepionkę sama kujne a wet tylko wpisze w rubryczki.

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.