jessi74 pisze::!: zajrzyjcie na ostatnią tego wątku viewtopic.php?f=1&t=96655
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
molly88 pisze:http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,7618413,Sterylizacja_bezdomnych_kotow_rozpocznie_sie_na_wiosne.html
ilkaa pisze:Dziewczyny doradźcie coś ! Czytałam posty na temat kotów w schronisku. I po prostu ścisnęło mnie za serducho jak przeczytałam o tym kotku płaczku który wali głową w kartyAkurat zwolnił mi się DT ponieważ tydzień temu wyadoptowałam kotkę. Był to mój dopiero pierwszy tymczas. Zaczęłam gadać o tym kotku z TŻ, bo on też chce żebyśmy wzięli następnego tymczasa. Tylko jak mój TŻ usłyszał, że on jest ze schroniska to zaraz opowiedział mi bujną historię o tym jak to jego kolega wziął kiedyś dwa koty ze schronu i potem się okazało że mają tego kociego HIVa i nie dość, że zdechły u niego w domu po jakimś czasie to jeszcze zaraziły dwa jego kot które też przez to zdechły
no i tą historią nieźle mnie nastraszył, bo mamy na stałe jednego kocurka sześciomiesięcznego i nie chciałabym go narażać. Proszę, poradźcie mi coś na to. Jeśli wzięłabym tego kota ze schronu i poszła np od razu do weta i zrobiła mu badania na te wszystkie choróbska, to po jakim czasie mam wyniki? bo wtedy mogłabym dla pewności na początku odizolować mojego kota od nowego, każdy miałby swój pokój i wtedy myślę, że chyba nic by mu nie groziło. strasznie chcę przygarnąć tego płaczka, ale chce mieć też pewność, że nie zarazi jakąś poważną chorobą mojego kocura.
jessi74 pisze:dziewczyny, potrzebna pomoc - wizyta przedadopcyjna przy ul. Wańkowicza , w najbliższe dni, czy któraś mogłaby pojechać? bardzo proszę, ja w weekend pracuję , a bardzo nam zależy - pomoc dla naszej forumowej koleżanki Justa &Zwierzaki
Użytkownicy przeglądający ten dział: AdsBot [Google], Google [Bot], kasiek1510 i 1394 gości