Moderator: Estraven
goodfriend pisze:Feta jest bardzo mniamDla gości w sobotę będę robić naleśniki ze szpinakiem i fetą
goodfriend pisze:Pewnie, że możeszI tak robię z podwójnej porcji
goodfriend pisze:I weź koty ze sobą to też imprezę zrobią![]()
MaryLux pisze:aglo pisze:Ze swego krótkiego doświadczenia życiowego wiem, że tytuł naukowy nie zawsze idzie w parze z kulturą osobistą oraz kulturą słowa...
W liceum miałam super nauczyciela z historii...Do tej pory jest moim ideałem pedagoga. Zawsze w garniturze, w jego butach można było się przeglądać, wysławiał się po polsku (czego zawsze mu zazdrosiłam, bo ja mówię dośc niedbale, mimo, że się staram)...
A jak musiał pałę postawić, to przepraszał...I zaznaczał, ze na następnej lekcji można ją poprawić...
W podobnym stylu jest dawna dyrektorka mojego liceum, zresztą zakonnica. Zawsze podziwiałam, jakim cudem jej się udawało utrzymać habit w stanie odprasowanym idealnie, bez najmniejszego zagniecenia. Nawet na wietrze welon się na niej trzymał tak, jakby był integralną częścią jej ciała. Miałam z nią matematykę. Kiedyś dłuższy czas nie było jej w szkole, było zastępstwo. Zastępczyni tłumaczyła nam matematykę tak, jakby jej sama nie rozumiała, za to na 35 osób w klasie 33 miały u niej dst. Po powrocie dyrektorki dostałyśmy szansę na poprawienie ocen. Poszłam do niej którejś soboty po lekcjach (wtedy szkoły pracowały w soboty), ale ten poprzedzający tydzień był męczący, jak zwykle pod koniec roku szkolnego. No to odpowiadałam najlepiej, jak się dało, ale w sumie kiepsko szło. Na to dyrektorka: "Wiesz co, widzę, że umiesz, tylko ze zmęczenia ci się myli. Idź do domu, odpocznij, zaliczysz następnym razem". I potem już nie musiałam powtarzać tego zaliczania
aglo pisze:No tak, narysować prosta parabolę!!
To dopiero coś!!
MaryLux pisze:Na szczęście do tej pory uniknęliśmy grzyba, za to u Kuku często pojawiają się problemy z krtanią i tchawicą (stan podostry - tzn. pokasłuje, gdy się ją lekko pogila po gardełku, ale samoistnie te objawy się nie pojawiają). Żeby ją trochę wzmocnić, podaję tran w kapsułkach i czasami Biostyminę.
kinga w. pisze:Witulka z zaśnieżonego Brzeska. Wrrr... Zima wróciła na całego.
Temat jest.
To jest wątek estre, która chce wygrać fanta na bazarek dla kotów w potrzebie - idea fajna, ale trzeba poklikać co dzień żeby estre zmieściła się w pierwszych 160 na liście. Powalczymy?
viewtopic.php?f=8&t=108155
Użytkownicy przeglądający ten dział: Anna2016, Hana i 867 gości