Tillibulkowy harem zaprasza :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 03, 2010 14:48 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Wątku narazie żadnego nie zakładałam,nie umiem do tej pory dawać fotek na miau :oops:
Wtedy tam na Paluchu wcale Wam się nie dziwię,że się nie zdecydowaliście.........
Ja potem w gabinecie trafiłam na bardzo miłą wetkę,tylko z tymi badaniami i formalnościami to zeszło się chyba ze 4 godziny

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Śro mar 03, 2010 17:49 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

kalair pisze:Ehhh.. DT to coś fantastycznego! Chwała im za to co robią!

tak, ja podziwiam i bardzo cenie kazdy DT - trzeba miec duzo odwagi i wielkie serducho :kotek:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro mar 03, 2010 17:54 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:
tak, ja podziwiam i bardzo cenie kazdy DT - trzeba miec duzo odwagi i wielkie serducho :kotek:

Wiesz... Zdrowe tymczasy to czysta radość - odkarmiasz, doprowadzasz do ładu i porządku i idą w świat do swoich domków i wiesz że będą miały fajne życie. Gorzej jak masz tymczasy problemowe, chorujące - pojawia się stres, walka... Koszmar, jeśli tę walkę przegrywasz. Dlatego obiecałam sobie że już nigdy więcej tymczasów.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro mar 03, 2010 18:48 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

miniboni17 pisze:Wątku narazie żadnego nie zakładałam,nie umiem do tej pory dawać fotek na miau :oops:
Wtedy tam na Paluchu wcale Wam się nie dziwię,że się nie zdecydowaliście.........
Ja potem w gabinecie trafiłam na bardzo miłą wetkę,tylko z tymi badaniami i formalnościami to zeszło się chyba ze 4 godziny

ale Ty bylas opanowana i zdecydowana - dzieki Tobie Kasia ma dom :1luvu: :1luvu: :1luvu:
no i burasie uratowalas od schroniska :D
Tobie juz wiele kotkow zawdziecza zycie, Gosiu :ok:

instrukcja wklejania zdjec - z dedykacją dla miniboni17 ;)
1. wchodzisz na jakis portal, gdzie mozna kolekcjonowac i wrzucac zdjecia.... moj ulubiony to:
http://imageshack.us/
więc opowiem na tym przykładzie
(dobrze jest tam sie zarejestrowac, bo wtedy masz dostep do fotek, ktore wrzucilas i mozesz wrzucac po kilka na raz - to ulatwia prace)
(rejestracja jest darmowa 8) )
2. otwiera Ci sie takie okno:
Obrazek
3. ponumerowałam kolejnosc czynnosci:
Obrazek

1) klikasz BROWSE i wybierasz fotke z dysku, która chcesz wrzucic na forum
2) wybierasz czy program ma pomniejszyc fotkę - zeby nie robic tego samemu i zeby bylo zgodnie z regulaminem - najlepiej wybrac opcję, ktora jest wyswietlona, czyli rozmiar 320x240 cm (tam jest rozwijana lista, mozna ja otworzyc i zobaczyc jakie sa inne opcje)
3) ustawiasz opcję "NIE", zeby nie dorzucali do Twoich pieknych fotek chamskiego czarnego paska zwanego rownież etykietą
4) klikasz "prześlij teraz"

4. fotka sie wysyla na serwer.... i wyskakuje takie okno:
Obrazek
w zależnosci od tego co wolisz wstawic na forum - pomniejszone zdjecie, czy miniaturkę - kopiujesz to co w czarnej ramce (na forum wyswietli się cale zdjęcie) lub to co w pomaranczowej (na forum wyswietli sie miniaturka)

5. wklejasz skopiowany link do okienka, w ktorym piszesz tresc wiadomosci
6. klikasz "wyślij" lub "podgląd" i dopiero "wyślij"

pochwal sie efektami mojego tutoriala ;)

jeśli obrazki, ktore wkleilam sa nieczytelne, bo sa za male, to powieksz sobie obraz w przeglądarce klikając: widok --> powieksz (nie wiem jakiej przegladarki uzywasz, ale w kazdej mozna powiekszac i zmniejszac widok)

tillibulek

Post » Śro mar 03, 2010 18:51 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

kinga w. pisze:
tillibulek pisze:

Wiesz... Zdrowe tymczasy to czysta radość - odkarmiasz, doprowadzasz do ładu i porządku i idą w świat do swoich domków i wiesz że będą miały fajne życie. Gorzej jak masz tymczasy problemowe, chorujące - pojawia się stres, walka... Koszmar, jeśli tę walkę przegrywasz. Dlatego obiecałam sobie że już nigdy więcej tymczasów.

dokladnie, trzeba wszystkie opcje wziac pod uwage i podjac decyzje o byciu DT swiadomie, bo to wiaze sie z roznymi obciazeniami i roznie moze sie poukladac...

tillibulek

Post » Śro mar 03, 2010 18:53 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

Wow, ale lekcja 8O :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro mar 03, 2010 19:03 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

OKI pisze:Wow, ale lekcja 8O :ok:

tak, tak, przepraszam bardzo za OT ;)
rysunki male mi wyszly, nie umiem sie poslugiwac tym Paintem w nowym windowsie :lol:

tillibulek

Post » Śro mar 03, 2010 19:10 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

dzięki za instrukcję :D może jakoś to ogarnę
Proszę mnie tak nie chwalić,bo się zawstydzę :oops: Wiele osób robi dużo więcej niż ja.
Zaraz muszę lecieć do weta ,zauważyłam dziś ,że moja Mini ma kłopot z siusianiem,dziś przyjęła postawę jak do siusiu na wycieraczce,co wcześniej jej się nie zdarzało i popuściła tylko kropelkę.Trochę się martwię ,bo nigdy nie miałam takich objawów u żadnego kota :(

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Śro mar 03, 2010 19:12 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:

rysunki male mi wyszly, nie umiem sie poslugiwac tym Paintem w nowym windowsie :lol:

U siebie to chyba można OTować do woli :ryk:
Ja się w ogóle paintem nie umiem posługiwać :lol:

OKI

Post » Śro mar 03, 2010 19:47 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

OKI pisze:
tillibulek pisze:

U siebie to chyba można OTować do woli :ryk:
Ja się w ogóle paintem nie umiem posługiwać :lol:

tez wole photoshopa ;)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 03, 2010 19:52 przez tillibulek, łącznie edytowano 1 raz

tillibulek

Post » Śro mar 03, 2010 19:51 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:tez wole photoshopa ;)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Żeby mi się jeszcze tak chciało :ryk:
Nawet odpalać mi się go nie chce :lol:

OKI

Post » Śro mar 03, 2010 19:53 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

OKI pisze:
tillibulek pisze:tez wole photoshopa ;)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

Żeby mi się jeszcze tak chciało :ryk:
Nawet odpalać mi się go nie chce :lol:

OKI szybka jestes :ryk: :ryk: :ryk:
zmienilam ten post, bo kazda fotka innej wielkosci, a Ty juz mnie zacytowalas :ryk: :ryk: :ryk:

ja lubie photoshopa odpalac, nie wyobrazam sobie bez niego zycia :mrgreen:

tillibulek

Post » Śro mar 03, 2010 19:59 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

tillibulek pisze:OKI szybka jestes :ryk: :ryk: :ryk:
zmienilam ten post, bo kazda fotka innej wielkosci, a Ty juz mnie zacytowalas :ryk: :ryk: :ryk:

Mi już przeszło :ryk:

OKI

Post » Śro mar 03, 2010 20:01 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

przed chwila sie czesałysmy:

Freya pierwszy raz poznala Furminator ;) najpierw sie go bała, a potem jej sie spodobalo, az mruczec zaczela :mrgreen: :1luvu: fajnie sie ja wyczesuje, bo łatwo z niej kłaczki wychodza

Ruby byla jak zwykle wniebowzieta i zachwycona :roll: :wink:

a Zorka jak tylko mnie zobaczyla z Furminatorem w rece, zeby tradycji stalo sie zadosc, zaczela zwiewac :lol:
czesanie Zorki to męka :twisted:
Ostatnio edytowano Śro mar 03, 2010 20:03 przez tillibulek, łącznie edytowano 1 raz

tillibulek

Post » Śro mar 03, 2010 20:01 Re: Witajcie w naszej bajce.... Tillibulkowy harem zaprasza ;-)

OKI pisze:
tillibulek pisze:OKI szybka jestes :ryk: :ryk: :ryk:

Mi już przeszło :ryk:

mi nie, zawsze sie znajdzie cos do poprawienia :mrgreen:

tillibulek

[poprzednia][następna]