Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Ktoś mnie pokochał :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto mar 02, 2010 23:08 Re: Mam pecha – jestem zdrowy i szukam domu PILNE

Ja już nie wiem jak z tymi ludźmi rozmawiać...

Jak wczoraj pojechałyśmy wszystko super, została nam troszkę pokazana persiczka - troszkę, bo boi się obcych - kota po przejściach - dla mnie oczywiste, ze nie chciała nam dotrzymać towarzystwa, ale tyle co zdązyłam nawet ciut pogłaskać, wyczesana, kołtunów drastycznych nie było widać, ogromne pomarańczowe oczy w cz-b futerku. Znaleźli ją w garażu, prawdopodobnie wywalona z pseudo, bo przestała rodzić. Ciachana w Futrzaku, temat załatwiony przez Kocią Mamę czyli teoretycznie ludzie powinni mieć pojęcie o bezdomności kotów.

Dalsza rozmowa - w domu nocują dwa psiaki, większość czasu spędzają na podwórku. Jeden z nich, sunia, wywalona z 3 piętra, bo przeszkadzała w libacji, adoptowana z Fundacji Azyl (jak wcześniej pisałam), drugi psiak też chyba z Azylu, albo przygarnięty. Oprócz tego 3 psy typowo podwórzowe (jeden popolicyjny). Wszystko kastrowane.

Ku..wa, wydawało się, że ludzie z sercem. I do licha ciężkiego jak w domku jednorodzinnym nie można znaleść miejsca by odizolować, chociaż czasowo, jednego absolutnie pacyficznie nastawionego do świata kota?
Skoro psy na niego warczały, znaczy nie panują nad nimi w żaden sposób (mam dużego psa w domu przy dwóch kotach, wiem co piszę)

Skoro w takim domu nikt nie potrafi zrozumieć, że nowy zwierzak potrzebuje czasu, to ja już nie wiem komu tego kota mamy oddać.

Jest nam źle, jest nam smutno...

Nawet mój TŻet mocno sceptycznie nastawiony do kotów stwierdził, że Grubcio jest faaajny... Szkoda, ze moje kotki tak nie myślą, bo miałby szansę na dom u mnie...
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Śro mar 03, 2010 8:16 Re: Mam pecha – jestem zdrowy i szukam domu PILNE

8O :cry:

ręce opadają, naprawdę :cry:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 03, 2010 8:57 Re: Mam pecha – jestem zdrowy i szukam domu PILNE

:(
może skreśl z tytułu tego pecha.....nie zaklinajmy tego pecha......
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro mar 03, 2010 9:12 Re: Mam pecha – jestem zdrowy i szukam domu PILNE

magdaradek pisze::(
może skreśl z tytułu tego pecha.....nie zaklinajmy tego pecha......

No zmieniłam...
Obrazek

andorka

Post » Śro mar 03, 2010 9:23 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

tak , poprostu ręce opadają :(
Łapko i andorko znajdzie się ten domek nie martwcie się :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro mar 03, 2010 10:44 Re: Mam pecha – jestem zdrowy i szukam domu PILNE

Georg-inia pisze:8O :cry:

ręce opadają, naprawdę :cry:

Tak Inga, wszystko opada :cry: i po co to opowiadać o miłosci do zwierząt ?chyba platonicznej ,albo na obrazku .
Jest mi źle ,smutno i jestem wściekła . Jak wczoraj zadzwonił telefon i wyślwitliło mi się że ,to będą wiadomości od Grubcia
to nawet wydałam okrzyk radości bo zdecydowanie nie spodziewałam sie tego co usłyszę :''
dzwonię żeby pani przyjechała po kota bo przecież go nie wyrzucę''
to mnie zatkało ,nie wiedziałam co powiedzieć i myślałam żeby jak najszybciej go zabrać .
Bezmyślność ludzi mnie przerasta ,ja się do tego chyba nie nadaję :cry:

wiedźma_65

Od: Śro lis 08, 2006 22:38

Post » Śro mar 03, 2010 11:11 Re: Mam pecha – jestem zdrowy i szukam domu PILNE

wiedźma_65 pisze:''dzwonię żeby pani przyjechała po kota bo przecież go nie wyrzucę''

no zajebiście poprostu :twisted: jak pamiętny sms do mnie:
"jesli w ciągu dwóch tygodni nie zacznie zachowywać się jak kot, to ja go nie chcę"

Łapeczko, kochany grubciu :( na pewno znajdziesz domek, na pewno :ok: :ok: :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 03, 2010 11:46 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

doczytałam teraz. Załamka totalna z takimi ludźmi. Słów brak, bo tylko te niecenzuralne cisną się na usta.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro mar 03, 2010 15:26 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

andorka dawaj namiary domu jako ostrzeżenie dla innych.......
Obrazek

magdaradek

Post » Śro mar 03, 2010 15:33 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

magdaradek pisze:andorka dawaj namiary domu jako ostrzeżenie dla innych.......

Właśnie :( :(
Bardzo poproszę..

Biedne kocisko...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 03, 2010 15:59 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

ręce i mózg opada :mrgreen:
Kocham zwierza ale...
Znajdzie sie domek.Jest przesliczny :1luvu: Kocham takie grubasy :1luvu: Szkoda,że sie schudził :cry:
Wiem czas pili ale jak miał tam być gnębiony to lepeij by wrócił. Taka powierzchowan miłość. Ciekawe czy te ich zwierzaki mają rzeczywiście tak fajowo.
Prosze o dane na pw!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw mar 04, 2010 22:00 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

oj tam schudził... nawet za bardzo nie widać :D
Grubcio już doszedł do siebie, po tych przejściach, bo wczoraj był trochę markotny :(

Może jednak znajdzie się jakiś rozsądny, kochający dom dla niego?
Obrazek

andorka

Post » Czw mar 04, 2010 23:08 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

andorka pisze:
Może jednak znajdzie się jakiś rozsądny, kochający dom dla niego?

Na pewno się znajdzie!
I po raz kolejny to napiszę: ludzie są beznadziejni...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw mar 04, 2010 23:38 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

Podczytuję pilnie, trzymam kciuki i takie wieści :(
A jakby był DT w Poznaniu to Grubcio nie wróciłby na działki?
Wiem, że on szuka DS, no ale...

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt mar 05, 2010 8:52 Re: Nikt mnie nie chce, bo jestem zdrowy? Szukam domu PILNE

niech opiekunki się wypowiedzą, ale taki prawdziwy dom - nawet tymczasowy, to chyba dobry pomysł andorko, wiedźmo, co????????????????????
Obrazek

magdaradek

[poprzednia][następna]