AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 28, 2010 22:31 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Patrycja dziękuję bardzo za ofertę pomocy :1luvu: jeśli chodzi o Twoje kociaki, to przypuszczam, że przy zachowaniu wszelkich środków ostrozności tzn najlepiej mieć jakieś ubranko tylko do obsługi nowych kotów, po przyjściu do domu zmieniać ciuchy, i oczywiście na rączki rękawiczki jednorazowe nie powinno się nic wydarzyć, jeśli chodzi o warunki przetrzymywania to jak będą temperaturki plusowe to po sterylkach koty powinny jakoś garaż przetrzymać przecież te kotki podczas tej zimy nocowały w temperaturach super ujemnych.
Musimy zrobić bilans klatek - w Kociej Chatce mamy kenellówkę, jedną naszą kenellówkę musimy odebrać z Bytomia, jedna jest u Kleo nie wiem czy jej będzie potrzebna, moja i Baśki musi pozostać u nas, u Wiesia i Jadzi też jest taka mniejsza królicza, ale kociak na kilka dni da radę :)
Na początek musimy rozwiązać sytuację kociaków z przychodni na Niweckiej jest ich około 5 - nie wiem czy Pani która jest żywotnie zainteresowana ich losem może załatwić sterylizację dla wszystkich i miejsce po sterylce, jej znajoma prowadzi nowo otwartą lecznicę na Kościelnej więc zobaczę jutro po kontakcie z nią jak Ona to widzi, jest chetna do współpracy tylko brakuje jej oparcia psychicznego - ja pomogę tu w kwestiach transportowych, a Basieńka w łapance - mam nadzieję, że na poczatek uda nam się rozwiązać ten problem, dla mnie jeszcze pozstaje sprawa kotki z Rzeźniczej - tu raczej tylko wejdzie konieczniość przetrzymania kotki bo sterylka zostanie sfinansowana przez moje koleżanki, ewentualny transport też.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon mar 01, 2010 0:09 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

MOGĘ ŁAPAĆ :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Pon mar 01, 2010 8:39 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Się melduję :D
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon mar 01, 2010 10:34 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Dorota Wojciechowska pisze:Się melduję :D

Dzięki Dorotko :D ja czekam na telefon od Pani od kotków z Niweckiej i zoabczymy kiedy będzie łapanka :)

terenia1

Post » Pon mar 01, 2010 11:41 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Niestety do sosnowieckiego TOZ-u nie dodzwonię się dziś TOZ pracuje we wtorki od 17-19, czwartki 9-10, piątki od 17-19.

terenia1

Post » Pon mar 01, 2010 13:14 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

terenia1 pisze:Niestety do sosnowieckiego TOZ-u nie dodzwonię się dziś TOZ pracuje we wtorki od 17-19, czwartki 9-10, piątki od 17-19.

też bym chciała tak pracować :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon mar 01, 2010 16:37 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

a dlaczego tak mało klinik z SOSNOWCA chętnych do akcji sterylkowej zniżkowej w marcu? Może podzwonicie do klinik? Ja juz nie dam rady, bo inne rzeczy robię na razie tajemnica :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon mar 01, 2010 18:42 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

w sprawie konkretnych ustaleń jak coś to proszę o tel(Terenia masz go) bo ja późno wracam z pracy i na forum nie zawsze mam czas wejść. jeżeli nie będę mogła odebrać to na pewno oddzwonię. Ja klatki niestety nie posiadam. mam budkę styropianową(nawet dużą, dla dwóch kotów spokojnie) więc w niej kociak miałby ciepło w tym garażu ale jak zmusić takiego kota do przebywania w tej budzie jak ma cały garaż dla siebie :D ewentualnie jakby ktoś mógł użyczyć klaty, tak żeby ten biedny kot nie pałętał się po całym garażu.

ps. proszę jeszcze o jakiś numer konta bo chciałam przelać kilka złotych.
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Wto mar 02, 2010 9:12 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Filomen pisze:a dlaczego tak mało klinik z SOSNOWCA chętnych do akcji sterylkowej zniżkowej w marcu? Może podzwonicie do klinik? Ja juz nie dam rady, bo inne rzeczy robię na razie tajemnica :wink:

Ewuś aleś Ty tajemnicza :D

terenia1

Post » Wto mar 02, 2010 9:43 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

patka-p3 pisze:w sprawie konkretnych ustaleń jak coś to proszę o tel(Terenia masz go) bo ja późno wracam z pracy i na forum nie zawsze mam czas wejść. jeżeli nie będę mogła odebrać to na pewno oddzwonię. Ja klatki niestety nie posiadam. mam budkę styropianową(nawet dużą, dla dwóch kotów spokojnie) więc w niej kociak miałby ciepło w tym garażu ale jak zmusić takiego kota do przebywania w tej budzie jak ma cały garaż dla siebie :D ewentualnie jakby ktoś mógł użyczyć klaty, tak żeby ten biedny kot nie pałętał się po całym garażu.

ps. proszę jeszcze o jakiś numer konta bo chciałam przelać kilka złotych.

Patrycją dziękuję :D gdyby coś będziemy w kontakcie :D

terenia1

Post » Wto mar 02, 2010 12:40 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Wczoraj z Basią byłysmy w schronie po kociaki. Tak oto właśnie wygląda opieka weta w schronie dziś podobnież był - to maleństwo płacze niemiłosiernie jednego oka chyba nie ma, totalna biegunka i uszkodzona tylna nózka :cry: masakra kompletna :cry: Kicia nawet nie była w stanie dojść do misek z jedzeniem, które były puste, albo leżały w niej jakieś wielkie kawały bryi. Po to myślymy o akcji sterylizacyjnej.
I oby jak najmniej kociąt trafiało do schronu bo przeważnie tak wygląda ich zycie jeśli tak mozna to nazwać.
ObrazekObrazek
Obrazek

terenia1

Post » Wto mar 02, 2010 18:54 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Nieśmiało zachęcamy i prosimy o pomoc :)

terenia1

Post » Wto mar 02, 2010 19:33 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Tereniu posłałam parę groszy :wink:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto mar 02, 2010 20:59 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

terenia1 pisze:Wczoraj z Basią byłysmy w schronie po kociaki. Tak oto właśnie wygląda opieka weta w schronie dziś podobnież był - to maleństwo płacze niemiłosiernie jednego oka chyba nie ma, totalna biegunka i uszkodzona tylna nózka :cry: masakra kompletna :cry: Kicia nawet nie była w stanie dojść do misek z jedzeniem, które były puste, albo leżały w niej jakieś wielkie kawały bryi. Po to myślymy o akcji sterylizacyjnej.
I oby jak najmniej kociąt trafiało do schronu bo przeważnie tak wygląda ich zycie jeśli tak mozna to nazwać.
ObrazekObrazek
Obrazek

nie mam pytań :cry: nie wiem po co to schronisko funkcjonuje. czy ten koszmar wynika z niewiedzy, niechęci czy braku funduszy?
Obrazek

patka-p3

Od: Wto kwi 24, 2007 11:54

Post » Wto mar 02, 2010 22:18 Re: AKCJA STERYLIZACJA-SOSNOWIEC i okolice kto chętny do pomocy!

Filomen pisze:Tereniu posłałam parę groszy :wink:

Ewuś dzięki :D jak zwykle jestescie niezawodni :D muszę jakoś opanować to rozliczenie :)

terenia1

[poprzednia][następna]