Szukam Kotów w Szczecinie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 09, 2004 12:49

ZibiPan pisze:Och! NIe chodzi mi o to, że to ma być rasowy kot. One mają byc po prostu ładne. NIe interesują mnie wystawy, latanie po kraju z kotem w klatce i pokazywanie go wszem i wobec. Nie chcę tez zarabiać na kotach. Nie założę hodowli by potem starać sie o KRUS czy coś w tym stylu. Chcę poprostu dwie kotki które będą najładniejsze na świecie. I nic więcej. NIestety syjamopodobne i półdługowłose są najczęściej rasowe... A jesli chodzi o pieniadze na pielegancję - to który zwierzak ich nie wymaga? :catmilk:

Rasowy kot nie oznacza konieczności biegania po wystawach ani hodowli. Rodowód nie zmusza do rejestracji w związku, jest po prostu poświadczeniem rasowości zwierzątka.

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie maja 09, 2004 13:01

Wsadziłem kij w mrowisko i odbiegamy od tematu. Czytam o adopcjach, sprzedaży, kupnie w Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Wawie - ale Szczecin to chyba jakaś biała plama na mapie...? Latwiej znaleźć kota w Gliwicach niż w tym 7-ym co do wielkości mieście w Polsce... :cry:

ZibiPan

Od: Sob maja 08, 2004 16:06

Post » Nie maja 09, 2004 13:17

Tak źle to chyba nie jest... W Śninoujsciu urodziły sie ostatnio norwegi, o tym wiem na pewno...

Oberhexe

Od: Nie sie 18, 2002 21:34

Post » Nie maja 09, 2004 13:23

Oberhexe pisze:Tak źle to chyba nie jest... W Śninoujsciu urodziły sie ostatnio norwegi, o tym wiem na pewno...

Miałem nawet przyjemność obejrzeć je osobiście :D
grzeszny,
AriadnaObrazek, CarrambaObrazek & BudrysObrazek

grzeszny

Od: Nie mar 09, 2003 21:59

Post » Nie maja 09, 2004 16:47

ZibiPan pisze:Och! NIe chodzi mi o to, że to ma być rasowy kot. One mają byc po prostu ładne. NIe interesują mnie wystawy, latanie po kraju z kotem w klatce i pokazywanie go wszem i wobec. Nie chcę tez zarabiać na kotach. Nie założę hodowli by potem starać sie o KRUS czy coś w tym stylu. Chcę poprostu dwie kotki które będą najładniejsze na świecie. I nic więcej. NIestety syjamopodobne i półdługowłose są najczęściej rasowe... A jesli chodzi o pieniadze na pielegancję - to który zwierzak ich nie wymaga? :catmilk:

Szkoda, ze taka opinia wciaz panuje wsrod ludzi :( a co to tego "niestety" mnie to akurat bardzo cieszy.

a co do kotkow - jesli znajdziesz na forum jakas ladna dlugowlosa, to przeciez czasem mozna ja przewiezc - juz nieraz forumowicze to zalatwiali.
Toffie, Bajek, Bździągwa, Julian

kinus

Od: Pon mar 03, 2003 23:22

Post » Nie maja 09, 2004 17:53

ZibiPan pisze:Wsadziłem kij w mrowisko i odbiegamy od tematu. Czytam o adopcjach, sprzedaży, kupnie w Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Wawie - ale Szczecin to chyba jakaś biała plama na mapie...? Latwiej znaleźć kota w Gliwicach niż w tym 7-ym co do wielkości mieście w Polsce... :cry:

A nie tworzysz sobie sam problemów?? W końcu dorosły facet jesteś, jak nie samochodem, to pociągiem możesz spokojnie kota przewieźć przecież.. :roll:
No chyba, że szkoda pieniędzy na benzynę albo na bilet..
Ale koty też kosztują, więc jak się podejmuje świadomie decyzję..

varia

Od: Sob sty 31, 2004 22:28

Post » Nie maja 09, 2004 22:41

Na benzynę i pociągi mnie stać. Ale jak mogę znaleźć kogoś z kotem bliżej niż dalej to to robię. Po to jest net by najpierw sprawdzić a dopiero potem podejmować decyzje. Na odwrót robią sieroty i huzaria*

*niepotrzebne skreślić

ZibiPan

Od: Sob maja 08, 2004 16:06

[poprzednia]