Czarny Snoop- Vermucik odszedł...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 01, 2010 9:52 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Duszek686 pisze:I dostałam już sms-a, że Snoop się mizia, wchodzi na kolana i że mu się podoba :ok: :ok: :ok:

:cry: :cry: :cry: <---- takie chlip chlip ze wzruszenia i z radosci :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pon mar 01, 2010 15:47 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Z radością ''odepnę'' bannerek Snoopa :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: bądź szczęśliwy, piękny kocie!!!!!
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Pon mar 01, 2010 20:27 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Witam wszystkich, to ja wzięłam Snoopego :D Postaram się wkrótce wrzucić zdjęcia, z tym, że ciężko się robi zdjęcia kotu, który próbuje wleźć na kolana i przytulać się jednocześnie. Snoopik został też przechrzczony na: Vermut (decyzja TŻ - ja wybrałam kota, to on chociaż chce wybrać mu imię :wink: ) Ale pewnie bardziej interesuje Was samopoczucie czarnej kulki.

Po kolei:
1) Przez całą drogę do Poznania opowiedział mi chyba całe swoje życie. Autentycznie - nie zamilkł ani na chwilę, będąc wspaniałym zamiennikiem dla radia, które mi chwilowo nie działa.
2) W domu: najpierw jakieś 3 minuty oszołomienia i niedowierzania typu: "Dom! Ojej! Moje własne miseczki i kuwetka! I jest ktoś do przytulania! Ale czad" :kotek:
3) Po tym rozpoczęło się przytulanie - ten kot to maksymalny miziak, po kilku minutach już mi siedział na kolanach i mruczał! Ja byłam przygotowana na to, że pewnie spędzi sobie parę dni pod łóżkiem albo na szafie, a on wyluzował się w ekspresowym tempie. Teraz ma cały pokój dla siebie, pokochał łóżko, ale na każde pojawienie się człowieka reaguje totalnym entuzjazmem :mrgreen: Już przetestowaliśmy: mizianie po głowie, pod bródką, po brzuszku podczas wywalania się na plecki, oczywiście kręcenie się między nogami itd. :D
4) Normalnie je, śpi, bawi się, a to, co miało trafić do kuwetki, bezbłędnie tam trafiło :piwa:
5) Poza tym kotek bardzo żywotny i energiczny, jakoś nie mogę sobie wyobrazić, że kilka dni siedział na parapecie. Teraz zupełnie pewnie chodzi po pokoju i bawi się rzucanymi myszkami. Parapetu w pokoju nie ma :mrgreen:

W tym miejscu bardzo chcę podziękować dziewczynom odpowiadającym za ogłaszanie Snoopa. Obie bardzo mi pomogły, prowadząc długie rozmowy w godzinach mocno wieczornych. Dzięki za cierpliwość dla moich niekończących się pytań i wątpliwości :ok:

Bardzo się też przydał ten wątek na miau.pl (dzięki wszystkim wypowiedziom) oraz filmik ze Snoopem na youtube.com. W efekcie zwykły kot z ogłoszenia na Allegro nagle staje się tym wyjątkowym kotem, który naprawdę bardzo potrzebuje domu.

Obecnie dopieszczamy naszą kotkę, która w akcie protestu weszła za szafę, na szczęście po dwóch godzinach gadania do niej foch zniknął. Na razie koty są w osobnych pokojach, a Snoop czeka na wizytę u weterynarza.

Tiramisu

Od: Pon mar 01, 2010 19:22

Post » Pon mar 01, 2010 20:32 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

witaj Tiramisu!!!! Poznałyśmy się w sobotę. Wtedy Snoop nie miał dobrego humoru :? ale to wszystko przez to przepełnenie, ale to przecież jak sama widzisz fantastyczny kot! :D W dodatku duży i czarny - jak chcieliście :mrgreen:
Vermut - bardzo fajne imię :ok: tak się cieszę, że się zdecydowalaś :dance: :dance2:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon mar 01, 2010 20:46 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

magdaradek - też się cieszę, nawet jestem zdziwiona, że mały tak szybko się zaaklimatyzował. W sobotę absolutnie nie oczekiwałam, że Vermut wejdzie mi kolana, popatrzy głęboko w oczy i grzecznie zapakuje się do transporterka :wink: Więc jego zachowanie było całkiem ok :) Co do wyglądu - czarny jest, a duży dopiero będzie. Musimy popracować nad wystającymi kośćmi i rozpoczynamy proces tuczenia kota :lol: Vermut chyba nie ma nic przeciwko, bo właśnie pochłonął kurczaczka :D

Tiramisu

Od: Pon mar 01, 2010 19:22

Post » Pon mar 01, 2010 21:02 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Tiramisu pisze:magdaradek - też się cieszę, nawet jestem zdziwiona, że mały tak szybko się zaaklimatyzował. W sobotę absolutnie nie oczekiwałam, że Vermut wejdzie mi kolana, popatrzy głęboko w oczy i grzecznie zapakuje się do transporterka :wink: Więc jego zachowanie było całkiem ok :)

Snoopek szóstym, siódmym i entym zmysłem wyczuł, że jesteście super i będzie mu z Wami jak w raju. On już wie, jak dobrze trafił. Poważnie mówię.
Wielokrotnie widziałam w schronisku, że ten sam kot do jednej osoby był bardzo przyjacielsko nastawiony, a drugiej wyraźnie okazywał niechęć. Podobnie z reakcją na nowy dom. Niby domcio ok., ludzie fajni, ale kot robi fochy, izoluje się, bywa nieprzyjemny, a zabrany stamtąd fantastycznie aklimatyzuje się u kogoś innego. Tam, gdzie czuje się naprawdę dobrze.

Jak już się zorientował, że nie jest tylko po raz kolejny pokazywany jak towar (w dodatku lekko niepełnowartościowy) to zademonstrował swoje uroki w całej krasie :D

Jesteście po prostu TEN DOM i już :D.

Głaski dla Vermucika i kotuni :!: Oby szybko doceniła uroki posiadania tak fajnego towarzysza :wink:.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon mar 01, 2010 21:46 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Witamy Tiramisu! Jak wspaniale, że Vermut trafił to Takiego Domku :1luvu: ! To już jest wielkie szczęście dla wszystkich fanów Snoopa, które widać po tych wszystkich wpisach na wątku. A do tego wieści i relacje z Domku. Vermutku - nareszcie masz Swoich Wymarzonych Dużych. Tylko jak już się nimi nacieszysz - to podziel się grzecznie z koleżanką. :kotek: :kotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon mar 01, 2010 21:52 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Tiramisu witamy na forum. Ależ się cieszę że Vermut znalazł taki super domek, czekał, czekał i w końcu się doczekał. Super że zarejestrowałaś się na forum i że na bieżąco będziemy mieli wieści. Mocno trzymam kciuki żeby kociaste się szybciutko dogadały :ok:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto mar 02, 2010 0:30 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Witaj Tiramisu :D
Bardzo mi było miło Cię poznać :P
Dzięki za domek dla Vermucika raz jeszcze :1luvu:
Doskonale rozumiem problemy ze zdjęciami, bo Vermucik jest strasznym wiercipiętą. Średnia jest taka, że na 20 jego zdjęć - może z 5 jest względnych. Na reszcie widać albo sam ogon, albo ucho albo inną część kota, który akurat postanowił się przemieścić :mrgreen:
Ogromne kciuki za Vermuta, za jego koleżankę i za ich wzajemne dogadanie :ok: :ok: :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Wto mar 02, 2010 0:40 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Witamy na forum!

Świetny nick - uwielbiam tiramisu :oops:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto mar 02, 2010 8:05 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

witaj Tiramisu!
my też poznałyśmy sie w sobotę. to ja przyniosłam Snoopcia/Vermuta ze szpitalika. faktycznie był nie w humorze. zostawił ciotce atli trochę śladów na rękach na pamiątkę :wink: .
ależ się cieszę, że chłopak ma taki fajny domek :1luvu: . mnóstwo głasków dla obydwu kociastych! :ok:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Wto mar 02, 2010 8:05 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Witaj, Tiramisu :1luvu:
Dziękujemy za wspaniałe wieści o Vermuciku. Miał chłopak szczęście trafiając do Was (a już przecież stracił nadzieję)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Trzymamy kciuki za aklimatyzację Vermuta :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 02, 2010 9:42 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

:dance2: :dance2:
nie zaglądałam przez kilka dni a tu taka niespodzianka.Strasznie się cieszę Snoop (Vermut) :D
Oby jak najwiecej takich wiadomości.

:piwa: za nowy domek :!:
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Wto mar 02, 2010 15:31 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

podnosimy z radością

hannaaa

Od: Pt lut 05, 2010 17:00

Post » Wto mar 02, 2010 15:51 Re: Czarny Snoop pojechał do domu

Tindo jeśli mogę coś zasugerować :oops: to może Kicia lub Laura ?
Obie na allegro: Kicia nr 940809083 a Laura 927625958.
Obie strasznie smutne i potrzebujące dobrego,ciepłego domku.
Zerknij
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

[poprzednia][następna]