Zatrucie glikolem - pilne!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie lut 28, 2010 20:30 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

OlaEm pisze:Dostał właśnie drugą dawkę.

Hm...ja oczywiście wetem nie jestem.
Ale skoro koć był niespokojny po jednej dawce, skoro istnieje podejrzenie, że jest zatkany to ja chyba bałabym się podać kolejną dawkę...
Ale skoro już dostał to wypada tylko mieć nadzieję, że nic złego się nie stanie.
Jednak gdyby coś się zaczęło dziać to szukałabym weta nawet w nocy.
Bo może być problem z jelitami.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie lut 28, 2010 20:33 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

Może wet rozważyłby przytkanie, niekoniecznie kulami włosowymi, kot mógł coś połknąć. Wtedy jelita sa niedrożne, kot nie może się załatwić. Nie je, wymiotuje.W takim wypadku sama lewatywa to za mało.
Tak mi to trochę przypomina Stefana :( viewtopic.php?f=1&t=70289&hilit=kasha

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Nie lut 28, 2010 21:06 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

:cry: bardzo się boję o Klocusia :( bardzo ....
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Nie lut 28, 2010 21:16 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

może się uda...kocino nie daj się :( a może usg zrobić???)
Serniczek

Post » Nie lut 28, 2010 21:33 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

Trzymajcie się, bezsilność jest okropnym uczuciem, ale może kolejny wet?? Dla Klocucha - dobre myśli, musi się trzymać !!!
Jasmina

Post » Nie lut 28, 2010 21:42 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

Kciuki trzymam...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lut 28, 2010 22:05 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

Poczytałam inne podobne wątki. Parafina nie wychodzi nic a nic. Zatkane znaczy się. Dostał dużą strzykawę o 9 rano i nic. Czy lewatywa jeszcze pomoże? Czy to faktycznie połknięty "sznurek" i otwieramy? Jakie są konsekwencje operowania tak wycieńczonego kota? Zdaję sobie sprawę jakie mogą być konsekwencje jej braku jeśli faktycznie jest potrzebna. Wszystko to jutro powiem.

OlaEm

Od: Pt lut 26, 2010 20:05

Post » Nie lut 28, 2010 22:06 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

OlaEm pisze:Poczytałam inne podobne wątki. Parafina nie wychodzi nic a nic. Zatkane znaczy się. Dostał dużą strzykawę o 9 rano i nic. Czy lewatywa jeszcze pomoże? Czy to faktycznie połknięty "sznurek" i otwieramy? Jakie są konsekwencje operowania tak wycieńczonego kota? Zdaję sobie sprawę jakie mogą być konsekwencje jej braku jeśli faktycznie jest potrzebna. Wszystko to jutro powiem.

a może usg?
Serniczek

Post » Nie lut 28, 2010 22:42 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

OlaEm pisze:Poczytałam inne podobne wątki. Parafina nie wychodzi nic a nic. Zatkane znaczy się. Dostał dużą strzykawę o 9 rano i nic. Czy lewatywa jeszcze pomoże? Czy to faktycznie połknięty "sznurek" i otwieramy? Jakie są konsekwencje operowania tak wycieńczonego kota? Zdaję sobie sprawę jakie mogą być konsekwencje jej braku jeśli faktycznie jest potrzebna. Wszystko to jutro powiem.

Ola mój Hasan 2 lata temu żeżarł gąbkę/piankę, kawałek zwymiotował, parafina nie przechodziła - po 30 h otworzyliśmy kota bez usg, nic by tej gąbki nie wykryło.
operacja jest zawsze ryzykowna, ale jeśli jest pozatykany i podtruwa go teraz martwica jelita???
:cry: nie wiem co Ci poradzić...po akcji z Hasanem chyba znowy cięłabym..

i ponad wszytko kciuki za Was! Trzymajacie się.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon mar 01, 2010 8:01 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

Serniczek pisze:

a może usg?

usg raczej nic nie pokaze, RTG z kontrastem byłby lepszy, ale tez nie zawsze wykrywa przyczynę.
Ja bym chyba kota otworzyła, już dużo czasu minęlo, nawet jeśli to tylko kamienie kałowe są to lewatywy mało skuteczne mogą być :(

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Pon mar 01, 2010 10:13 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

zaglądam ze strachem... :?
Serniczek

Post » Pon mar 01, 2010 14:08 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

:?: :!:
Serniczek

Post » Pon mar 01, 2010 17:43 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

Kolcuś odszedł ;((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

W nocy było już bardzo źle. NIe mogliśmy już słuchać jak się męczy. Bardzo płakał, aż krzyczał. Bardzo cierpiał:(. Pojechaliśmy o 3 do Szczecina na pogotowie dla zwierząt. Wet próbował go "wskrzesić", na próżno. Miał 33 stopnie temperatury, ledwo oddychał, serduszko wolno biło i tak strasznie cierpiał, że aż mnie bolało w każdym centymetrze ciała. Prawdopodobnie jednak glikol. Ale nawet odtrutka podana w czwartek by nie pomogła, było za późno, już się wchłonęło i Go niszczyło. Jego oczka tak prosiły mnie o pomoc a ja nie mogłam nic... Wet pomógł mu zasnąć...
To tak bardzo boli...
Klocuniu byłeś i zawsze będziesz moim ukochanym kocurkiem...

OlaEm

Od: Pt lut 26, 2010 20:05

Post » Pon mar 01, 2010 17:50 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

[*] :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon mar 01, 2010 17:52 Re: Zatrucie glikolem - pilne!

[']
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

[poprzednia][następna]