» Nie lut 28, 2010 18:14
Re: POKRZYWKOWY FUNDUSZ - na ratunek kotom!
Dopiero wróciłam -
z testami wykonywanymi w niemczech jest jeszcze tak, że za kazdym razem trzeba opłacić kuriera, więc jesli była by decyzja o badaniach tam to zawsze lepiej wysłać krew 2-3 kotów, jeden koszt kuriera.
Gibutkowa
myslę że morfologia i biochemia to podstawa u Rynienki i Yetiego, a potem odpowiednie leczenie. Leczenie, leki itp powinny zależeć od decyzji weterynarza leczącego schroniskowe koty. Pani Ania naprawdę nie musi znać się na wszystkim, decyzje w sprawie leczenia musi podejmowac weterynarz.
Możemy wstępnie przeznaczyc 260 zł dla schroniska na badania i leki dla tych dwóch kotów i 100 zł na operacje oczka dla Cynamona II z nadzieja że bazarki pokryją brakującą kwotę do tej operacji. Jesli nie - schronisko z pewnością pomoże, w końcu gdyby Cynamon i Wanilia nie zabrały go na tymczas, schronisko i tak zrobiło by ta operacje. Tutaj nawet w najgorszym kryzysie i biedzie najpierw pomaga się kotom czy psom a potem dopiero nie śpi po nocach kombinując skąd wziąć kasę na rachunki.
Jeszcze jedno - testy kompleksowe w Niemczech to wspaniała sprawa i warto je robić. Ale masz rację Gibutkowa - nie maja sensu jesli zbadanych kotów nie można odizolować lub natychmiast oddac do domów stałych lub tymczasowych. Schronisko ma warunki jakie ma i naciski na panią Anię tego nie zmienią.
Ja pamiętam chronisko z czasów innych i wiem że to co było i to co jest to niebo a ziemia, co nie znaczy oczywiście że nie powinno byc lepiej. Wiem tez że tą poprawę warunków zawdzęcza wielu osobom, ale przede wszystkim dzikiemu uporowi pani Ani i temu że ona naprawdę wszystkie koty kocha.
Testy w Niemczech sa jak najbardziej na miejscy w takich sytuacjach jak Andzia, Andrzejek, Rafitka - gdy czekały już na nie domki.
Uff....prosze o wypowiedzenie sie, "kołderka" do podziału krótka jak na potrzeby ale schronisko z wdzięcznością przyjmuje każda pomoc, w końcu tych pieniędzy mogło by nie być wcale, żadnych.
Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)
MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!