Orzeszki (i nie tylko) w Zalesiu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 25, 2010 6:30 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Pozdrowienia i kciukaski w najmrozniejszy poranek tej zimy (jesli wierzyc TV :lol: )
:ok: :ok: :ok:
[*]BlankaObrazek, [*]Znajdek/Merlin,
[*]OsiołekObrazek, [*]StasiuObrazek, [*]CocoObrazek

Gocha17_

Od: Czw sie 09, 2007 14:53

Post » Pon sty 25, 2010 20:12 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

:crying: :crying: :crying: :crying: :crying: :crying: Dziś przyszła za mną do domu młoda sunia. Błąkała się pod przedszkolem, próbowała wejść za kimś do domu ale pani jej nie wpuściła więc ruszyła za mną bo akurat tamtędy wracałam z pracy. Jest prześliczna, kudłata i bardzo grzeczna. Musiała się chować w domu z kotami bo nie budzą w niej żadnych emocji, psów się początkowo bardzo bała ale już zdążyła się zaprzyjaźnić z Rulonem. Resztę na razie trzymam na dystans. DużyzBrodą powiesił kilka ogłoszeń w nadziei, że nie jest to ofiara zimowych wakacji tylko psina, która odprowadzała kogoś do przedszkola ale sami w to nie wierzymy. Sunia nie miała obroży. Ja się po prostu zastrzelę :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Wto sty 26, 2010 9:18 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

O rany :(, żeby suńka szybko znalazła domek.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto sty 26, 2010 21:35 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Modjeska, a miała obrożę? Jak byliśmy na nartach biegowych w lesie koło Was w lasach Chojnowskich, to widzieliśmy pełno ogłoszeń o zaginionym psie. Były porozwieszane po całym lesie. Zdjęcie było czarno-białe, nie pamiętam, czy pies był kudłaty, czy nie, pamiętam tylko, że miał obrożę.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro sty 27, 2010 20:12 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Ola napisała, że sunia była bez obroży, ale warto byłoby te ogłoszenia posprawdzać... A może ona jest zachipowna? Tryzmam kciuki, żeby znalazł się własciciel :ok:
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro sty 27, 2010 23:30 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Amica pisze:Ola napisała, że sunia była bez obroży, ale warto byłoby te ogłoszenia posprawdzać... A może ona jest zachipowna? Tryzmam kciuki, żeby znalazł się własciciel :ok:

Obroża mogła psu zginąć, zaginął 2 stycznia, był zachipowany.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw sty 28, 2010 21:48 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

:evil: Suczka nam nawiała. Przeszła po siatce do sąsiadów a potem przez ich płot dalej. Sama nie wiem co o tym myśleć. Nie była ani głodna ani zabiedzona ani przestraszona może tylko wybrała się na "gościnne występy", Na ogłoszenia oczywiście nikt nie odpowiedział jak dotychczas. trochę jestem zła na moich, że nie zaciągnęli jej do domu jak wychodzili po mnie. Ale twierdzą zgodnie, że nie chciała za żadne skarby wejść do domu i została w ogródku. Chciałabym wierzyć, że jednak ma gdzieś dom a jeśli nie ma to wróci. :(

A tymczasem w domu zimno. Koty na unidoxie bo zaczęły kichać. Dobrze, że mam zapas bo z kasą nietęgo.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob sty 30, 2010 19:59 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Temperatura juz wyzsza, ale za to chlapa straszna - co tam w Zalesiu?
Sunia moze wrocila? Jak kociaste? Nadal kichaja?

Gocha17_

Post » Pon lut 01, 2010 19:41 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

W Zalesiu ciągle zima, o żadnej chlapie przynajmniej u nas nie słychać. Do leczonego stada doszlusowała Maciejka i Rulon. Maciejka ma zapalenie spojówek a Rulona boli gardło. Rulona udało się nam skonsultować i jest na synuloxie. Maciejce daję unidox i wpuszczam krople. Reszta mniej kicha ale unidox jeszcze pociągniemy. Ruda suczka się nie pokazała. Mam nadzieję, że jednak ma dom bo noce są znowu bardzo zimne.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lut 23, 2010 18:30 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

:( Wczoraj dzwonił domek Mieci. Grozi jej powrót do Zalesia z powodu zmiany pracy na tryb bardzo wyjazdowy. Ja się chyba zastrzelę. Buuu
Prosiłam domek o porozwieszanie ogłoszeń o kotach w potrzebie i intensywne szukanie domu. Niestety obok Mieci pojawił się w listopadzie drugi kotek. Nie wyobrażam sobie powrotu Mieci po dwóch latach.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto lut 23, 2010 18:57 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Olu, oby nie.
Mocno trzymam kciuki.
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto lut 23, 2010 22:17 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Moze domek rozwazyl by jeszcze "catsitting"? Tez mam w koncu dosc czesto wyjazdy - gdy juz nie mialam sumienia wykorzystywac rodzinki i znajomych, zdecydowalam sie na wynajecie "obslugi" raz dziennie.

Gocha17_

Post » Wto lut 23, 2010 22:44 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Trzymam kciuki za rozwiązanie sytuacji :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Sob lut 27, 2010 18:22 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Ze strony domku Mieci na razie cisza. Mam nadzieję, że nie jest to cisza przed burzą.

A w Zalesiu miejscami chlapa, ale ogólnie nie jest źle. Część kociego stada coraz częściej wygląda do ogrodu. Martwi mnie jednak ta druga część okupująca miejscówki przy kaloryferach i poduszkę elektryczną. Karol, Perełka, Pusia, MałaBura i Kizia. Karol i Perła maja prawo źle się czuć, niepokoję się spadkiem formy MałejBurej i Pusi. MałaBura sporo pije więc podejrzewam, że jej też wysiadają nerki. Pusia jest chuda i ma nieładne futerko. Najbardziej jednak nie podoba mi się brak jej aktywności. Kizia natomiast znów ma problem ze wskoczeniem do stołówki.

Fredek czuje się chyba dobrze. Zaprzyjaźnił się z Malagą i czasami mam okazję obserwować ich "sparingi". Daję mu Duphalac i chyba rzeczywiście lepiej działa niż parafina.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob lut 27, 2010 19:42 Re: Orzeszki w Zalesiu. od wigilii mamy 13 kotów :))

Pozdrawiam wiosennie :flowerkitty: i trzymam kciuki za zdrowie kociastych :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]