Kasia ['], Misia, Bengalska, Rózia w DT, Zak i Zdzichu w DS!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2010 8:36 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

jak jej ktos krzywde zrobil, ma prawo byc agresywna. a tez i nie kazdy kot jest superwylewny. jeden przyjdzie na kolana, ale tylko, jesli przyjdzie sam. inny daje sie meczyc bezkarnie. :twisted: a jeszcze innego nie wolno nawet glaskac. moze miska jest wlasnie z takich. a moze by jej przeszlo, gdyby znalazla swoje miejsce przy czlowieku. :|
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Sob lut 27, 2010 9:06 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Miśkę można głaskac - jak się sama łasi - to można ile wlezie. Ona jest raczej z miziaków, ale jeszcze sie troche boi. Moim zdaniem kiedyś się calkiem oswoi, bo mizianie po prostu uwielbia.

A Kaśke przy jedzeniu można tak samo głaskac bez przerwy. Pręży łepek i się jej to podoba. Na rękach u wetki trochę sztywniała, ale spokojna była. Ona się też się robi coraz łagodniejsza. akceptuje już wszstkie kocurki i inne koty, przegania tylko jedną kotkę od sąsiada, która za żadko się pojawia, żeby Kaśka się do niej przyzwyczaiła. Nic jej nie robi, tylko łapą postraszy.

Miśka też wreszcie zaakceptowała Bengalską, obwąchała ją i może jesc z miski obok. Wcześniej na nią burczała.

One są czasem chyba o mnie zazdrosne. Jak Miśka się do mnie łasi, to Kaśka podejdzie i ją zdzieli łapą, bo to ona jest pierwsza i pierwsza chce zobaczyć, co dzisiaj na obiad. To ja poglaszczę Kaśkę, to wtedy Miśka podleci i pacnie mnie łapą w rękę albo nogę. To jest łaśnie jej zaczepialstwo z zaskoczenia, zaczepia mnie, bo Kaśce ustępuje i na nią łapy nie podniesie, ale też jest zazdrosna. I za chwilę obie się do siebie łaszą i idą złączone jednym bokiem i glowami :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Sob lut 27, 2010 13:50 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

No samo kocie życie :D Kaja, świetne filmiki :ok: Kaśce to już chyba 14-ty rok powoli się szykuje co ?
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Nie lut 28, 2010 7:56 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

tyle lat w takich warunkach. :| to musi byc dziewczyna z zelaza.
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Pon mar 01, 2010 7:50 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

według wetów to 14 rok jej leci, ale mnie się wydaje, że ona ma mniej lat, tylko te warunki ją tak wyniszczyły i ciąże co roku.

Kaśka dopiero dwa ostatnie lata ma co jeść i nadrabia za wcześniejsze lata. Niczemu nie przepuści, wszystko spróbuje :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon mar 01, 2010 7:55 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

aha, no i Miśkę udało się dzisiaj ostatni raz odrobaczyć - w poniedziałki nie jest wybredna 8)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon mar 01, 2010 9:33 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Kaśke dzisiaj zaczęłam głaskać, to wystawiła głowę żeby dalej i tak siedziała z takim barankiem grzecznie, aż się przestanie ją głaskać. Dzisiaj też mi się otarła o nogi, a wcześniej to raczej Miśka była królową polerowania butów.

Rano dałam im suchej, ale otworzyłam puszkę, żeby odrobaczyć Miśkę i Kaśce też trochę puszki dałam na spróbowanie. Teraz o 9.00 poszłam z mokrym, czyli tą samą rozpoczętą puszką. W międzyczasie małpy narzarły się suchego, więc już nie bardzo były głodne.

No i Kaśka siedzi tak nad tą miską z mięskiem z puszki, siedzi i patrzy raz na miskę, raz na mnie z tą miną, informującą że czeka na coś innego :ryk: :ryk: Mina Kaśki - bezcennna! :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon mar 01, 2010 9:53 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

kaja555 pisze:Kaśke dzisiaj zaczęłam głaskać, to wystawiła głowę żeby dalej i tak siedziała z takim barankiem grzecznie, aż się przestanie ją głaskać.

Moja Tośka też tak siedzi ze spuszczona głową, by ją głąskać.
Śmieje się, że wygląda jak osiołek :lol: !

kaja555 pisze: Rano dałam im suchej, ale otworzyłam puszkę, żeby odrobaczyć Miśkę i Kaśce też trochę puszki dałam na spróbowanie. Teraz o 9.00 poszłam z mokrym, czyli tą samą rozpoczętą puszką. W międzyczasie małpy narzarły się suchego, więc już nie bardzo były głodne.
No i Kaśka siedzi tak nad tą miską z mięskiem z puszki, siedzi i patrzy raz na miskę, raz na mnie z tą miną, informującą że czeka na coś innego :ryk: :ryk: Mina Kaśki - bezcennna! :ryk:

Znam to... mój TŻ widząc te miny nad miskami, mówi, że mają pełne du... :wink:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon mar 01, 2010 10:46 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

no dokładnie, siedzi ze spuszczoną głową :ryk:

jak zrozumiała, że nie ma nic innego to zaczęła jeść :ok:

a sierść to im śmierdzi, jakby już miały kilka lat uprawnienia spawalnicze :ryk: no i jeszcze powinnam podawać w ogłoszeniach, że dziewczyny znają przepisy BHP :wink: (chodzić można tam, gdzie wyznaczają linie ostrzegawcze na hali. Przez droge dla wózków widłowych przebiega się szybko, uprzednio rozejrzawszy się w obie strony...)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon mar 01, 2010 11:27 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

kaja555 pisze:no i jeszcze powinnam podawać w ogłoszeniach, że dziewczyny znają przepisy BHP :wink: (chodzić można tam, gdzie wyznaczają linie ostrzegawcze na hali. Przez droge dla wózków widłowych przebiega się szybko, uprzednio rozejrzawszy się w obie strony...)

:ryk: :ryk: :ryk:
Świetne są :1luvu:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon mar 01, 2010 13:12 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

kaja555 pisze:no i jeszcze powinnam podawać w ogłoszeniach, że dziewczyny znają przepisy BHP :wink: (chodzić można tam, gdzie wyznaczają linie ostrzegawcze na hali. Przez droge dla wózków widłowych przebiega się szybko, uprzednio rozejrzawszy się w obie strony...)

Obcykane kociszcza :ok: Dzieki temu żyją mając obok wiele niebezbiecznych miejsc. No i dzięki Kaji,która papu dobre daje i w ogóle :ok:

DOGO mnie już w ogóle nie wpuszcza ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto mar 02, 2010 7:37 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

w firmie coraz gorzej, trzymajcie kciuki żeby nas nie zamknęli, bo wtedy koty stracą jedyny dom jaki mają :(

Kaśka z Miśką są jeszcze w miare zsocjalizowane, ale pozostałe 7 kotów to dzikusy... byłaby tragedia.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto mar 02, 2010 8:35 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

Sprawa na kopalni się robi poważna. Trzeba Misi i Kasi znaleźć koniecznie domy.
Może zmień tytuł na "Kasia i Misia z kopalni pilnie potrzebuja domu!!!" i zmień banerek na bardziej alarmujący.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto mar 02, 2010 9:21 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

honda11 pisze:Sprawa na kopalni się robi poważna. Trzeba Misi i Kasi znaleźć koniecznie domy.
Może zmień tytuł na "Kasia i Misia z kopalni pilnie potrzebuja domu!!!" i zmień banerek na bardziej alarmujący.

Też tak myślę... Ech, oby się udało!
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto mar 02, 2010 9:49 Re: Stara, 13-letnia Kasia i 3l. córka Misia: kopalnia ich domem

na razie jeszcze nie ma co panikować, jest szansa, że znowu się wszystko rozkręci

jutro mamy kontrahentów - więc do kotów nie zajrzę, ale mam już zastępstwo :ok:

w czwartek nastawiam klatke-łapkę na kotkę sąsiada do sterylki, wszystko musi być po staremu i do przodu :wink:

nie wyobrażam sobie inaczej, Kaśka z Miśka są przyzwyczajone, że do nich 3 razy dziennie idę z jedzonkiem, nie mogą tego stracić. Reszta kotów dzięki firmie przeżyła zime. Bez dokarmiania i kaloryferów, to większość by zamarzła.
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

[poprzednia][następna]