K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 13:28 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

ok
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt lut 26, 2010 13:45 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

doktor, która robiła sekcję zasugerowała, że zrobiłaby jeszcze test na pp, bo coś jej się nie podoba. I okazało się, że jednak pozytywny. Muszę ją jeszcze dopytać czy wynik tego testu nie może być efektem zaszczepienia Frania w sobotę.
Dla bhp spotkanie przełożymy, aby dziewczyny mogły dzisiaj zrobić dezynfekcję. Franio na szczęście był w klatce ale z kilka razy w najbliższym tygodniu trzeba będzie wszystko pozlewać virkonem. Z ta cholerą nigdy nic nie wiadomo

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lut 26, 2010 13:52 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Tweety pisze:doktor, która robiła sekcję zasugerowała, że zrobiłaby jeszcze test na pp, bo coś jej się nie podoba. I okazało się, że jednak pozytywny. Muszę ją jeszcze dopytać czy wynik tego testu nie może być efektem zaszczepienia Frania w sobotę.
Dla bhp spotkanie przełożymy, aby dziewczyny mogły dzisiaj zrobić dezynfekcję. Franio na szczęście był w klatce ale z kilka razy w najbliższym tygodniu trzeba będzie wszystko pozlewać virkonem. Z ta cholerą nigdy nic nie wiadomo

Test na pp? O szlag...
A co jej sie nie podobalo, ze zasugerowala ten test? Jakies konkretne objawy?
Kurcze :(
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 26, 2010 13:54 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Tweety pisze:doktor, która robiła sekcję zasugerowała, że zrobiłaby jeszcze test na pp, bo coś jej się nie podoba. I okazało się, że jednak pozytywny. Muszę ją jeszcze dopytać czy wynik tego testu nie może być efektem zaszczepienia Frania w sobotę.

Mamy dziś przychodzić?

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt lut 26, 2010 13:55 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Bagheera
To jest robotna kotka
Zaraz po obiedzie
Obrazek
zabrała się za ścieranie kurzy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Pt lut 26, 2010 14:00 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Leone pisze:Mamy dziś przychodzić?

no chyba dziewczyny nakarmią ogonki

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 16:00 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

jednak proszę o przyjście, bo ktoś kto miał przyjść to odwołał :( także jeżeli ok 19-stej możecie być to super

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 16:17 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Tweety pisze:

jednak proszę o przyjście, bo ktoś kto miał przyjść to odwołał :( także jeżeli ok 19-stej możecie być to super

Ale wszyscy czy Leone?

Tu: http://www.veterinarypartner.com/Conten ... ourceID=42 znalazłam informację:

The SNAP Fecal ELISA test kit made for canine parvovirus is often used in cats as a means to reach a distemper diagnosis. This test detects parvovirus in stool and is felt to be accurate although the test is not specifically labeled for this use by the manufacturer. Vaccination 5 to 12 days prior to running the test can lead to a positive result as the virus from the vaccine will be detected. It is important to keep this information in mind when using this test to make a diagnosis; recent vaccination will cause a false positive.

Czyli że szczepionka podana od 5 do 12 dni przed zrobieniem testu może dawać wynik fałszywie pozytywny, bo wykrywa wirusa ze szczepionki. To jest o psich testach z kału.

A po jakim czasie od zarażenia test wykrywa wirusa? Filkowi w środę wyszedł negatywny, ale może trzeba będzie powtórzyć.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pt lut 26, 2010 16:43 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

queen_ink pisze:
Tweety pisze:

Ale wszyscy czy Leone?

Tu: http://www.veterinarypartner.com/Conten ... ourceID=42 znalazłam informację:

The SNAP Fecal ELISA test kit made for canine parvovirus is often used in cats as a means to reach a distemper diagnosis. This test detects parvovirus in stool and is felt to be accurate although the test is not specifically labeled for this use by the manufacturer. Vaccination 5 to 12 days prior to running the test can lead to a positive result as the virus from the vaccine will be detected. It is important to keep this information in mind when using this test to make a diagnosis; recent vaccination will cause a false positive.

Czyli że szczepionka podana od 5 do 12 dni przed zrobieniem testu może dawać wynik fałszywie pozytywny, bo wykrywa wirusa ze szczepionki. To jest o psich testach z kału.

A po jakim czasie od zarażenia test wykrywa wirusa? Filkowi w środę wyszedł negatywny, ale może trzeba będzie powtórzyć.

Leone, aby pomogli dziewczynom przy odkażaniu, bo oni i tak mają dzisiaj dyżur.

Pytałam tej doktor właśnie o to, bo też gdzieś mi wpadł w oko taki tekst czy może Ingardenowie mi to mówili ale ona się upierała, że nie ma takiej możliwości aby test został zafałszowany przez szczepienie

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 18:07 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Pablo ma FIPa. Potwierdzonego. Żółty, ciągnący się, kleisty płyn. :cry:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lut 26, 2010 18:08 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

kosma_shiva pisze:Z zwiazku z tym co sie stalo z Frankiem, ktory niestety udusil sie robalami - cierpal i mial generalnie chu**owa smierc,
Kosma - dla ścisłości, w protokole z sekcji, który czytałam nie było nic o śmierci z powodu uduszenia, niedrożnych drogach oddechowych itp. robale znaleziono w całości przewodu pokarmowego, w tym w przełyku. Co nie zmienia faktu, że sprawa wymaga zastanowienia, aby na przyszłość zapobiec takim sytuacjom. Bardziej zasadne wydaje mi sie pytanie zadane przez lutrę - kiedy i jakim środkiem kot był odrobaczany.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pt lut 26, 2010 18:23 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

karaluch pisze:
kosma_shiva pisze:Z zwiazku z tym co sie stalo z Frankiem, ktory niestety udusil sie robalami - cierpal i mial generalnie chu**owa smierc,
Kosma - dla ścisłości, w protokole z sekcji, który czytałam nie było nic o śmierci z powodu uduszenia, niedrożnych drogach oddechowych itp. robale znaleziono w całości przewodu pokarmowego, w tym w przełyku. Co nie zmienia faktu, że sprawa wymaga zastanowienia, aby na przyszłość zapobiec takim sytuacjom. Bardziej zasadne wydaje mi sie pytanie zadane przez lutrę - kiedy i jakim środkiem kot był odrobaczany.

Nie pamiętam, żeby na Kocimskiej był odrobaczany, jeżeli już, to pyrantelum
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pt lut 26, 2010 18:38 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

karaluch pisze:

To przynajmniej jakies konkrety z tego protokolu - karaluchu a wiesz moze co spowodowalo ze pani doktor podjela decyzje o tescie na pp? Jakie konkretne podejrzenia miala a propos tej choroby?
Pytam bo jestem bardzo ciekawa, temat pp wiecznie aktualny i moze dotknac kazdego z nas wiec dobrze wiedziec co w trawie piszczy.

Od poniedzialku jestem poza internetem, bo konczy mi sie umowa. I nie wiem kiedy znow wroce na stale lacze, tak wiec jestem dostepna tylko na maila lub komorke. To tak informacyjnie...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 26, 2010 19:25 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

solangelica pisze:a wiesz moze co spowodowalo ze pani doktor podjela decyzje o tescie na pp? Jakie konkretne podejrzenia miala a propos tej choroby?
Z tego co wiem (z przekazu) zawartość jelit wskazywała na dramatyczną biegunkę.
Ja protokól czytałam w kv czekając na odbiór Ecika, na szybko. Pewnie w ogóle nie powinnam się w tej sprawie wypowiadać (Agnieszko - przepraszam :oops: ). Sprostowałam tylko to co napisała Kosma bo nie chciałam, żeby urosły mity o uduszonym kocie.
Sol, mam w domu Triderm, gdyby to cię ratowało w jakiś sposób to napisz pw.

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pt lut 26, 2010 19:26 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

karaluch: a jak tam Ecik i Melwin?
Obrazek

edit_f

Od: Śro gru 10, 2008 12:27

[poprzednia][następna]