Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tweety pisze:doktor, która robiła sekcję zasugerowała, że zrobiłaby jeszcze test na pp, bo coś jej się nie podoba. I okazało się, że jednak pozytywny. Muszę ją jeszcze dopytać czy wynik tego testu nie może być efektem zaszczepienia Frania w sobotę.
Dla bhp spotkanie przełożymy, aby dziewczyny mogły dzisiaj zrobić dezynfekcję. Franio na szczęście był w klatce ale z kilka razy w najbliższym tygodniu trzeba będzie wszystko pozlewać virkonem. Z ta cholerą nigdy nic nie wiadomo
Tweety pisze:doktor, która robiła sekcję zasugerowała, że zrobiłaby jeszcze test na pp, bo coś jej się nie podoba. I okazało się, że jednak pozytywny. Muszę ją jeszcze dopytać czy wynik tego testu nie może być efektem zaszczepienia Frania w sobotę.
Dla bhp spotkanie przełożymy, aby dziewczyny mogły dzisiaj zrobić dezynfekcję. Franio na szczęście był w klatce ale z kilka razy w najbliższym tygodniu trzeba będzie wszystko pozlewać virkonem. Z ta cholerą nigdy nic nie wiadomo
Leone pisze:Mamy dziś przychodzić?
Leone pisze:Mamy dziś przychodzić?
Tweety pisze:Leone pisze:Mamy dziś przychodzić?
jednak proszę o przyjście, bo ktoś kto miał przyjść to odwołałtakże jeżeli ok 19-stej możecie być to super
The SNAP Fecal ELISA test kit made for canine parvovirus is often used in cats as a means to reach a distemper diagnosis. This test detects parvovirus in stool and is felt to be accurate although the test is not specifically labeled for this use by the manufacturer. Vaccination 5 to 12 days prior to running the test can lead to a positive result as the virus from the vaccine will be detected. It is important to keep this information in mind when using this test to make a diagnosis; recent vaccination will cause a false positive.
queen_ink pisze:Tweety pisze:Leone pisze:Mamy dziś przychodzić?
jednak proszę o przyjście, bo ktoś kto miał przyjść to odwołałtakże jeżeli ok 19-stej możecie być to super
Ale wszyscy czy Leone?
Tu: http://www.veterinarypartner.com/Conten ... ourceID=42 znalazłam informację:The SNAP Fecal ELISA test kit made for canine parvovirus is often used in cats as a means to reach a distemper diagnosis. This test detects parvovirus in stool and is felt to be accurate although the test is not specifically labeled for this use by the manufacturer. Vaccination 5 to 12 days prior to running the test can lead to a positive result as the virus from the vaccine will be detected. It is important to keep this information in mind when using this test to make a diagnosis; recent vaccination will cause a false positive.
Czyli że szczepionka podana od 5 do 12 dni przed zrobieniem testu może dawać wynik fałszywie pozytywny, bo wykrywa wirusa ze szczepionki. To jest o psich testach z kału.
A po jakim czasie od zarażenia test wykrywa wirusa? Filkowi w środę wyszedł negatywny, ale może trzeba będzie powtórzyć.
Kosma - dla ścisłości, w protokole z sekcji, który czytałam nie było nic o śmierci z powodu uduszenia, niedrożnych drogach oddechowych itp. robale znaleziono w całości przewodu pokarmowego, w tym w przełyku. Co nie zmienia faktu, że sprawa wymaga zastanowienia, aby na przyszłość zapobiec takim sytuacjom. Bardziej zasadne wydaje mi sie pytanie zadane przez lutrę - kiedy i jakim środkiem kot był odrobaczany.kosma_shiva pisze:Z zwiazku z tym co sie stalo z Frankiem, ktory niestety udusil sie robalami - cierpal i mial generalnie chu**owa smierc,
karaluch pisze:Kosma - dla ścisłości, w protokole z sekcji, który czytałam nie było nic o śmierci z powodu uduszenia, niedrożnych drogach oddechowych itp. robale znaleziono w całości przewodu pokarmowego, w tym w przełyku. Co nie zmienia faktu, że sprawa wymaga zastanowienia, aby na przyszłość zapobiec takim sytuacjom. Bardziej zasadne wydaje mi sie pytanie zadane przez lutrę - kiedy i jakim środkiem kot był odrobaczany.kosma_shiva pisze:Z zwiazku z tym co sie stalo z Frankiem, ktory niestety udusil sie robalami - cierpal i mial generalnie chu**owa smierc,
karaluch pisze:Kosma - dla ścisłości, w protokole z sekcji, który czytałam nie było nic o śmierci z powodu uduszenia, niedrożnych drogach oddechowych itp. robale znaleziono w całości przewodu pokarmowego, w tym w przełyku. Co nie zmienia faktu, że sprawa wymaga zastanowienia, aby na przyszłość zapobiec takim sytuacjom. Bardziej zasadne wydaje mi sie pytanie zadane przez lutrę - kiedy i jakim środkiem kot był odrobaczany.kosma_shiva pisze:Z zwiazku z tym co sie stalo z Frankiem, ktory niestety udusil sie robalami - cierpal i mial generalnie chu**owa smierc,
Z tego co wiem (z przekazu) zawartość jelit wskazywała na dramatyczną biegunkę.solangelica pisze:a wiesz moze co spowodowalo ze pani doktor podjela decyzje o tescie na pp? Jakie konkretne podejrzenia miala a propos tej choroby?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 567 gości