Wszyscy im umierają.........szukamy domków stałych

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 26, 2010 13:20 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Sulfuria - tej piątce się udało. Teraz już może być tylko lepiej - mają opiekę, własnego ludzia i jego zainteresowanie. Ale są niestety kolejne "ofiary" ludzkiej dobroci!!! I to już jest ilość hurtowa :twisted:. Nie wiem, jak Mała1 i reszta poradzi sobie z takim zalewem futer.

"Nasza" piątka już jest bezpieczna - tam dramat kotów trwa!!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=108106

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt lut 26, 2010 13:50 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

osspdg pisze:Sulfuria - tej piątce się udało. Teraz już może być tylko lepiej - mają opiekę, własnego ludzia i jego zainteresowanie. Ale są niestety kolejne "ofiary" ludzkiej dobroci!!! I to już jest ilość hurtowa :twisted:. Nie wiem, jak Mała1 i reszta poradzi sobie z takim zalewem futer.

"Nasza" piątka już jest bezpieczna - tam dramat kotów trwa!!!

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=108106

ok. Pomyślę.
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Pt lut 26, 2010 15:58 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

jutro jedziemy z Boenka do Oswiecimia z chłopakami-trzymajcie kciuki
zeby to był Ten Dom i zebysmy ze spokojnym sercem wracały stamtad

Kli-dasz rade we wtorek rano sama ja zawiezc?
postaram sie byc przy odbiorze Czarnuszki, uregulowac i przede wszystkim dowiedziec sie jak jest

echhh-zeby juz ogladac fotki tych dwóch babeczek takie jak Myszki, juz czysciutkie, zdrowe :ok:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lut 26, 2010 17:22 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Maciej i Kuba już zakończyli serię antybiotyku.
Jest dobrze.
Mają apetyt.
Jutro wyruszamy w podróż do nowego domu.
Trzymajcie kciuki :ok:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt lut 26, 2010 17:29 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Trzymamy bardzo mocno-ja i Myszka, która zaciska za braci swoje małe, puszyste łapeczki.

:ok: :kotek: :ok: :kotek:

Sulfuria

Post » Pt lut 26, 2010 17:33 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

ogromne :ok: :ok: :ok: za szczęście kociastych w nowym domku :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt lut 26, 2010 20:27 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Hej, hej

Koteczki ok, oswajają się powoli, ale postępy są - nie uciekaja juz na mój widok.
Bawić się jednak nie chcą, ale jedzą regularnie, nawet rano kupka była!
kto by pomyślał, że będę się cieszyła z kociej kupki ;)
rano tylko znalazłam na kanapie plamę - jakieś siku czy cuś.
Skoro będą u weta w przyszłym tygodniu dam sobie na razie spokój z odrobaczeniem,
żeby nie miały sensacji.

Mała1 nie martw się u weta dam sobie radę, teraz masz zacisk wiec nie musisz specjalnie przyjeżdżać, będziemy w ciągłym kontakcie jakby co zadzwonię.

Tak się cieszę, że chłopaki już jadą do "ich" domu :) Trzymam kciuki za aklimatyzację i szczęśliwe dalsze życie :ok: :ok:

A oto nasze bohaterki:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Pt lut 26, 2010 20:41 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Też bardzo się cieszę ze zdrówka chłopaków i życzę im wszystkiego najlepszego w nowym domu.

Mysia ma fart, że trafiła do Ciebie, Sulfuria, jest szczęśliwa.

Może szczęście uśmiechnie się też do pozostałych siostrzyczek i choróbsko pójdzie w diabły!!! Tego wszystkim życzę!

osspdg

Post » Pt lut 26, 2010 20:42 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

kochane dziewczynki :1luvu:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt lut 26, 2010 20:48 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Kli, one juz zupełnie inaczej wygladają :D
nie sa takie przerazone i zrezygnowane
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pt lut 26, 2010 20:57 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

osspdg pisze:Może szczęście uśmiechnie się też do pozostałych siostrzyczek i choróbsko pójdzie w diabły!!! Tego wszystkim życzę!

Dokładnie, żeby tylko wyzdrowiały - to juz połowa sukcesu. Reszta przyjdzie sama.
Na razie nabierają ufności, wypoczywają, a czarna jak wrąbała przed chwilą pół miski karmy z żółtkiem to aż miło było patrzeć.

osspdg niezła robota przy zdjęciach tych 28 nieboraków :)

Kli

Post » Pt lut 26, 2010 21:21 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Kli - dzięki za słowa uznania :D Taki zawód, to tak pomagam... Inaczej raczej nie byłabym w stanie pomóc.

Zawsze do usług!!!

osspdg

Post » Pt lut 26, 2010 21:33 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Sulfuria pisze:@ Kli - super, że czytasz moje teksty :) Czasem boję się, że za bardzo się rozpisuję. Nie kuś, Ciociu bo ja mam rodzinę na Śląsku ;)
A serio to dziękuję za zaproszenie-na pewno skorzystam przy okazji. Tylko teraz ciężko podróżować z Myszką, która się tego boi...

Właśnie pijemy z Myszką kawę...tzn ja piję a Myszka siedzi na rożku stołu i przygląda się jak piszę do Was. Dzisiaj z niewiadomych przyczyn całą noc przespała mi pod pachą, na ręce, na głowie.

Mała1-wiem, że jeszcze dużo pracy przed Tobą ale dziękuję Ci za to co już zrobiłaś dla nich! :1luvu:

Dokładnie, ja myślę, że te wszystkie kocie duszyczki będą ją zawsze wspominać. :) Ja podziwiam jej zdecydowanie i podejscie do zwierząt.

Wiesz, porządna z Ciebie warszawianka - poza tym "jak mosz rodzina na Śląsku toś gryfna dzioucha jest" ;D Wszystkie teksty czytam uważnie bo im więcej informacji tym bardziej jestem doświadczona.

A propos: Siwucha ewidentnie leje mi na kanapę, już drugi albo nawet 3 raz jest plama.
Na początku wydawało mi się, że tylko kuweta się dla nich liczy, ale teraz sie martwię -może zaznacza terytorium?

Kli

Post » Sob lut 27, 2010 11:36 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Kli-dzięki za miłe słowa! hehe mam nadzieję, że gryfna to pozytywne słowo ;P

Oj, jak leje to niedobrze! Może znaczy a może chce Cię zmusić do wypuszczenia jej... Pisałaś, że chce czmychnąć na pokoje.
Nie powiem, Mysza ma charakterek i potrafi postawić na swoim. Czasem myślę, że powinnam się od niej uczyć ;)
Ale oprócz kuwety nie ma paskudzenia-puk puk!
Na początku ocierała się łebkiem o wszystko właśnie jakby znaczyła ale tylko tak.
A Czarnuszka jak sobie radzi?

Sulfuria

Post » Sob lut 27, 2010 12:57 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

właściwie to powinno być "gryfno" które znaczy fajna, ładna, elegancka - w tym zdaniu chodziło o to że jesteś w porządku :)

Co do kociczek:
Niesamowite jest to, że żadna nie próbuje gryźć, drapać tylko chcą uciec. czują że nie są u siebie i chciałyby wrócić. No i nie wspierają się - cały czas leżą osobno, jedzą osobno, nie liżą się, nie miauczą do siebie. właściwie to wogóle nie miauczą. Dzisiaj w nocy Czarna pod drzwiami pomiaukiwała, wstałam żeby zobaczyć co chce, ale to chyba z tęsknoty.

Jedzą ładnie, nie wymiotują, wypróżniają się regularnie, ale nie bawią się, głównie lezą.
Czarna ma dużo mniej sił niż Siwuszka, nie jest taka żwawa. Możesz mieć rację z tym sikaniem - Siwa jest nawet jakby na mnie zła, widzę to w jej oczach.
Przecierałam je dzisiaj mokrą szmatką i wyczesywałam żeby się pozbyć tej woni, ale cięzko jest ;) wyrywały się trochę, futerko wychodziło garściami; chudziutkie są, bardzo kości widać. Siwa oczka ma w porządku ale Czarna ma jakieś wycieki, nie jest tego na szczęście bardzo dużo. A jak u Myszki z figlami?

Kli

[poprzednia][następna]