Jaskół-Nieśmiałek, Antoś, Kedi-szukamy domków!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 9:19 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Lepiej późno niż wcale :oops:
Wklejam też do pierwszego posta.
Chciałam gorąco podziękować za wsparcie finansowe. To dla mnie naprawdę duża pomoc.
Dziękuję CC :1luvu: za opiekę i dużą pomoc materialną. To ta Ciocia pakowała chłopakom plecaczki na podróż i dała mi do nich instrukcję obsługi.
Puchatkowo :1luvu: w dużej części sfinansowało początkowe zabiegi, testy i leki. Jestem wyposażona we wszystko co na początek jest potrzebne.
A wirtualnym opiekunem chłopaków jest Ciocia Serniczek :1luvu:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Od: Śro maja 03, 2006 20:55

Post » Pt lut 26, 2010 13:51 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) - leczymy i chuchamy :)

Siedziała u mnie przed pracą, podobno od 3 dni :( Ja ją zobaczyłam dzisiaj. Bardzo ufna i miziasta. Ludzie podchodzili i brali ją sobie na ręce. Myślę, że to byłaby kwestia kilku dni - pewnie zdarzyłby się jakiś sadysta, albo dzieciaki bezmyślnie by ją zamęczyły.
Śliczna bura koteńka - ja ją oceniłam na pół roku, wet na ok rok. Jest u mnie na BTDT (bardzo tymczasowym domu tymczasowym). Siedzi w łazience, bo nie chcę jej narażać na grzybki i tym podobne. Od jutra jest w DT u moich przyjaciół. Tylko że ja nie chcę narażać ich na jakiś super długi tymczas. Myślę, że kotkę ciachniemy w ciągu 2 tygodni i będziemy jak najszybciej ogłaszać. Koteczka rozmruczana i przepiękna. Bura jakby z rudym "pobłyskiem", malutka, pyszczek króciutki i szeroki, oczy wielkie i zielone. Już odpchlona, odrobaczanie za 3 dni.
To tak na szybko.
W domu panuje chaos i masakra, a dziś wraca Marcin :? Oczywiście wie o kocie, ale jak zobaczy co się tam dzieje, to padnie.
Mam prośbę - jak zrobię zdjęcia to pomożecie w ogłaszaniu? Proszę proszę :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pt lut 26, 2010 14:13 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :(

Kasiu wielkie masz serduszko :1luvu:
oczywiście że pomożemy, nei martw się.
Marcin przełknie skoro kicia ma zapewniony DT :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lut 26, 2010 14:18 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :(

Niezawodna Ciocia Szylkrecia dzwoniła z posterunku - podobno kota wywala brzuch do głaskania i kocha człowieka, tylko kicha. Mam nadzieję, że to tylko z powodu łazienkowych zapachów, bo oczka i nosek miała czyste jak ją brałam. Jakby co będziemy leczyć.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pt lut 26, 2010 14:27 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :(

Kasiakom :1luvu: :1luvu: :1luvu: Kolejne istnienie uratowane - dzięki Wam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt lut 26, 2010 14:28 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :(

mam prośbę kasiakom - jak tylko przygotujesz ogłoszenie - prześlij na maila. Masz na pewno do którejkolwiek z nas - z prośbą o rozesłanie dalej. Bo ciężko będzie zaglądać i śledzić czy już jest ogłoszenie a tak dostaniemy i od razu wrzucimy :) :ok:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pt lut 26, 2010 14:33 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :(

Ja bardziej liczę się z tym, że nie tylko 1 uratowane, ale kilka nienarodzonych :?
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Pt lut 26, 2010 19:23 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :(

Jejku, doczytałam wszystko, ależ się cieszę że Jaskółeczek mruczy i wywala brzunio, no słodziak "mój" ukochany, a jak kupki Samiego? No i ciekawa jestem fotek nówki Burasi :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 27, 2010 14:20 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :(

Żeby podgrzewać napięcie - najpierw Ryśka (bo takie ma robocze imię)
ObrazekObrazekObrazek
Ryśka zajączek ;)
Obrazek
Teraz Jaskół (tylko kilka, bo był niezbyt łaskawy :roll: )
Obrazek
Wywalony brzunio
Obrazek
wytargane futro
Obrazek
Teraz Sami. Najpierw sesja "na krześle"
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Z języczkiem :1luvu:
Obrazek
Sesja na półce
ObrazekObrazek
Mizianki na kolanach
Obrazek
I chłopaki w jednym kadrze
ObrazekObrazek
Na razie tyle zdjęć. Wybrałam je z wielu, bo tylko te nadawały się do publikacji :oops: Reszta to makabra.
Ryśka w DT u moich przyjaciół. Została przedtem odpchlona, dostała antybiotyk na katarek, wet wyczyścił porządnie uszka i zakropiliśmy oridermylem. Muszę kupić gentamycynę i znaleźć tabletkę na odrobaczanie (do podania w pon).
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob lut 27, 2010 14:28 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :( FOTO :)

A co do Samusiowych kupek, to jest chyba nieco lepiej - zaczęły przybierać jakiś tam kształt. Myślę, że to były jego kupale, ale w sumie nie widziałam, kto je robił.
Teraz chłopaki leżakują w transporterkach, bo one tak jakoś mają, że się uaktywniają wieczorem i rano. Mam nadzieję, że im to przejdzie i będą brykać po pokoju przez cały dzień.
Na jedzonko i do kuwetek oczywiście wychodzą, ale zaraz potem lecą się zamelinować.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Sob lut 27, 2010 18:02 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :( FOTO :)

Ryśka cudo :1luvu: Jaskóleczek kolami do góry :1luvu: i Sami z jęzorkiem :1luvu: Widać że chłopcy już wyluzowani a będzie coraz lepiej :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 27, 2010 21:37 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :( FOTO :)

kociaste piękne :1luvu: . Po Samim na fotelu to nie poznałabym, że to ten wycofany kocio 8). W takim wspaniałym Domku to na pewno szybko z tych kontenerków powinny wyjść i się otworzyć. Pokój spory mają tylko dla siebie, warunki de lux! Może się boją tej otwartej przestrzeni i dlatego najbezpieczniej czują się w transporterkach... nie wiem - głośno myślę. A jak by je zachęcić do zabawy to podłapują czy niechętnie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lut 27, 2010 21:44 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :( FOTO :)

Matko jedyna, toż to nie te same koty 8O
JAkie wyluzowane i zadowolone 8O
Suuuper :mrgreen:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob lut 27, 2010 23:50 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :( FOTO :)

rybcie one niestety na razie nie interesują się zabawkami :( Sami leż na krześle za moimi plecami, a Jaskół łazi i próbuje zwrócić moją uwagę :) Niestety pomimo tygodniowego podawania ronaxanu Jaskół nadal kicha i prycha :cry: Czy mogłabym je zaszczepić na grzybka już w poniedziałek, żeby przy okazji zrobić kontrolę Jaskółowi i wziąć dla niego kolejne leki? Czy czekać do wtorku i jechać z Jaskółem specjalnie w poniedziałek na kontrolę? Jutro niestety lecznica nieczynna :(
Sami właśnie próbuje wkręcić Jaskóła w zabawę :lol: Śmiesznie to wygląda, jak wielki kocur bawi się z kociątkiem :lol:
A wogóle to chciałam naskarżyć - Sami robi włamy do szafki w biurku :evil: Musiałam odkurzacz postawić przy drzwiczkach, bo nie było innej rady na dziada :roll:
Ryśka już zauroczyła tymczasowy domek :D Jutro zabiorę się za ogłoszenia dla niej. Sterylka najpóźniej w ciągu 2 tygodni.
ObrazekObrazek
Obrazek

kasiakom

Post » Nie lut 28, 2010 0:00 Re: Sami i Jaskółeczek (na razie ;) ) i trzeci ktoś :( FOTO :)

Nie no, zaraz padnę :mrgreen: jakie luzaki :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]