Wszyscy im umierają.........szukamy domków stałych

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 25, 2010 19:44 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Wybaczcie zwłokę, ale musiałam pozałatwiać różne rzeczy i dziękuję za wszystkie miłe słowa :1luvu:

Jasne, że wzięłam obie, choćby na tymczas. Jak dwa nieszczęścia tam siedziały, serce się kroiło.

Dziewczynki czuję się raczej dobrze, mokre jedzenie zjadły, suchego niewiele od rana.
Siku też było ale nic więcej, albo są zatkane albo robaki albo stres. Będę obserwować,
podczas mojej nieobecności ułożyły się na krzesłach, do kontenera nie wchodzą, najwyżej chowają się pod kredensem albo za donicą.

http://yfrog.com/cckotki5002j

http://yfrog.com/jakotki5003j

Moja kocica niucha pod drzwiami pokoju w którym je zainstalowałam, ale boi się nieznanego
i chodzi zalękniona. Nie robiłam konfrontacji między nimi, za bardzo wszystkie zestresowane.
Będzie jeszcze czas.

Mam wrażenie, że te guzki to jakieś bardzo niedobre zmiany, czytałam dzisiaj na necie o guzach sutkowych i wiele objawów sie zgadza. Czarnulka chyba jest w gorszym stanie bo jest zobojętniała i nie lubi się ruszać z miejsca, dopiero jak czuje się naprawdę zagrożona. Chyba ją coś w tym brzuszku boli. Siwuszka prędzej wykazuje jakąś aktywność. Czekam na ustalenie wizyty u weta, wolałabym je najpierw zbadać przed sterylką.

Ciocia Sulfuria jak tam Mysza? badałaś ją dokładnie? daje sie dotknąć? Jak one wszystkie niesterylizowane to biedne mogą coś mieć :(

Czy warto pójść jutro po tabletki na odrobaczenie do weta? Mogą mieć coś tam w brzuszkach, a jest weekend i będę mogła się nimi spokojnie zająć. I zapodam im żółtko :)

tyle na razie :)
pozdrawiam cieplutko

Kli

Od: Wto lut 16, 2010 15:24

Post » Czw lut 25, 2010 19:49 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Kli-moim marzeniem jest dac im ciutek wiecej czasu do sterylkii, najpierw z nimi isc na kontrolną wizyte na spokojnie itd-ale nie wiem czy to wchodzi w grę-wiesz, umawiałysmy sie do wtorku.
Zastanawiam sie nad jutrem z ta wizyta-tylko nie wiem jak ja jutro bede wolna ze wzgledu na 28kę. Zdzwonimy sie moze jutro, co

tez sie martwie tymi guzkami-szczegolnie czarnej :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lut 25, 2010 20:08 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Mała1 pisze:Kli-moim marzeniem jest dac im ciutek wiecej czasu do sterylkii, najpierw z nimi isc na kontrolną wizyte na spokojnie itd-ale nie wiem czy to wchodzi w grę-wiesz, umawiałysmy sie do wtorku.
Zastanawiam sie nad jutrem z ta wizyta-tylko nie wiem jak ja jutro bede wolna ze wzgledu na 28kę. Zdzwonimy sie moze jutro, co

tez sie martwie tymi guzkami-szczegolnie czarnej :(

Nie stresuj się terminem - umówmy je spokojnie na przyszły tydzień na wizytę, jak wzięłam je na tymczas to ile będzie trzeba pomieszkają. Ale miło mi, że mimo nawału zajęć nie zostawiasz mnie z tym:) Tylko tego weta załatw (niekoniecznie jutro bo wiem co się dzieje w sprawie tych 28) i oszacujmy na jakie koszty trzeba się przygotować.
One teraz mają spokój, jedzą, odpoczywają, nikt ich nie stresuje, jeszcze kilka dni chyba nic im nie bedzie. Ja nawet nie słyszałam żeby któraś miaukneła, cichutko siedzą i tyle. Jakbym miała jakieś problemy dam znać.

Z resztą pewnie spotkamy sie w niedzielę, chaiałam te 2 koty z hurtu odtransportować do bytomia do kasi79, mam się nastawiać na niedziele czy wymyśliliście coś innego?

Jutro jestem na szkoleniu więc dostępna będę dopiero po południu.

trzymaj sie!

Kli

Post » Czw lut 25, 2010 20:13 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

kli-ty normalnie spadłas nam jak gwiazdka z nieba :P

bardzo sie ciesze, to moze wizyte umowimy na przyszły tydzien?-a wet ustali termin zabiegu-tak bedzie chyba najlepiej, oki?
I wielkie dzięki za zrozumienie i na bank nie zostaniesz sama

a na niedziele sie wstepnie nastaw, chociaz tutaj sie wszystko bedzie zmieniac pewnie z dnia na dzien.Nie wiem czy kasia79 ma mozliwosc izolacjii, zobaczymy

Mała1

Post » Czw lut 25, 2010 20:20 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Mała1 pisze:kli-ty normalnie spadłas nam jak gwiazdka z nieba :P

bardzo sie ciesze, to moze wizyte umowimy na przyszły tydzien?-a wet ustali termin zabiegu-tak bedzie chyba najlepiej, oki?
I wielkie dzięki za zrozumienie i na bank nie zostaniesz sama

a na niedziele sie wstepnie nastaw, chociaz tutaj sie wszystko bedzie zmieniac pewnie z dnia na dzien.Nie wiem czy kasia79 ma mozliwosc izolacjii, zobaczymy

:D chociaż w ten sposób mogę pomóc, ufam Ci i zrobię to czego będzie wymagała sytuacja.
trzymaj się, będziemy na bieżąco ;)

Kli

Post » Czw lut 25, 2010 20:25 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Kli - rozmawiałam dzisiaj z wetką w sprawie sterylek.
Na wtorek do zabiegu jest zapisana czarna kotka,Siwucha na czwartek-wybacz proszę,nie dadzą rady inaczej.
Pytałam o wizytę przed zabiegiem,wetka powiedziała,że nie jest to konieczne-wszystko dokładnie oglądną w dniu zabiegu.
Zniżka będzie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw lut 25, 2010 21:27 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

BOENA pisze:Kli - rozmawiałam dzisiaj z wetką w sprawie sterylek.

Dzieki Boenko za wiadomosc, ciesze sie ze wzgledu na koteczki, ze zobaczy je wet. Dobrze ze Czarnulke wczesniej, ona jest najwyrazniej w gorszym stanie, nawet nie je tyle co Siwuszka. Powiedz jeszcze o ktorej godzinie i gdzie ten wet?

Kli

Post » Czw lut 25, 2010 21:56 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

W lecznicy u dr.Skolika na ul.Krasińskiego.
Kotkę należy przywieźć rano od 9-tej.

Wiesz już która zostanie u Ciebie? :wink:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Czw lut 25, 2010 22:29 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

BOENA pisze:W lecznicy u dr.Skolika na ul.Krasińskiego.
Kotkę należy przywieźć rano od 9-tej.

Wiesz już która zostanie u Ciebie? :wink:

oki musze tylko zalatwic z szefowa zeby mnie zwolnila.
Wiesz, podobno na Siwuszke jest wiecej chetnych
wiec wezme ta ktora zostanie :D
Martwi mnie to ze nie bylo kupki od wczoraj, raczej nie zostawily
gdzies niespodzianki, wiec co jest?

Kli

Post » Czw lut 25, 2010 22:41 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Myszka też na początku tylko puchy wcinała. Teraz chrupie także suche ale musiała sobie sama wybrać z kilku przedstawionych propozycji. ;)

Przez pierwsze dwa dni było też tylko siusiu.

Mysza dobrze. Była badana dwa razy przez dwie różne Panie vet. Jest czysta i zdrowa (uszka, oczka, ząbki, ogonki itp.). Na tylnych zębach ma tylko troszkę kamienia.
Dotknąć to ona się daje. Podstawia mi do głaskania wszystkie części składowe łącznie z brzuszkiem. Nie wiem co w niej siedzi w środku ale na zewnątrz wygląda w porządku, puk puk!
Jeśli masz więcej wolnego w weekend to, moim zdaniem, możesz im zapodać coś na robaka. Myszka dostała na pierwszej wizycie.

trzymamy kciuki strrasznie mocno! :ok: :ok:
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Czw lut 25, 2010 23:42 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Sulfuria pisze:Myszka też na początku tylko puchy wcinała. Teraz chrupie także suche ale musiała sobie sama wybrać z kilku przedstawionych propozycji. ;)
trzymamy kciuki strrasznie mocno! :ok: :ok:

dziekuje w imieniu obu koteczek, Twoje doswiadczenia dobrze dla nich rokuja. A Siwucha juz by sie chciala wysmyknac na zwiedzanie domu, kombinuje jak by tu drzwi otworzyc i siedzi za nimi czasami jak duszek. Ale drzwi sa przesuwne ha! - specjalnie umiescilam je w tym pokoju bo pani od ktorej je bralysmy powiedziala ze skacza na klamke zeby otworzyc.

Jakby Ciocia byla kiedys na Slasku zapraszam i ja na kawe do pieknych Myslowic i do zwiedzania najwiekszego w europie muzeum pozarnictwa oraz do zobaczenia slicznych kocikow :piwa:

pozdrawiam

Kli

Post » Pt lut 26, 2010 7:09 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

ja tylko na szybcioszka
nie wiem czy dobrze je odrobaczac, jesli zabieg juz we wtorek, po odrobaczeniu bywaja rózne zaburzenia.
koniecznie najpierw trzebaby weta spytac, chocby tel.

Mała1

Post » Pt lut 26, 2010 9:31 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

Witam porannie :D

Jak całe rodzeństwo się miewa?
Co u Kubusia i Maciusia i jak u dziewczynek?

:ok: za całą piątkę!

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt lut 26, 2010 12:37 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

@ Mała1 - Ty tu rządzisz.

@ Kli - super, że czytasz moje teksty :) Czasem boję się, że za bardzo się rozpisuję. Nie kuś, Ciociu bo ja mam rodzinę na Śląsku ;)
A serio to dziękuję za zaproszenie-na pewno skorzystam przy okazji. Tylko teraz ciężko podróżować z Myszką, która się tego boi...

@ osspdg - dzień dobry :) Właśnie pijemy z Myszką kawę...tzn ja piję a Myszka siedzi na rożku stołu i przygląda się jak piszę do Was. Dzisiaj z niewiadomych przyczyn całą noc przespała mi pod pachą, na ręce, na głowie.

Patrzę na banerki w naszych podpisach.... 'Piątka do uśpienia'.
Mała1-wiem, że jeszcze dużo pracy przed Tobą ale dziękuję Ci za to co już zrobiłaś dla nich! :1luvu:
[*] Alpinka zasnęła po ciężkiej bitwie z chorobą 15.06.2017
[*] Myszka prawdziwa Przyjaciółka zasnęła 6.10.2016
[*] Wiesławku, serce nigdy nie przestanie boleć! Zaginął 23.10.2015
[*] Czarny kot - byłeś naszym Czarodziejem. Przegrał z chorobą 14.11.2014

Sulfuria

Od: Nie sty 10, 2010 16:56

Post » Pt lut 26, 2010 13:13 Re: Wszyscy im umierają.........piątka do uśpienia - POMOCY!!!!

:piwa: Wasze zdrowie anioły! Robicie kawał dobrej roboty

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

[poprzednia][następna]