Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! MA DOM :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 22:36 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

:D
ObrazekObrazek [*]Honorcia (09.2008 - 27.09.09) - wróć, najmilsza! [*] Szyluniu, nasza iskierko (05.2011 - 29.09.2011)[*]Cyrylku, czernidełko ukochane, przepraszam! Czekamy i tęsknimy! (06.2009 - 21.05.2013)[*]

maja_brygida22

Od: Czw sty 10, 2008 15:36

Post » Czw lut 25, 2010 8:16 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

z Fionką jak pisałam są wzloty i upadki w oswajaniu.Przedkłada towarzystwo kocie nad ludzkie.Ale dopiero kilka dni nie grzebie :twisted: sie przy niej.Bardzo nie lubi jak ją głaszcze sie przy uszach-wspomnienia :mrgreen: Moze jak wylezie Bianka z klatki to cos sie zmieni.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 25, 2010 8:42 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Ask@ a jak z apetytem u Fionki, poprawił się?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw lut 25, 2010 9:55 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ona tak skubie po troszczku ale wydaje mi sie,że poprawiła sie ociupinkę i bardzo urosła.Jak jestem w domu to dostaje bardzo często smakołyki i sobie podjada. Najlepiej Pikusiek załatwia sprawę. On bardzo ciekaw co mała robi i ciągle jest w pobliżu.Jak kicia dostaje swoje małolackie przysmaki to Pikus próbuje zawsze swego nosa wsadzić, coś uszczknąć. Po kilkakrotnym odsunięciu go od miski siada sobie dalej i jak mu sie wydaje,że nikt nie patrzy łapinka przyciaga miseczkę Fionki.Cały czas wtedy patrzy nam w oczy i nie spuszcza wzroku.Ot tak sama mu pazurek poleciał. :mrgreen:
Fionka od 2 dni wieczorem urządza sobie zabawy z miska w kuchni tj "goni" miskę po terakocie, poluje na rozsypane chrupki...sprawia jej to dużo frajdy.Pikuś sprzata jedząc chrupki, reszta przygląda sie. Nie ma co sprzątac dopóki sama nie zrezygnuje. Hałasu robi przy tym duuużo.
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 25, 2010 10:59 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

:ok: :ok: :ok:

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Czw lut 25, 2010 12:52 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

nikt nie kusi sie na slicznotę!?
Obrazek

ASK@

Post » Czw lut 25, 2010 21:04 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

dziś bawił sie z nią Rudzik na sliskiej,mokrej podłodze.Fionce lepiej idzie przemieszczanie sie z predkościa światłą.Tupie jakby była w pełni sprawna.Tabun kotów podkutych stopem najlepszym.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2010 9:52 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

:!: :!: :!:

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Pt lut 26, 2010 11:14 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Wiadomości z linii frontu!
Fionka wyleguje sie na srodku ławy i tradycyjnie w nocy ok.22 wywala chrupki w kuchni i toczy całosc po terakocie. Jest wielce zadowolona z siebie. Wczorajszą atrakcją dodatkową było dołożenie torby foliowej w pysiowym zielonym kolorze.Z głaskaniem bez zmian.Ale coraz więcej ma smiałości na psoty i podejmuje próby włażenia gdzie sie da. Bardzo parapet i grzejnik ją korci ale jeszcze nie ma odwagi na takie skoki. Nie obcinamy jej pazurków, by miała jak sie zahaczyc i przytrzymac
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2010 11:54 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

głaski dla Fionki ,stale podczytuję co dzieje sie u kociątka ,mogę
tylko z własnych doświadczeń napisac że oswajanie malucha w obecności
innych kotów mija się z celem ona wybierze towarzystwo współbraci ,ale
jak się koteczke zamknie w pokoiku i sam na sam przebywa to bardzo kocha człowieka i głaski i brzuchol i baranki wszystko do głaskania wywala spróbuj :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lut 26, 2010 12:18 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Fionka dziękuje za głaski.Jak ją dorwę to wymiziam :lol:
Dziękujemy za zainteresowanie.Zapraszamy do czytania.

Fionka swiadomie została wypuszczona z klatki i pokoju bo bardzo źle znosiła odosobnienie.Potrafiła sobie krzywdę zrobic przy próbach wydostania sie z pokoju czy klatki.Odosobnienie powodowało jakby cofanie sie kotki "w siebie". Nasze koty to jakby terapia dla niej.
To nie pierwszy nasz dziczek.Mamy czas i cierpliwość-poczekamy aż przełamie lody. Wiele przeszła.

Poza tym jako DT nie przewidzimy co nam życie przyniesie. W klatce siedzi chora dziczka w jej wieku,a dziś przyjedzie od weta kolejna kicia wyrzucona na drodze gdzie tylko lasy i asfalt jest.Pokój zablokowany. W kolejnym jest od wczoraj koteczka podrzucona do piwnicy.Tam dokarmia sie dziczki i litościwa dusza pozbyła sie jej w humanitarny sposób :mrgreen: .
Kwarantanna.
Nie sposób wziąść i nie sposób ominąć kocią biedę. Domowy kot nie przezyje w takich warunkach.

Więc chciał nie chciał Fionka lata po pokojach.Nie każdy dom czeka na miziaka, a na swoim zaaklimatyzuje sie i zmieni.Jestem tego pewna.
Szukamy dla którejś biedy DT!!!
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2010 12:23 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Iwona66 to prawda co napisałaś, jak nie ma towarzystwa kotów, to ludzkie od razu zyskuje na wartości. Nie wiem tylko, czy Ask@ będzie miała serce małą od towarzystwa oddzielać.
A dla Fionki głaseczki. Mój Tymek też chrupki z miski wywalał i się nimi bawił, a potem zjadał. Dlatego podaję mu chrupki w szklance. Musi łapką wybierać i to już nie jest takie łatwe. Zdobywa chłopak jedzenie. :mrgreen:
Edit. Już wiem, że nie ma jak oddzielić.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt lut 26, 2010 12:33 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

nie ma :cry:
Ja wszystko wiem dziewczyny, ale życie układa swoje projekty.
TŻ miał mord w oczach jak przez 4 dni 3 koty sie trafiły. I każdy potrzebuje pomocy.
Obrazek

ASK@

Post » Pt lut 26, 2010 12:39 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

ale masz fajowego TŻ przecież nie zamordował :mrgreen:
a tak serio serio to faktycznie biedy wyłażą z kazdej dziury ,
Fionka jest młodziutkim kotkiem jak znajdzie domek to przystosuje się
do stadka ,czego jej życzę :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Pt lut 26, 2010 12:56 Re: Fionka - pokochaj mnie, nie jestem kocim ogrem! - szuka DS!

Wiem,ze mała zmieni sie- ale dzięki za pociechę. Człowiek w rozterce jest bo wie,że inaczej moze albo powinien zrobic. Ale taki kurs przyjęliśmy i takiego sie trzymamy.

Fionka na swoim zmieni sie i trafi na serce,które pokocha ja dla niej samej. I na taki dom poczekamy.
Stany przewlekłe dziczenia i starchu tylko przewlekle sie leczy.

TŻ jest ok. Gada, klnie ale bez słowa ubiera sie i jedzie po kolejnego kota, na kolejną sterylkę, kolejna wizyte...One potem wolą jego niz mnie. Ja jestem od karmienia, łapania,wetów, lekarstw, czyszczenia uszu...Taki zły policjant!
Śmiałam sie do weta (zakazał brania innych kociastych w czasie kwarantanny Fionki),że jak tylko kakrencja sie skończy to powyłaża biedy z dziur. Teraz bym sie wychlastała po uroczej buziuni za te słowa :mrgreen:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]