Jak odmierzyć karmę?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2004 13:52

ja mam miarke z Iamsa może chcesz ??
Obrazek

Lilu

Od: Śro mar 03, 2004 16:41

Post » Pt maja 07, 2004 13:54

Ale to chyba od kota zależy, mojej Zojce mogę zostawić cały worek a i tak zje tylko tyle ile "ustawa przewiduje". Ma stały dostęp do suchego, podchodzi do miseczki jak zgłodnieje, zje kilka chrupek, woda popije i wraca do swoich zajęć :lol: i tak zjada w ciągu doby swoja dobową dawkę, jak sypnie mi sie za dużo to w miseczce zostaje.

Astana

Od: Wto sty 06, 2004 13:18

Post » Pt maja 07, 2004 14:01

Astana pisze:Ale to chyba od kota zależy, mojej Zojce mogę zostawić cały worek a i tak zje tylko tyle ile "ustawa przewiduje". Ma stały dostęp do suchego, podchodzi do miseczki jak zgłodnieje, zje kilka chrupek, woda popije i wraca do swoich zajęć :lol: i tak zjada w ciągu doby swoja dobową dawkę, jak sypnie mi sie za dużo to w miseczce zostaje.

Póki był tylko Bańdzioch - też tak robiłam. Po pojawieniu się Szelmy musiałam zmodyfikować sposób karmienia :D
ObrazekObrazek Obrazek Obrazek

AGA-cka

Od: Pon kwi 19, 2004 20:15

Post » Pt maja 07, 2004 16:16 Re: no niewiem

ewaxis pisze:Nie wiem po co odmierzasz suchą karmę możesz zostawić kotu całą miskę jedzenia i jak będzie głodny to zje. Bo przecież kotek najedzony to kotek szczęśliwy.
8O 8O 8O . Bo moja kota najchętniej cały czas by jadła. Zresztą pisałam tym w pierwszym poście :roll: . Skoro podali pewne dawki na opakowaniu to po to, zeby się orientować, ile może kot zjeść , żeby nie pękł. Gdybym zostawiła pełne miski I&S to poszłabym z trobami - zjadły by po pół kilo na raz :wink: . Poza tym Salemowi nie wolno jeść inusinej karmy. A zapewniam cię, że natychmiast by skorzystał z jej wyłożonej miseczki :twisted: .
Lilu - miarkę już mamy - wysępiłam w klinice :twisted: .
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Pt maja 07, 2004 16:22 Re: no niewiem

ewaxis pisze:Nie wiem po co odmierzasz suchą karmę możesz zostawić kotu całą miskę jedzenia i jak będzie głodny to zje. Bo przecież kotek najedzony to kotek szczęśliwy.

ktoś się chyba za dużo reklamy Whiskasa naoglądał :roll:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt maja 07, 2004 16:32

Ja specjalnie w tym celu zakupilam niegdys wage kuchenna :roll: :oops: . I chociaz czesto zycze sobie, zeby wiecej jadly, szczegolnie Daisy, to i tak waze codziennie suche - przynajmniej dokladnie wiem, ile zjadly i czy cos sie dzieje :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt maja 07, 2004 17:07 dodają

Do diet dodają takie firmowe, plastikowe kubeczki z miarkami na bokach. bez wagi to najprościej, upomnij się tam, gdzie diety kupujesz, prawdopodobnie u weterynarza.

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30

Post » Pt maja 07, 2004 17:43 Re: dodają

zosia&ziemowit pisze: upomnij się tam, gdzie diety kupujesz, prawdopodobnie u weterynarza.
Miarka już jest, napisałam o tym wcześniej :roll: .
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Pt maja 07, 2004 18:08 Re: dodają

Miarka już jest, napisałam o tym wcześniej :roll: .

Tak, wiem, ślepy jestem... Przepraszam. I tak dobrze, że nie zdążyłem Ci wysłać. :) Sami po prostu często zapominamy dołączyć, póki się ktoś nie upomni albo nie zapyta.

zosia&ziemowit

Post » Pt maja 07, 2004 18:10 Re: Jak odmierzyć karmę?

Kid pisze:Chodzi mi o miarkę nie objętościową, a wagową. Wagi kuchennej nie mam - to by rozwiązało problem...

Przyjedź do mnie z chrupkami.
Zważysz tyle, ile potrzebujesz i będziesz miała "wzorzec".

PS
Wiem, że masz już miarkę :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pt maja 07, 2004 18:46 Re: no niewiem

Mysza pisze:

ktoś się chyba za dużo reklamy Whiskasa naoglądał :roll:

Mysza :ok: :ryk:

Moim kotom to nic nie mozna zostawic... wlasnie przed chwila Maly zezarl polowke pomidora, ktora poniewierala sie po blacie w kuchni :lol: http://upload.miau.pl/6261.jpg

Ellen

Od: Wto gru 30, 2003 20:18

Post » Pt maja 07, 2004 19:42

Mała taka czarna u mnie żre czosnek. Potem jak się otrze, to niech ją wezmą... :):) Co gorsza - to kotu czosnku jeść nie wolno.

zosia&ziemowit

[poprzednia]