Moderator: Moderatorzy
Moi przyjaciele (weci), którzy tłumaczą wiele anglojęzycznej literatury, powiedzieli mi kiedyś, że to udany chwyt z rubenalem. Jeśli się w niego wierzy, to poprawę wyników zawsze można mu przypisywać, wszystko jedno, co tę poprawę spowoduje.mziel52 pisze:No właśnie. Moi weci nigdy Rubenalu kotom nie przepisywali. Uważali, że nie trzeba. Tylko Phytophale.
keira11 pisze: Znacie może jakieś lakarstwa, które pomagają w ochronie i regeneracji błony śluzowej i zapobiegają powstawaniu nadżerek? Bardzo proszę o pomoc. Jak jeszcze mogę jej ulżyć?
keira11 pisze:Alida80 wiem co czujesz, bo mam tak samo, mojej Kici też wyniki wzrastają pomimo leczenia i kroplówek. Dla mnie to prawdziwa tragednia. Napisz mi, proszę, na co jest Fortekor? Orozyme jest na błony śluzowe? Jakie dokładnie ma działanie?
Co do futerka Twojego Kotka to może ma zbyt mało witamin lub mało urozmaiconą dietę? Mojej też pogorszył się stan futerka, ale bardziej dlatego, że się już sama nie myje, bo bardzo śmierdzi jej z buzi i ma ranki w pyszczku.
Ja dziś dostałam od weterynarza takie krople witaminowe, jakaś zawiesina mięsna, nie wiem bo dopiero jutro jej to podam, ale z tego co mówił wet to są bardzo dobre, mają sporo witamin, na pewno wszystkie z grupy B, które wpływają na stan błony śluzowej oraz makro i mikroelementy.
Malati pisze:Keira Balsam jest świetny! Polecany przez weterynarzy! Doskonały.
Dziewczyny dobre spytajcie się weterynarzy o mieszanki z sody oczyszczonej (wszystko pod kontrolą więc tylko pokazuję Wam co można jeszcze zrobić) u nas się spisywała.
Alida teraz mocznik jest najważniejszy! On musi spadać. Jeśli kicia przyzwyczaiła się do wysokiej kreatyniny to ok. Zbicie mocznika jest podstawą i priorytetem.
Sprawdzałyście ciśnienie krwi? (to jest bardzo ważne). Robiłyście badania krwi? Posiew jest istotny (posiew w laboratorium ludzkim najlepiej zrobić).
Malati pisze:A sory, chodziło mi o posiew w moczu oczywiście, nie we krwi.
Jeśli możesz skontroluj ciśnienie krwi, to bardzo ważne. Przy nerkach często jest ono za wysokie, a że przez wysoki mocznik mają słabsze naczynka to bardzo łatwo o wylew.
Nie myśl o tym ile to jeszcze potrwa, ciesz się, że teraz dobrze się czuje. To powinien być Twój wyznacznik co robić!
Mieszanka z sody trochę zmniejsza zakwaszenie, oraz działa regenerująco na przewód pokarmowy, łagodzi podrażnienia etc. Delikatnie, ale może pomóc. Wszystko zależy od stanu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości