BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 23, 2010 13:58 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

_espresso pisze:
joshua_ada pisze:Normalnie krówka cudo!!!!! :1luvu: Te plamki na łapeczkach - słodkie!

... powiedziała znana w okolicy wielbicielka krówek i pani na Krówkolandii :D

Raczej uniżona służąca na usługach trzech krów :ryk: :ryk: :ryk:

Słodziutkie są te maleństwa. Fajnie, że mają domki i w przyszłości domki stałe.
Jeszcze żeby ten czwarty maluszek wybrał bezpieczny dom, a nie wątpliwie bezpieczną wolność... :roll:
Mam nadzieję, że pozna mamę i na jakiś czas znów jest bezpieczny.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Wto lut 23, 2010 15:16 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

_espresso pisze:Katie, może pokarmić je trochę bez straszenia klatką i w ogóle bez straszenia i ponowić próbę łapania za kilka dni?
Matka się już drugi raz nie powinna złapać, więc może by się udało z maluszkiem?
O ile jeszcze masz trochę cierpliwości...

chyba się jeszcze nie poddam.... w końcu w bagażniku mam dwie klatki 8)
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Wto lut 23, 2010 15:19 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Poddasze pisze:CUDNE!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a wiadomo może jak matka zareagowała na malucha i vice versa? nie wyprowadziły się?

przez noc gora żarełka zniknęła, a więc przynajmniej jedno futro w garażu zostało :lol:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Wto lut 23, 2010 15:36 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

:D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto lut 23, 2010 19:04 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

ochroniarz mi własnie powiedział , że tego czarnego to on dzisiaj głaskał i jak chcę to on mi go złapie 8O w ręce, bo po co te klatki...... 8O
kilka razy się upewniałam, czy całego czarnego, czy z krawatem.... jednak upiera się , że to matka :!:
powiedziałam, żeby łapał tego drugiego :lol:
drugi powiedział, że pół godziny temu widział ją przy wyjściu z garażu (cwaniara czekała zapewne aż jej ktoś otworzy),
znaczy się, że mieszka tutaj nadal... i że co?!?!!?!?!?? że oswojoną kotkę wypuściłyśmy? 8O 8O 8O
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Wto lut 23, 2010 20:28 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Spinka nie ma czasu na jedzenie. Spince się przypomina, że jest głodna jak podstawiam jej pod nos żarełko. Zaczyna wtedy piszczeć i zabiera się za pałaszowanie. Spinka się bawi jak szalona, biega, skacze, wymiata kurz z najgłębszych zakamarków :-)
Ale nie chce jeść suchego żarcia :-( Podstępem przemycam jej chrupki w mokrej karmie, stopniowo będę zwiększać dawki, ale to będzie dłuuuga droga.
Posiedziała sobie dziś przy oknie, popatrzyła na świat- oczywiście przez siateczkę :-)
A imię mi się przyśniło- Spinka, Pinka, latająca dziewczynka :-)

Tak sobie pomyślałam, że odrobaczenie jej powtórzę, a potem dopiero zaszczepię.

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Wto lut 23, 2010 23:25 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ania_EN pisze:
A imię mi się przyśniło- Spinka, Pinka, latająca dziewczynka :-)

hmmm. SPINKA... podoba mi się :D

a teraz.....

......

UWAGA

.....

HIT WIECZORU :!: :!: :!:

czy prawdopodobieństwo złapania w klatkę kotki-matki dzień po wypuszczeniu jej po sterylce jest zbliżony do trafienia szóstki w totka????????

:?:

jeśli tak, to wyruszam na poszukiwanie kolektury :twisted:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Wto lut 23, 2010 23:31 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ale jazda! Katie masz ją? 8O :?:
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Śro lut 24, 2010 8:44 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

i jak? jak się zachowuje? przerażona bardzo?

o kurcze...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro lut 24, 2010 9:12 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Katie_73 pisze:HIT WIECZORU :!: :!: :!:
czy prawdopodobieństwo złapania w klatkę kotki-matki dzień po wypuszczeniu jej po sterylce jest zbliżony do trafienia szóstki w totka????????
jeśli tak, to wyruszam na poszukiwanie kolektury :twisted:

Katie, mam nadzieję, że kolektura znaleziona a wygrana w kieszeni?

Ojej, ale z tą kotką to dziwna sprawa... może ona naprawdę jest oswojona?
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Śro lut 24, 2010 11:03 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Katie, naprawdę złapałaś tę kotkę?!? Niesamowite!
Ale oswojona to ona na pewno nie jest. W garażu czuje sie dość pewnie, zna to miejsce, nikt jej tam nie dokucza, jest dokarmiana. Ale przecież miałam z nią do czynienia, potrafię rozpoznać oswojonego kota. Może ona nie jest jakoś strasznie agresywna ale dotknąć się nie da.
A może tam jest jeszcze jeden kot? 8O
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Śro lut 24, 2010 12:54 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

A dziś rano obudziło mnie TUPANIE - Tymek z Duszkiem ganiały się po przedpokoju.
Czy ktoś mi może wyjaśnić, jak małe kotki o miękkich łapkach moga tak tupać :?:

Teraz taczają orzecha włoskiego. Myszkę chyba zamordowały i zjadły, bo nie mogę jej znaleźć.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Śro lut 24, 2010 13:44 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

_espresso pisze:Czy ktoś mi może wyjaśnić, jak małe kotki o miękkich łapkach moga tak tupać :?:

Mamy w domu Simbe, duzego kocura okolo 6 kg oraz Franka, ktory w porywach wazy 2,5 kg. No i ten Franek jak biega to az sie cieszymy, ze pod nami nikt nie mieszka. Normalnie jak koń. Zresztą czasami go tak nazywamy ;)
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Śro lut 24, 2010 14:01 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Misio, który do nas trafił z Korabiewic też pierwszego dnia ganiał po ścianach. Pogryzł mnie i mamę i został uznany przez nas, weta i osoby, którego go widziały za dzikiego. A on był "tylko" przerażony. W kolejnych tygodniach jak już się odważyłam wyciągnąć rękę okazało się że jest miziakiem, którym pozostał do samego końca.

Może ta kotka w aucie spanikowała? Wiem, że ona wcześniej prychała i syczała, ale to były sytuacje przy maluszkach, może tylko je broniła?

Ciekawe czy ochroniarz faktycznie ją miał na myśli...

Jak jest jeszcze jeden kot to sterylka chyba w samą porę była ;)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lut 24, 2010 14:07 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Znamy tabun koni, znamy 8) Najlepszy jest nad ranem, albo późno w nocy.
Też się zastanawiam, kiedy sąsiadka z dołu zapuka i zapyta, czy ja tu jakieś krowy w mieszkaniu trzymam czy co? :twisted:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]