podziwiam odkarmiających kocięta

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2004 7:55 podziwiam odkarmiających kocięta

Wczoraj jak poszłam odwiedzić Borutę, pan doktor zaraz do mnie. ma pani trochę czasu? No mam, ja tam chyba lubię przesiadywać :roll: .
To nakarmi mi pani kocięta. 8O 8O No i przynosi dwa czarne okruszki z białymi skarpetkami. Wiek chyba 10-14 dni bo jeden uchylał oczko. Chłopiec i dziewczynka :)
Rozrobiliśmy mleczko w butelce i do roboty.

no i tu pragnę złożyć hołd uniżony tym wszystkim którzy karmili kocie pędraki Obrazek Obrazek Obrazek
Jak te okruszki się kręciły, piszczały, nie chciały mordki otworzyć, a jak otworzyły to nie chciały ssać. Jak ja żałowiałam, że nie czytałam dokładnie instrukcji karmienia maluchów. W końcu przy okropnych piskach udało mi się wmusić w nie mleko to butelką, to strzykawką. Nie wiem tylko ile wpadło do brzuszka, a ile na moje spodnie. Byłam cała mokra :roll:

Chciałam też pochwalić Borutę który leżał część czasu na moich kolanach i wcale mu nie przeszkadzało, że na jago grzbiecie leży koci maluch 8)
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pt maja 07, 2004 7:59

nie ma takiej ikonki jaką chciałabym wstawic... ale zrobiło mi sie cieplutko jak to przeczytałam.. i wyobraziłam sobie Borute i malucha na nim :lol:
dzielna Mysza echhh :kotek:

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Pt maja 07, 2004 8:27

a ja podziwiam Ciebie :D
niech Ci tak już zostanie
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pt maja 07, 2004 8:51

Ja tez wczoraj karmiłam kociaki, te które przywieźliśmy do azylu :D Trzeba uważać jak sie je karmi żeby nie zalać im płuc...
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pt maja 07, 2004 16:00

Mysza, takie maluszki to najlepiej zakraplaczem - butelka dla kocich niemowlat wymaga wspolpracy z ich strony, a strzykawka mozna zaszkodzic, szczegolnie ze takie maluchy sie kreca.
Ja dawalam najpierw zakraplaczem, a potem, jak juz krowki troche ciagnely, kupilam butelke dla ludzich niemowlat, zrobilam w smoczku odpowiednia dziurke i tam wsadzilam koncowke z zakraplacza, ktora juz znaly. Dzieki temu latwo ciagnely i sie przyssawaly, a w razie gdy nie chcialy, bylo latwo nalac do pysia i tak :wink: .

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Pt maja 07, 2004 23:58

Jak tylko wywołam i wyszły... Foty robiłem przedwczoraj właśnie takim malcom z butelką :) (będą zresztą do oddania, tylko się odchuchają)

zosia&ziemowit

Od: Wto maja 04, 2004 18:30