Mufka i Luis - szykujemy się do DOMU -WSPÓLNEGO!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Nie lut 21, 2010 17:44 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

dzis niedziela, nie bylam w lecznicy, dopiero jutro, jestem ciekawa jak koty....

mam nadzieję że Luis bardzo nie zaczepiał Mufki
wystarczy jej stresów z powodu zamkniecia, nie musi jej dostarczac kolejnych

velvet

Od: Wto kwi 11, 2006 16:27

Post » Nie lut 21, 2010 22:22 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Ale przecież on też jest biedny.Był w klatce dłużej niż Mufka.W dodatku miał i pewno jeszcze ma chore oczko i uszka.Mufka przypomina mi moją Tosię.Ona też tak chowała się w klatce i bardzo długo trwało zanim przestała gryźć,drapać i w ogóle zachowywać się histerycznie.Mufka jest na dobrej drodze, jest śliczna, znajdzie dobry domek i już do końca życia będzie rozpieszczana.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lut 21, 2010 23:00 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

wiem że on też jest biedny ... tak chce wyjść z tego pomieszczenia ....

ja się czuję trochę podle teraz bo jak idę to więcej siedzę z Mufką, mówię do niej, proszę żeby jadła, głaskam, i wtedy nie mogę głaskać Luisa, bo jak Mufka tylko poczuje na ręce jego zapach - wogóle innego kota- to syczy i może drapnąć
więc głaszczę ją

potem trochę Luisa ale zaraz musze wyszorować ręce jak chcę z powrotem do Mufki

velvet

Post » Nie lut 21, 2010 23:35 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Za to ja bawię się z Luisem.Mufki nie dotykam na razie.Koty nie mają źle.Czysto,ciepło,najedzone,głaskane.Pewno,że to nie dom,ale nie marudźmy.Chodzimy na zmianę, wetka lubi koty,stara się też je oswajać.Domki się znajdą (obawiam się,że i następne koty również :( )

ewar

Post » Pon lut 22, 2010 8:08 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

podrzucę z rana moje piękności

może akurat w Mufce ktoś się zakocha??
ona jest przesliczna, a jak juz kogos pozna to barankuje, mizia się
dobrze by było jakby ktoś robił foto jak ona strzela mi baranki, :1luvu: :1luvu:

velvet

Post » Pon lut 22, 2010 8:16 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Dzisiaj będę w lecznicy.Spróbuję zaprzyjaźnić się z Mufką.Muszę też wymiziać pięknego,chorego burasa z Sandomierza.Taki jak Florian,ale bardzo przeziębiony.Kicha,prycha,kaszle,nos zatkany.Biedak.
Mufka ma bardzo fajne zdjęcia,jest piękna.Velvet,tak szczerze to ona nie nadaje się jeszcze do adopcji.Trzeba ją oswoić,przed nią jeszcze sterylka.Nie panikuj,nikt jej nie wyrzuca,krzywda się jej nie dzieje.

ewar

Post » Pon lut 22, 2010 9:43 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

nie panikuje :)
tylko wydaje mi sie że ona szybciej by się zaklimatyzowała i oswoiła w domu

tak mi sie marzy że ktoś ją pokocha, weźmie nawet taką nie całkiem ufną, że jej da dom, spokojny, i czas, i powoli oswoi .... :roll: tak mi się marzy :oops:

velvet

Post » Pon lut 22, 2010 10:11 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Pokocha.Przed Mufcią jeszcze wiele szczęśliwych lat.Będzie kochana,miziana.Napiszę coś po powrocie z lecznicy.

ewar

Post » Pon lut 22, 2010 14:23 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Donoszę co następuje.Byłam.Zaczęłam wizytę od wygłaskania Mufki.Udało mi się.Prawdopodobnie nie czuła jeszcze innego kota na moich rękach i nie protestowała.Nakarmiłam,pięknie zjadła.Posprzątałam w klatce,powiesiłam myszkę na sznurku,żeby miała się czym bawić.Faktycznie boi się Luisa.On ją zaczepia,drugą kotkę,tę lecznicową rezydentkę również.Niemniej jednak jest już innym kotem niż na początku.Bardzo się ucieszył na mój widok,oczywiście strzelał baranki,kładł się brzuchem do góry,no pełen luzik.Oczko zdecydowanie lepsze,chłopak robi się coraz przystojniejszy.
Zaraz wkleję zdjęcia,takie sobie,ale przynajmniej będzie dokumentacja,prawda? Mufcia jest piękna,taka delikatna,słodka,o ciekawym umaszczeniu.Mnie ona rozczula bardzo.
Myślę,że ani Velvet,ani koty nie obrażą się,że skorzystam z wątki i napiszę o kocie-zjawisku,które przywędrowało z sandomierskich działek.Ponoć dzikie,miało wrócić po leczeniu na owe działki.Po moim i wetki trupie!!!Wetka nazwała go Bodzio.Założę mu potem wątek.Podobny do Floriana,oczka tylko ma żółte,ale jeszcze bardziej od niego miziasty.Czy widzieliście dzikiego kota,który pije lekarstwo łyżeczką? Dałam mu srebro koloidalne,nie zaszkodzi,pomóc może,prawda? Otworzył dziubek,wypił i pomlaskał.Leżał na moich kolanach w gabinecie,podczas gdy wetka przyjmowała pacjentów.
Za chwilę będą zdjęcia.

ewar

Post » Pon lut 22, 2010 14:41 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

fajne wieści

to ja też czekam na zdjęcia Bodzia bo go nie widziałam

będę wieczorem w lecznicy

velvet

Post » Pon lut 22, 2010 15:25 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Bardzo proszę
ObrazekObrazekObrazek
Mufka w klatce,ale nie sprawia wrażenia przestraszonej,prawda?Dla mnie ona jest urocza.
A oto Bodzio.Kot jest chory,kicha okropnie.Pazurki już obcięte,bo były okropnie długie.Nie mogłam zrobić zdjęcia,kiedy leżał u mnie na kolanach z głową pod pachą.A jak mruczał!
ObrazekObrazek
Luis w typowych dla niego sytuacjach.Koniecznie chce czmychnąć.A jaki jest ładny,kiedy wywali brzusio?
ObrazekObrazek

ewar

Post » Pon lut 22, 2010 15:30 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Velvet,może weź aparat,co? Bodzio ma kiepskie zdjęcia.Ja będę w środę,jutro chyba nie dam rady.W środę będę jednak z Sonią(szczepienia) i nie będę mogła tam być zbyt długo.

ewar

Post » Pon lut 22, 2010 21:35 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Velvet,byłaś i jak?

ewar

Post » Pon lut 22, 2010 23:41 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Bodzio słodki, ale na żywo nie widziałam, bo ja chodzę tylko do Mufki i Luisa, nie rozglądam się za resztą :oops:

byłam dzisiaj bez aparatu, i tak w ostatniej chwili

no przy mnie Mufka wyraźnie się ożywia, wstaje gada do mnie, zjadła ładnie, pomiziałyśmy się, pobarankowała mnie ale później już na moim odchodnym to wcisnęła się w kąt klatki, jakby mogła toby wyszła przez kraty i ścianę, byla jak najdalej, łepek spuszczony, odwrócony :(
mnie to strasznie boli, bo co ja tam jestem? godzinę?? pogłaskam kota, poprzytulam a pozostałe 23 to wygladają tak właśnie jak wcześniej pisze

może zaraz napiszesz ewar że panikuję albo coś ale ja jestem skłonna do wypuszczenia Mufki po sterylce na wolność
ona byłą szczęśliwa, jak sobie biegała luzem, w piwnicy ma kącik, jeść dostaje, ja też przychodze pomiziać, ale poza tym jest wolna a tu?? to zdecydowanie nie jest kotka która moze być w klatce, to nie miejsce dla niej do oswojenia i oczekiwania na nowy dom
nie wiem, może zdarzy się jakiś cud i ktoś weźmie z piwnicy, zlituje się, może za jakiś czas przekonam brata żeby ją wział na tymczas....wtedy w domu może się jakoś oswoi, na razie u brata mają kotkę na przechowaniu, a dwa to dla nich za dużo, i tak super że jakąś wzięli

Luis jest inny , ona jakios sobie radzi tym bardziej że on nie jest w klatce, a nie ma mowy o puszczeniu np Mufki i Luisa razem, przeciez to by była teksańska masakra.....

aaaa dzisiejsza noc to nie wiem jaka będzie bo przybyła kicia do Luisowej byłej klatki...strasznie fucząca

velvet

Post » Wto lut 23, 2010 8:37 Re: Mufka buraska i Luis z lecznicy szukają DT-DS!PILNIE zdjstr6

Taka malutka dymniaczka?
Velvet,ja też bywam w lecznicy i też oswajam Mufkę.Wetka również.Mufka jest przed sterylką, nie wiadomo,jak będzie się zachowywała po niej.Zrobisz,jak zechcesz.Tosia była o wiele trudniejszym kotem, nawet w domu nie dawała do siebie podejść.A teraz? Jeżeli Mufka ma wrócić do piwnicy,to nie wolno jej w żadnym wypadku oswajać.

ewar

[poprzednia][następna]