SchronWro WĄTEK ZAKOŃCZONY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 22, 2010 19:43 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

Jeżeli chodzi o biegunkę powiem tak: kotek narobił do kontenerka jak jechałam go zawieść i kupka była normalnej konsystencji (normalna zbita kupka :wink: ) nic się z niego nie lało.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon lut 22, 2010 19:51 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

Pewnie oddali pod byle pretekstem i żadnej biegunki nie było :evil: A w schronie było rzadkie ze stresu :(

Bardzo prosimy o pomoc w znalezieniu domu dla Nili!!!
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon lut 22, 2010 20:00 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

Pisałam , ale chyba wszystko zginęło, a więc jeszcze raz. Mały ( ma około 6 m-c i waży 1,20) został wykąpany , wycięłam mu część sierści z kupami, troszkę zjadł rekonwalescenta :oops: , niestety tylko troszkę i poszedł zwiedzać mieszkanie. Drepcze i wszędzie zagląda, troszkę pomruczał i wywalił się brzuszkiem do góry. Ma ogonek zawinięty jak prosiaczek, ale wet wycieła mu prawie całą sierść z ogonka bo była sklejona starą zaschniętą w kamień kupą.Swoją drogą to trzeba nie mieć sumienia ,tak zaniedbać kotka.Będę starała się na bierząco informować
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Pon lut 22, 2010 20:01 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

Jakoś wcale bym się nie zdziwiła... Po za tym takim małym włochatym kotkom często się kupki przyczepiają do sierści i trzeba doopola myć (pamiętam jak wstawałam o 2 w nocy i musiałam być dupsko Spajkiemu, bo oczywiście on do nas spac a tu zapaszek pod nosem :roll: i to na początku było bardzo częste....) być może to był powód oddania :roll: stwierdzili, że nie będą go co chwile być, stąd jego zaniedbany wygląd.... i go w końcu oddali. Ale tylko można teraz wysuwać przypuszczenia.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lut 22, 2010 20:03 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

Zapomniałam napisać. W schronie mówili, że on nie za bardzo tego konwalescenta (czy jak to się tam pisze :lol: ) je. Coś tam pochrupie ale nie za dużo.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lut 22, 2010 20:07 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

może mu recovery dać a conva tylko proszkowego(taki jak mleko w proszku-do rozpuszczenia z wodą) Recovery każdy kot zje -tak pachnie.....mój Szynszyl tez niejadek i drobniutki-dorosły kot a waży 3,5kg i wybrzydza na wszystko. Kupuję mu pastę calopet i dokładam do pyszczka po trochę-bo chudzina
Serniczek

Post » Pon lut 22, 2010 20:12 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

Serniczek pisze:może mu recovery dać a conva tylko proszkowego(taki jak mleko w proszku-do rozpuszczenia z wodą) Recovery każdy kot zje -tak pachnie.....mój Szynszyl tez niejadek i drobniutki-dorosły kot a waży 3,5kg i wybrzydza na wszystko. Kupuję mu pastę calopet i dokładam do pyszczka po trochę-bo chudzina

z tego co słyszałam przy wizycie to wet zalecił narazie intenstinala mokre i suchą , ta karmę chyba Figaro miała na myśli :wink:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pon lut 22, 2010 20:21 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

jessi74 pisze:
Serniczek pisze:może mu recovery dać a conva tylko proszkowego(taki jak mleko w proszku-do rozpuszczenia z wodą) Recovery każdy kot zje -tak pachnie.....mój Szynszyl tez niejadek i drobniutki-dorosły kot a waży 3,5kg i wybrzydza na wszystko. Kupuję mu pastę calopet i dokładam do pyszczka po trochę-bo chudzina

z tego co słyszałam przy wizycie to wet zalecił narazie intenstinala mokre i suchą , ta karmę chyba Figaro miała na myśli :wink:

O właśnie chodziło mi o intenstinala też :oops: Ach ta moja pamięć :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon lut 22, 2010 20:28 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

no tak-to na problemy jelitowe i żołądkowe :?
Serniczek

Post » Pon lut 22, 2010 22:08 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

A może malutkiemu założymy wątek :oops:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pon lut 22, 2010 22:21 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Gibutkowa pisze:
Kicia_ pisze:A ja poprosze o pilny zwrot mojego kontenerka, który został pożyczony do przetransportowania Rudego bezłapka!!!
Gibutku, możesz poprosić osobę, której go przekazałaś o przekazanie go komuś, kto mógłby mi go podrzucić?

Kicia zadzwonię dziś do Ulv ale z tego co pisała to jest w szpitalu... nie wiem czy już wyszła czy nie... myślałam że transporterek już u Ciebie. A na kiedy potrzebujesz? W razie czego załatwimy jakiś zastępczy.

Kontenerek do mnie nie wrócił, a jest potrzebny w nagłych wypadkach tak jak ten dziś z persikiem. Takie sytuacje powodują tylko tyle, że staję się ostrożniejsza w pożyczaniu kontenerka osobom, których nie znam. Niestey, nie jest to pierwszy przypadek, kiedy kontenerek, na którym jest kilkakrotnie wypisany mój numer telefonu "wsiąkł" i musze go poszukiwać. Prosze o jego zwrot do piątku.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon lut 22, 2010 22:31 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Kicia_ pisze:
Gibutkowa pisze:
Kicia_ pisze:A ja poprosze o pilny zwrot mojego kontenerka, który został pożyczony do przetransportowania Rudego bezłapka!!!
Gibutku, możesz poprosić osobę, której go przekazałaś o przekazanie go komuś, kto mógłby mi go podrzucić?

Kicia zadzwonię dziś do Ulv ale z tego co pisała to jest w szpitalu... nie wiem czy już wyszła czy nie... myślałam że transporterek już u Ciebie. A na kiedy potrzebujesz? W razie czego załatwimy jakiś zastępczy.

Kontenerek do mnie nie wrócił, a jest potrzebny w nagłych wypadkach tak jak ten dziś z persikiem. Takie sytuacje powodują tylko tyle, że staję się ostrożniejsza w pożyczaniu kontenerka osobom, których nie znam. Niestey, nie jest to pierwszy przypadek, kiedy kontenerek, na którym jest kilkakrotnie wypisany mój numer telefonu "wsiąkł" i musze go poszukiwać. Prosze o jego zwrot do piątku.

Kicia jeśli chcesz i wiesz jak odkazić to mogę Ci oddać mój kontenerek po kotku białaczkowym. Był myty detergentem i stoi w piwnicy (wymraża się od kilku tygodni, chyba już z miesiąc). Jest tej wielkości co ten Twój. A od Ulv jakoś ten Twój kontenerek wezmę (nie wiem jeszcze jak ale coś wymyślę).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lut 22, 2010 23:12 Re: SchronWro fot. 24 ZANIEDBANY PERSIO

Gibutkowa pisze:Kicia jeśli chcesz i wiesz jak odkazić to mogę Ci oddać mój kontenerek po kotku białaczkowym. Był myty detergentem i stoi w piwnicy (wymraża się od kilku tygodni, chyba już z miesiąc). Jest tej wielkości co ten Twój. A od Ulv jakoś ten Twój kontenerek wezmę (nie wiem jeszcze jak ale coś wymyślę).

Nie potrzebuję zastępczego, dla moich kotów mam drugi, w którym podróżował dziś persio, ale stresuja mnie sytuacje, w których zostaję w domu z trzema kotami bez żadnego kontenera, więc wolę pożyczać już ten jeden, byle do mnie wracał. Po prostu sie martwię, gdzie on jest i dlaczego tak długo nie wraca. Można przecież zadzwonić lub napisać PW, że jest problem, może nawet udałoby mi się samej po niego podskoczyć. Mój kontener zwiedził już kawał Polski i wracał stamtąd szybciej niż z tej samej dzielnicy Wrocławia.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Wto lut 23, 2010 8:09 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

Na pierwszej stronie jest kot nazwany Rudzielec z działek. Czy on jest kastrowany, ile może mieć lat, i czy ma na jednym boku kształt Algidy z ciemniejszego futerka - nieregularne serduszko?

iza5

Od: Śro cze 18, 2008 17:44

Post » Wto lut 23, 2010 8:48 Re: SchronWro fot. 24 NILA pilnie szuka DT/nowego DS!!!

poniewaz zabieram Nile od otiskowej jest dla niej miejsce w DT w Szczecinie gdzie zostanie w trybie pilnym wysterylizowana
mam propozycje jest miejsce w dt dla dwóch kociaków w wieku do 4,5 miesiąca jeśli macie takie potrzebujące kociaki to mogą zabrać sie razem z Nilą problemem jest tylko transport bo wątpie ze otiskowa przywiezie Nile :evil:
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

[poprzednia][następna]