» Nie lut 21, 2010 14:14
Re: Wawa,Saska Kępa -8 samotnych kociątek, pilnie szukamy domów!
Mam chwilkę więc napiszę. Pani ma koty w dwoch mieszkaniach w róznych miejscach. Byłysmy w jednym, gdzie są kotki przygotowane do adopcji. Było 10, przedwczoraj pojechały dwa do domku i mam nadzieje, ze się tam odnajdą i zostaną. Czyli jest 8 kotow - 6 kotek i 2 kocurki. Sęk w tym, że klocurki mają około 7 miesięcy i już za chwilę mogą być gotowi do zostania tatusiami. koteczki od 3,5 miesiąca do 6 miesięcy, czyli te dwie (siostrzyczki) też za chwilę mogą zostac mamami. Dlatego uznałyśmy, ze jak najszybciej należy znaleźć choćby dt dla kocurków.
Kotuchy mieszkają w dwupokojowym mieszkanku, ale chyba do dyspozycji mają jeden pokój, przedpokój i łazienkę. W mieszkaniu tym nikt inny nie mieszka, pani opiekuje się kotkami jako osoba dochodząca. Widać, ze koty są spragnione kontaktu z człowiekiem, ale nieufne i bojaźliwe z powodu braku tego kontaktu. Niestety dostają do jedzenia psią karmę puszkową.
Są piękne, uwierzcie mi, mam nadzieję, że wkrotce pojawią się zdjęcia.
GROO inaczej Grunia - młoda koteńka, około 3,5 miesiąca, delikatna, maleńka, podobna do skowronka, nie sprawia klopotolw, bardzo zgodna i łagodna.
BRUNO - koteczka ciemnoczekoladowa, delikatna, pieszczocha. Wydaje się, ze miała zapchany nosek, więc chyba początki kk. Około 5 miesięcy.
Siostryczki 7 miesięczne - GOLD i TITANIA. Gold złocista kotka, lubi kontakt z człowiekiem, przychodzi zwłaszcza w trakcie jedzenia i czytania gazet. Titania - kotka z charakterem, łatwo pokazuje czego chce.
VALENTINE - koteczka, w ktorej Aga zakochała się od pierwszego wejrzenia. O prześlicznym ubarwieniu futra, bardzo konatktowa, radosna. Wiek około 4 miesiące.
PICASSO - kocurek około 7 miesięczny, bardzo nieufny, widziałyśmy tylko jego oczki. Jest czarno-biały z oryginalną kreską na nosku. Ma wrażliwą naturę, spokojny, nie lubi hałasu, delikatny.
Pozostałych dwoch kotkow (koteczka i kocurek) nie widziałyśmy, uciekły do łazienki i siedziały pod wanną. Mają około 7 miesięcy i są czarne z białym podszerstkiem.

"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...