TIRAMISU vel Mundek FIV+ma DS!:))))))))))-ODSZEDŁ

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 20, 2010 9:27 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

No, to "pierwsze koty za płoty" :wink: :D
Gdy do kociego jedynaka dołącza towarzysz, początki zawsze są trudne, czasem wręcz dramatyczne. A potem wszystko się układa i kończy się prawdziwą pryjaźnią (zazwyczaj wtedy, gdy już tracimy na to nadzieję :wink: ).
Trzymamy wielkie kciuki za aklimatyzację Tiramisu i za Twoją rezydentkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i oczywiście za Ciebie, Napdon :1luvu:
I, jak pisała już Anna, serdecznie witamy w gronie kocio zakręconych poznanianek :D :D :D
Czekamy na kolejne relacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob lut 20, 2010 11:57 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Jerzykowa, nadziei nie tracimy, nadzieja umiera ostatnia.
Musi być dobrze.
Teraz koty śpią.
Mela na kanapie a Tirami w łazience przytulony do sedesu.
Miziak z niego niesamowity.
Poprzytulałam, pomiziałam i poszedł spać.
ObrazekObrazekObrazek
Takiej miłości się nie rozdziela http://www.youtube.com/watch?v=6au8B1LaAnQ

napdon

Od: Śro wrz 23, 2009 19:37

Post » Sob lut 20, 2010 12:19 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Przepraszam, że dopiero teraz się odzywam, ale po tym, jak wczoraj uprosiłam TZ zeby pojechal dzis rano nakarmic kicie do biura, padłam i przespałam 12 godzin! :oops: :oops: :oops:

Napdon bardzo się cieszę, że wszystko w porządku. Tiramisu do tej pory żył jednak w stadzie bab, wiec on ze swojej strony bedzie do koteczki na pewno pozytywnie nastawiony. Z reszta, jak wypuszczalam oba z klatek, to łaziły po gabinecie i też nie było żadnych wrogich gestów, ewentualnie sykania kocicy, jak probowal ja obwachiwac.

To, ze jest przestraszony to nic dziwnego. Moze postaw mu gdzies taka kartonowa budkę do spania, zeby mial sie gdzie chowac. Ja jednak klatke caly czas przykrywalam i wtedy byl bardzo spokojny i natychmiast zasypial.

Trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:

I dodatkowe, zeby sie jednak udalo i DT zamienił na DS...

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Sob lut 20, 2010 12:27 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Ojejej, jakie tu wspaniałe nowiny, Tiraś w ciepłym domku i fajna towarzyszkę ma :1luvu: . Napdon - dobra kobieto :1luvu: Moje po kazdym dokoceniu potrzebowały doby, dwóch na dogadanie sie i dowąchanie, a kazde kolejne dokocenie trwało krócej :mrgreen: . Nowemu trzeba zapewnic spokój i bezpieczny kąt gdzie może się schowac. Potem sobie (pewnie w nocy) wszystko obwącha, z panienka włacznie i bedzie dobrze :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob lut 20, 2010 12:30 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Koconku,

dzwoniłam do wet Kasi ale nie ma jej przez cały przyszły tydzeń.
Czy Tiramisu był odrobaczany?
ObrazekObrazekObrazek

napdon

Post » Sob lut 20, 2010 12:38 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Nie były odrobaczane, nie miałam pojęcia, że takie miziaki beda, dopoki nie trafily juz po sterylkach do klatek, wiec nic wiecej nie robilismy, z reszta nie bylo tez na to funduszy.

koconek

Post » Sob lut 20, 2010 12:40 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Ale jesli chcesz odrobaczac - jesli juz mozna po zabiegu - to moze Pani dr zostawi odpowiednia dawke, a odbierzesz juz u asystentki?

koconek

Post » Sob lut 20, 2010 12:46 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

OK, o wszystko dopytam
Powiedz mi proszę jeszcze, kiedy był odjaczany?
ObrazekObrazekObrazek

napdon

Post » Sob lut 20, 2010 12:56 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Dokładnie w minioną środę czyli 17.02.

koconek

Post » Sob lut 20, 2010 13:00 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

I jeszcz tylko jedno, ile razy dziennie podawać mu antybiotyk?
ObrazekObrazekObrazek

napdon

Post » Sob lut 20, 2010 13:07 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

1x dziennie jeszcze dziś i jutro (chyba, że znów mu się otworzy ranka)

koconek

Post » Sob lut 20, 2010 13:28 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

No to dzisiejszą dawkę juz dostał.
Teraz do wieczora nie będzie mnie.
ObrazekObrazekObrazek

napdon

Post » Sob lut 20, 2010 21:52 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Cieszy mnie, ze tak sie dobrze sprawuje i rozumie powoli z Twoja kotka, oby tak dalej! :ok:

SecretFire

Od: Sob sie 30, 2008 15:29

Post » Sob lut 20, 2010 22:32 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

I jak tam Tiramisu wieczornie?

koconek

Post » Sob lut 20, 2010 22:44 Re: TIRAMISU z Polibudy ma czas do poniedziałku DT/DS NA JUŻ!!!

Miziak nad miziaki.
Było siku do kuwety i poza, ale nauczymy się.
Właśnie został strzelony duży kupal, więc trawimy.
Trochę posiedział w jednym pokoju za kanapą, a teraz jest ponownie w łazieńce.
Leży na kocyku i domaga się głaskania.
ObrazekObrazekObrazek

napdon

[poprzednia][następna]