BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 19, 2010 11:25 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

nie zablokowany tylko zamknięty - na moją własną prośbę :twisted:
się przenoszę - dam cynk :D

a czarrrrna z podpisu to Maja przechwycona w transporcie od mama007 do Karotki :twisted: no nie potrafiłam ich wypuścić z łapek... już dawno w domku stałym, ale nie prosiłam o zmianę banerka bo mi dużo szczęścia przyniosła :D kilka fajnych domków od tego czasu się pojawiło :D Maja, Malaga (u seidhee) i Miluś (same czarnulki) to jedyne maluchy jakie tymczasowałyśmy z Mamuśką.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt lut 19, 2010 13:54 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Jednak jestem stanowczą kobietą, a co.

Wzięłam Tymka na kolana. Za bardzo nie chciał, ale go trochę przytrzymałam.
Wiem, molestowanie w rodzinie.
No i było głaskanie i mruczenie... i wbijanie mi pazurków w nogę :)
I taka minka: co się dzieje? co ja robię? przecież ja jestem dzikim kotem?!
A potem zwiał pod fotel... (mają fotel w łazience, taki wiklinowy, wspinają się po nim ładnie).

Duszek jest bardziej wycofany. Głaszczę go trochę, ale zaraz się stara odsunąć.
Trzeba dać mu więcej czasu.
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Pt lut 19, 2010 14:19 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

bomba! :D jak jedno zaczai że mizianki są cool to istnieje mała szansa, że powie o tym rodzinie :D i rodzina będzie naśladować 8)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Pt lut 19, 2010 19:58 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Udało mi się raczej bezstresowo zaaplikować kociakom Frontline (spot on).
Czy to się powinno powtórzyć? a jeśli tak, to po jakim czasie?
One się trochę drapią, ale pcheł nie widziałam, co nie znaczy ze ich nie ma.

Obrazek

_espresso

Post » Pt lut 19, 2010 20:41 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Czekam na znak, czy cosik się złapało. Pogoda przeokropna, leje, mam nadzieję, że wszystko uda się załatwić w normalnych godzinach, kiedy komunikacja miejska jeździ częściej niż raz na 40 minut ;-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Pt lut 19, 2010 21:15 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

hurraaa!
mamy jedną sztukę - chyba tą, co się gapi.....

Obrazek

Ania_EN już jedzie :D

a my spróbujemy się jeszcze ustawić... 8)
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Pt lut 19, 2010 22:57 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

no i niestety ostatni rodzynek został sam na nockę :cry:

mam nadzieję, że jutro jednak nie oprze się zapachom, które zamieścimy z Adą w klateczce i się szybciutko da się schwytać :roll:

w kwestii złapanego dzisiaj malucha to najprawdopodobniej jest dziewczynka, w porównaniu do poprzednich kociambrów dużo spokojniejsza - dała się pogłaskać i nawet złapać w ręce w celu przepakowania do kontenerka, ale oczywiście trzęsła się jak galareta :roll:
pojechała z Anią_EN do domku i teraz oczekujemy fotoreportażu i szczegółowego sprawozdania z aklimatyzacji :D

_espresso pisze:Jednak jestem stanowczą kobietą, a co.

Wzięłam Tymka na kolana. Za bardzo nie chciał, ale go trochę przytrzymałam.
Wiem, molestowanie w rodzinie.
No i było głaskanie i mruczenie... i wbijanie mi pazurków w nogę :)
I taka minka: co się dzieje? co ja robię? przecież ja jestem dzikim kotem?!

moje gratulacje Stanowcza Kobieto :ok:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Sob lut 20, 2010 8:29 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Moje małe Murzyniątko spędziło noc w transporterku. Tak podejrzewam, o nie ma śladów mówiących o tym, że chodziła po łazience. W kuwetce też pusto, jedzonko nie ruszone. Zostawiłam jej suche, dziś za to dzień kurczaka :-) Boi się, ale daje się wziąć na ręce, zajrzałam jej do uszu i w sierść, sprawdziłam laickim okiem, czy nie ma śladów grzyba. Jest delikatna, niby siedziała, ale oczka jej chodziły na wszystkie strony. Sprawdzała pewnie, czy jest jakaś dziura w którą mogłaby się wcisnąć. Jak siedzi w transporterku, mogę ją swobodnie głaskać, daje sobie aplikować te podejrzane akcenty, ale drży leciutko. Pomalutku będziemy się poznawać.
Mam pod wanną wolną przestrzeń, w jednym miejscu jest zrobiona szafka. Udało mi się zaklajstrować te dziury na czas kociego przedszkola w łazience, mam nadzieję, że skutecznie.

Dziękuję dziewczynom za pomoc w dojechaniu do domu, pogoda była okropna, jednak maluszek szybko znalazł się w ciepełku :-)
Kasiu, wspaniała akcja, madrze zaplanowana. Chylę czoła i trzymam kciuki za ostatniego malca!

Ania_EN

Post » Sob lut 20, 2010 8:39 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Katie_73 pisze:no i niestety ostatni rodzynek został sam na nockę :cry:

Oj, jak mi szkoda tego malca! Katie, dasz mu rano troche jeść? On do wieczora i tak zgłodnieje (jeśli chcecie łapać wieczorem). Moje wsuwają po trzy miseczki mokrego dziennie, a do tego suche stale stoi i też pojadają.

Mam nadzieję, że sam nigdzie nie pójdzie... że zostanie w garażu...
Trzymam mocne kciuki za odłowienie dzisiaj malucha :ok:

Obrazek

_espresso

Post » Sob lut 20, 2010 9:18 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

To kciuki za ostatniego maluszka, za pierwszy dzionek w nowym miejscu murzyniątka i dalsze mruczanki u _espresso!!! :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Sob lut 20, 2010 9:37 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

A moje wreszcie zaczynaja sie troche myc, brudasy jedne.
Obrazek

Czyż nie jestem śliczny?
Obrazek

Obrazek

_espresso

Post » Sob lut 20, 2010 11:14 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Czarna u mnie jest mniejsza od swoich braci. Ma bardzo posklejaną sierść i pachnie Whiskasem :twisted: jeśli dobrze rozpozonaję ;-) Właśnie byłam u niej, wzięłam ją na kolanka i zaczęłam ją wycierać wilgotną myjką frotową. Spowodowało to u niej odruch mycia się i sobie troszkę podłubała w stópkach, a przy tym rozmruczała się :-) Potem głaszcząc ją słyszałam jak sobie traktorkuje, strzeliła nawet baranka do mojej ręki :-) Bardzo się boi, ale widzę, że będzie dobrze- słodka dziecina :-)

Ania_EN

Post » Sob lut 20, 2010 11:25 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ania_EN pisze:Właśnie byłam u niej, wzięłam ją na kolanka i zaczęłam ją wycierać wilgotną myjką frotową. Spowodowało to u niej odruch mycia się i sobie troszkę podłubała w stópkach, a przy tym rozmruczała się :-) Potem głaszcząc ją słyszałam jak sobie traktorkuje, strzeliła nawet baranka do mojej ręki :-) Bardzo się boi, ale widzę, że będzie dobrze- słodka dziecina :-)

Aniu_EN! gratuluje ekspresowego tempa! i bardzo sie ciesze, ze dziecko takie fajne :)

A ja kurcze od samego poczatku chcialam to czarne...
Ale teraz to sie juz nie zamienie :)

Obrazek

_espresso

Post » Sob lut 20, 2010 11:35 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

espresso, zawsze możesz poprosić o ostatniego czarnego dzieciaka, nie trzeba się zamieniać... :lol:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lut 20, 2010 12:05 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Agneska pisze:espresso, zawsze możesz poprosić o ostatniego czarnego dzieciaka, nie trzeba się zamieniać... :lol:

No, on na szczęście ma domek :)
A mi póki co wystarczą te dwa diablątka, które się baardzo ożywiły, ganiają się i łapią za ogonek, ganiają piłeczkę, ściągają ręcznik na podłogę i wylewają wodę :D
Tylko kurcze, muszę wreszcie zrobić pranie, będą się bały pralki, która dość głośno wiruje jednak. Ale w czymś muszę chodzić, nie prałam od tygodnia.

Obrazek

_espresso

[poprzednia][następna]