BEZDOMNE!!!warm.-maz.ZDJĘCIA!!!!!!CO MU DOLEGA s7 :(:(:( ???

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 0:37 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Satura pisze:
mawin pisze:Satura a co ze sterylizacją tych bezdomnych kotek? Zajmiesz się tym?
Jeśli tego nie zrobisz w marcu/kwietniu pojawią się nowe maluszki a chyba nie o to chodzi :-(

Wiem o tym i ciągle mam to na uwadze. Zostało 5 kotów (ciągle jakieś dochodzą, nie wiem ile jest tam kotek i kocurów).
Robię co mogę i na ile mnie stać. Mam nadzieję, że w kwestii sterylizacji koleżanka mi pomoże, tak jak pomogła w szukaniu domków dla kotków.

jakby zabrakło Wam funduszy- zapraszam TU :)

do momentu kastracji zastanowiłabym się nad podawaniem Promonvetu- kastracja zniweluje ewentualne skutki uboczne.

Zastanawiam się tylko, czy np. do złapania tej długowłosej kotki nie będzie potrzebna klatka- łapka, może zawczasu warto się tym zainteresować? :)

powodzenia :ok: :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Wto lut 09, 2010 0:33 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

I jak tam sprawy się toczą? :D
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Wto lut 09, 2010 8:28 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Piwnica, w której mieszkają koty była niczyja, spotkałam wcześniej wspomnianego pana, poszliśmy tam a na drzwiach kłódka... :( nie wiadomo kto przywłaszczył sobie niczyją piwnicę :/
Zostały tam same dzikuski, od razu uciekają, wychodzą, gdy jestem daleko od nich. Długowłosej nie widziałam od tygodnia :(

Satura

Od: Wto gru 02, 2003 13:53

Post » Wto lut 09, 2010 14:34 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Cholerka :/
Na oko ile ich jest, z 10?
Może ktoś się skusił na długowłosą :)
Obrazek

kinia098

Post » Śro lut 10, 2010 1:39 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Satura pisze:Piwnica, w której mieszkają koty była niczyja, spotkałam wcześniej wspomnianego pana, poszliśmy tam a na drzwiach kłódka... :( nie wiadomo kto przywłaszczył sobie niczyją piwnicę :/
Zostały tam same dzikuski, od razu uciekają, wychodzą, gdy jestem daleko od nich. Długowłosej nie widziałam od tygodnia :(

klatkę można też ustawić w pewnej odległości od piwnicy i odejść na bezpieczną odległość, żeby Was kociaste nie widziały ;) możesz też pogadać z właścicielem piwnicy, może okaże się sensowny (na logikę powinno mu zależeć, żeby koty się nie mnożyły) powodzenia :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lut 11, 2010 17:37 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Dziwni ludzie mieszkają w tym bloku. Jedni niby karmią - jakoś dbają, ale gdy wyłapywałam wcześniejsze kociaki to proponowali mi koty znajomych (ja po prostu grzecznie mówiłam, że chcę właśnie tego a w sprawie tamtych mogę popytać); drudzy mają pretensje, "że się koty dokarmia, bo jak się je dokarmia to jest ich wtedy więcej" :/
Trudna i problemowa okolica, niestety w takiej mieszkam.
Ile ich jest? - dokładnie nie wiem, gdy przychodzę wychodzi max 5 kotów (3 są już mi znane), inne pojawiają się i znikają. Gdy byłam w środku budynku, zaglądałam przez szpary w drzwiach do pomieszczenia, w którym one mieszkają i nie rzuciła mi się w oczy chmara kotów, zapach też był znośny, więc nie sądzę by było ich 20.

Satura

Post » Czw lut 11, 2010 18:04 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Dzisiejsze fotki:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Satura

Post » Czw lut 11, 2010 23:54 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Ale ładne te kociaki.
Skoro nie widać żadnych oznak, że może tam być masa kotów, to dobrze ;)
Trzymam kciuki, że uda się ciachnąć wszystkie przed maluchami :)
Obrazek

kinia098

Post » Wto lut 16, 2010 4:35 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Satura pisze:Dziwni ludzie mieszkają w tym bloku. Jedni niby karmią - jakoś dbają, ale gdy wyłapywałam wcześniejsze kociaki to proponowali mi koty znajomych (ja po prostu grzecznie mówiłam, że chcę właśnie tego a w sprawie tamtych mogę popytać); drudzy mają pretensje, "że się koty dokarmia, bo jak się je dokarmia to jest ich wtedy więcej" :/

ci pierwsi z dużym prawdopodobieństwem chcieli powiedzieć coś na odczepnego (może doszło do nich, że to jak dbają to za mało?), tym drugim wystarczy powiedzieć, że po to je chcesz wyłapać do kastracji, żeby więcej się nie mnożyły :)

ja też trzymam kciuki :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt lut 19, 2010 16:59 Re: kotki bezdomne-potrzebuję pomocy!!!woj.warm.-maz. ZDJĘCIA!!!

Obrazek

Dziś pojawił się ten kot, spójrzcie na jego tył... co mu może dolegać? ??? :cry: :cry: :cry: :cry:
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 2010 18:46 przez Satura, łącznie edytowano 1 raz

Satura

Post » Pt lut 19, 2010 18:34 Re: BEZDOMNE!!!warm.-maz.ZDJĘCIA!!!!!!CO MU DOLEGA s7 :(:(:( ???

:cry: :(

Satura

Post » Pt lut 19, 2010 20:04 Re: BEZDOMNE!!!warm.-maz.ZDJĘCIA!!!!!!CO MU DOLEGA s7 :(:(:( ???

Jej biedactwo. Nigdy się nie spotkałam z podobną przypadłością. Sama jestem ciekawa, co mu może być, biedaczek :(

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Sob lut 20, 2010 2:10 Re: BEZDOMNE!!!warm.-maz.ZDJĘCIA!!!!!!CO MU DOLEGA s7 :(:(:( ???

ze zdjęcia trudno cokolwiek powiedzieć- powinien go/ją zobaczyć weterynarz :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lut 24, 2010 19:55 Re: BEZDOMNE!!!warm.-maz.ZDJĘCIA!!!!!!CO MU DOLEGA s7 :(:(:( ???

Nie mam pojęcia co mu może być. Trzeba koniecznie zabrać go do weterynarza. Jeśli będą w zwiazku z tym potrzebne finanse to pomogę na ile będę mogła.
Proszę daj znać co z tym kotkiem.
petycja w sprawie kotów w stoczni w Gdyni. wejdź i podpisz! uratujmy je!http://www.petycje.pl/petycja/4529/zaglada_kotow_w_stoczni_w_gdyni.html

kalina m.

Od: Czw sie 06, 2009 20:26

Post » Czw lut 25, 2010 17:47 Re: BEZDOMNE!!!warm.-maz.ZDJĘCIA!!!!!!CO MU DOLEGA s7 :(:(:( ???

Ten kotek pojawił się tylko raz. Od tamtej pory nie widziałam go :(

Satura

[poprzednia][następna]