S-ec K.Chatka-pomoc w ogłoszeniach potrzebna str. 87

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lut 18, 2010 17:28 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

MIKUŚ pisze:Witajcie o poranku, ptaszki śpiewają, słoneczko świeci, świeze powietrze.................az się chce zyć :mrgreen:

Wiosna wiosna wiosna ach to ty ? 8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Czw lut 18, 2010 17:32 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

ja tez witam, dopiero teraz zauwazylam, ze jestes na forum.

Isi

Od: Śro lut 17, 2010 18:17

Post » Czw lut 18, 2010 19:24 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Isi pisze:
czy jestescie luzna grupa zaprzyjaznionych osob czy stowarzyszeniem? to mialoby chyba dosyc duze znaczenie przy nawiazywaniu kontaktow i wspolpracy.

....... jesteśmy luźna grupą zaprzyjaźnionych osób .
Isi, jesteś niesamowicie energiczna osobą, tyle informacji w tak krótkim czasie 8O
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw lut 18, 2010 20:21 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

witajcie :D
w celu sprostowania," Nadzieja na Dom " to stowarzyszenie zwykłe zarejestrowane w U.M. które ma Kocią Chatkę.
Kocia Chatka to mini szpitalik dla kotów wyciągniętych ze schroniska a oprócz tego to ileś tam Domków Tymczasowych w których przebywają kotki i też są leczone ,jeśli jest taka potrzeba, i czekają na adopcję do Domków Stałych
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw lut 18, 2010 23:30 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Isi bardzo dziękujęmy bardzo dużo cennych informacji :) jak napisał kropeczka13 nasza sytuacja prawna wygląda tak jak wygląda :) to prawda, że bezpośrednia opieka nad kotami zabiera nam większą ilość czasu, i brak czasu na inne działania, jednak zakulisowo powolutku też staramy się podejmować pewne działania. Sprawa pana wyłapującego koty została kilka postów wcześniej opisana. Wbrew pozorom sprawy, które się wydają proste wcale takie nie są choćby sprawa schroniska - niestety nie możemy sobie pozwolić na otwartą walkę ze schroniskiem bo pp pierwsze już Fundacja działąjąca na naszym tereni taką walkę stoczyła i niestety nic dobrego z tego nie wynikło, po drugie nie możemy sobie pozwolić na to, że nie pozwolą nam na wejście do schronu bo wtedy przegrają tylko zwierzęta, które tam są. Niestety przyczyną tego , że w schroniskach jest tyle zwierząt jesteśmy bezpośrednio i posrednio my jako ludzie a na to żeby zmienić coś w tych sprawach trzeba zmian w mentalności nas samych, schronisko to jest za przeproszeniem tylko kloaka bezmyślnych działań ludzi. Ja osobiście jestem przeciw jakimś strasznym działaniom medialnym, itp wobec schroniska bo na dłuższą metę nie zawsze jest to dobre, pewne rzeczy trzeba rozwiązywać bez emocji, spokojnie i z rozwagą, nawte śmierć człowieka wzbudza poprzez media tylko chwilę zastanowienia, a co dopiero śmierć lub cierpienie zwierząt. Niestety taka smutna rezcywistość.
Tak jak napisałam pewne rozmowy i działania są już podjęte i są już prowadzone i jestem pewna, że informacje które nam Isi tu przekazała także zostaną wykorzystane :) Isi i bardzo dziękujemy :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 18, 2010 23:33 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

A ja sie tak cichutko zapytam o pięknego syjamka , pojechał do Krakowa ? :roll:

bubor

Post » Czw lut 18, 2010 23:53 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

bubor pisze:A ja sie tak cichutko zapytam o pięknego syjamka , pojechał do Krakowa ? :roll:

Tak Pawełku pojechał :D i chyba już jest krakowiaczkiem :D jeśli tak można stwierdzić :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 18, 2010 23:58 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

terenia1 pisze:
bubor pisze:A ja sie tak cichutko zapytam o pięknego syjamka , pojechał do Krakowa ? :roll:

Tak Pawełku pojechał :D i chyba już jest krakowiaczkiem :D jeśli tak można stwierdzić :)

Czas pokaże 8) :wink:

bubor

Post » Pt lut 19, 2010 1:18 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Ok Terenia, z pewnoscia masz racje, co do zachowania ostroznosci i otwartej walki ze schroniskiem.
ale mimo wszystko mozecie sie zwrocic nieformalnie w celu zasiegniecia porady lub nawet pomocy do wiekszych organizcji ochrony zwierzat. Np. pod skrzydlami fundacji Viva dzialaja grupy podobne do waszych jak np. lodzki Kotylion, oni takze wyciagaja koty ze schroniska i staraja sie pomoc w ciezkich lub naglych przypadkach zachorowan lub depresji u schroniskowych zwierzat, takze za pomoca domow tymczasowych, wlasnych srodkow i dobrej woli, przykladem tego jest marysia ze schroniska z lodzi. na stronach forum miau jest duzo osob z Vivy ktore zalozyly watki dotyczace pomocy lub adopcji. dlatego mysle ze mozna o tym takze porozmawiac nieformalnie bez wszczynania otwartej walki. moglibyscie takze slowo walka zamienic na slowo pomoc i zwrocic sie do otoz o pomoc dla kotow ze schroniska i przejecie potrzebujacych kociakow, bo takich jest tam z pewnoscia wiecej niz miejsc, ktore macie w waszych domach tymczasowych, a czas uplywa i wszystko sie moze wydarzyc. podaje jeszcze dane do grup vivy na slasku. moze sie przydadza. ja juz wysylalam materialy do biura w warszawie w celu opublikowania ich w newsleterze vivy, ale byly to miedzynarodowe petycje o zbieranie podpisow dla zakazu zabijania bezdomnych zwierzat w rosji i o rezolucji uni co do ochrony zycia psow i kotow w eu. oni sa otwarci na rozmowy, napewno mozna sie i dyskretnie poradzic i zastanowic co zrobic.

Katowice
Katowicka Grupa Vivy!
koordynator: Agnieszka Grońska
tel. 694663445
e-mail: katowice.viva@gmail.com
vivakatowice.ubf.pl/news.php

strona katowickiej Vivy:
http://vivakatowice.ubf.pl/news.php

Bielsko-Biała
Bielsko-Biała grupa Vivy!
koordynator: Bogna Ścigajło
tel. 508714213
e-mail: bogna_07@interia.pl

Dąbrowa Górnicza
Zagłębiowska Grupa Vivy!
koordynator: Anna Mazur
tel. 516455035
e-mail: aniela1986@o2.pl
www.zaglebiowskagrupavivy.cba.pl

a na koncu jeszcze warszawa:
Adres biura Vivy!:
ul. Kopernika 6 m. 8
00-367 Warszawa
e-mail:biuro@viva.org.pl
biuro czynne jest
w godzinach: 9-17
od poniedziałku do piątku

Isi

Od: Śro lut 17, 2010 18:17

Post » Pt lut 19, 2010 7:47 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

witam :)
ojjj ptaszki cwierkolą heh
wiosna radosna idzie :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt lut 19, 2010 13:45 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

Hoopamy do góry :wink:
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Pt lut 19, 2010 21:17 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

.....Także wieczorową porą :wink:

bubor

Post » Sob lut 20, 2010 9:01 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

dzień dobry z rana :)
Obrazek

Madziula

Post » Sob lut 20, 2010 12:30 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

tablica korkowa i kołderki są już u MIKUŚ :)
miłego dnia życzę
Obrazek

Madziula

Post » Sob lut 20, 2010 13:57 Re: S-ec K.Chatka-w cztery dni w schronisku 20 nowych kociaków

DZIĘKI - GADŻETY JUŻ DOTARŁY DO MNIE. W PONIEDZIAŁEK ZAJADĄ NA KOCIĄ CHATKĘ :mrgreen:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]