Problem z dziczkami znaczącymi drzwi - co zrobić?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lut 15, 2010 11:16 Problem z dziczkami znaczącymi drzwi - co zrobić?

Witam,

od momentu przeprowadzki do nowego mieszkania dokarmiamy koty przed domem. Zaczęło się od jednego, oswojonego kocura (któremu w międzyczasie znaleźliśmy dom), teraz mamy na stołówce ok.5-6 kotów, 3 pojawiają się regularnie ale są zupełnie dzikie. Do tej pory nie znaczyły terenu (tzn. zdarzało im się ale nie było to uciążliwe) ale ostatnio wyszliśmy na spacer z naszymi, domowymi futrami i chyba poczuły obce koty bo tego samego dnia mieliśmy zlane drzwi o tego stopnia, że śmierdzi w całym mieszkaniu :x

Pytanie co robić?!

Nie chciałabym przestać dawać im jedzenia ale za bardzo nie mam możliwości dokarmiania ich w innym miejscu. Wynajmujemy kawalerkę w domku jednorodzinnym i nie mogę przenieść ich w inne miejsce bo wszędzie są domki i teren prywatny :( A jak zostaną tutaj to będą lać dalej...

Jak pozbyć się tego smrodu? Słyszałam o pryskaniu wodą z octem, są jeszcze jakieś inne, sprawdzone metody?

Smród jest straszny, mam w domu dwa dorosłe koty (oba wykastrowane) i zapomniałam już, że z kotem może się wiązać aż taki smród :roll:

Będę wdzięczna za każdą radę.
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

Post » Śro lut 17, 2010 17:17 Re: Problem z dziczkami znaczącymi drzwi - co zrobić?

Złapać i wykastrować...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lut 17, 2010 17:37 Re: Problem z dziczkami znaczącymi drzwi - co zrobić?

CoToMa pisze:Złapać i wykastrować...

Jak tytul zobaczylam to to samo pomyslalam :)
Misia, Misieczka zawsze będziesz w naszych sercach [*] Mróweczek 15.08.2003-06.02.2020 [*] Biedronka maj 2004-18.10.2021 [*] Kitka10.05.2023 [*]
Z nami : Filemon, Maciek, Lilek, Dzidka, MałeMałe, Tobiś, Mufi, Rudek - został w domu, który kupiliśmy..., dziadeczek Domi zgarnięty ze środka wsi

kiwi

Od: Pt lis 14, 2003 22:32

Post » Śro lut 17, 2010 18:04 Re: Problem z dziczkami znaczącymi drzwi - co zrobić?

Uwierzcie, że o tym myślałam, ale na ten moment jestem bezrobotna, ledwo się utrzymuję i nie mam środków żeby to zrobić.

Osobny temat to to, że jak już miałabym kastrować to wolałabym wydać kasę na kocice niż kocury, a to samce mi leją pod drzwi...
Obrazek

blackmeg

Od: Nie mar 09, 2008 22:37

Post » Śro lut 17, 2010 18:11 Re: Problem z dziczkami znaczącymi drzwi - co zrobić?

Vitopar albo Bio Stalfris - środki rozkładające mocznik, pozwalające się pozbyć zapaszku. Poza tym może jakieś repelenty... Jak już zapach zniknie bo póki jest to raczej się będzie towarzystwo dopisywało do listy.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Śro lut 17, 2010 18:14 Re: Problem z dziczkami znaczącymi drzwi - co zrobić?

A nie może ktoś Ci pomóc w wykastrowaniu kocurów ?
Jakaś fundacja, stowarzyszenie, TOZ ?
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32