Tymek....... już nie czuje bólu.............................

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 17, 2010 14:59 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Po tym, co przeszedł... Musi się udać. Musi. Kciuki olbrzymiaszcze!!!!!!!!
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Śro lut 17, 2010 15:12 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Monisek pisze::(
I :ok: za Tymka.
Nataszko, mam Twój nr konta, czy mogę tam zrobić przelew?

Tak to te samo konto, które masz z bazarku :kotek:

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Śro lut 17, 2010 15:18 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Natasz wyślij mi proszę nr konta.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro lut 17, 2010 15:22 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Tymusiu kochany walcz, wszystkie ciocie trzymają kciuki. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
najtańsza biżuteria!! sprawdź - www.fabrykasztuki.net.pl

bemki2

Od: Czw lis 12, 2009 16:02

Post » Śro lut 17, 2010 15:23 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

:ok: :ok: :ok: Mocne kciuki za kotka :ok: :ok: :ok:

A pomysł z dyplomami dla tych dzieci, które dodatkowo byłyby wysłane do szkoły to GENIALNY pomysł :)

Tymku, dzisiaj Dzień Kota, nie poddawaj się :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro lut 17, 2010 15:25 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Przecież w taki stanie brak pogorszenia to już sukces! Kotek je, ma wolę życia - musi być dobrze! :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 17, 2010 15:33 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Bazyliszkowa pisze:Bardzo się martwię :(

ja też :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lut 17, 2010 15:38 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Kruszyna pisze::ok: :ok: :ok: Mocne kciuki za kotka :ok: :ok: :ok:

A pomysł z dyplomami dla tych dzieci, które dodatkowo byłyby wysłane do szkoły to GENIALNY pomysł :)

:oops: :oops: :oops: tak mnie teraz naszło, że trzeba sprawdzić czy te dzieciaki faktycznie pomogły z dobrego serca :oops: Aż nawet wstyd się przyznać ale przeszło mi przez myśl, że one może wiedzą kto to zrobił.... a co gorsze, że mogły w tym uczestniczyć :( .... To by było straszne :!: gdyby nagrodzić oprawcę :evil: Mam nadzieję że Pani Lila zna na tyle te dzieci że będzie miała pewność że jednak to dobre dzieciaki, które zasługują na pochawałę i nagrodę za ich serduszka :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lut 17, 2010 15:43 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

jessi74 pisze:trzymajcie mocno kciuki :ok: módlcie sie, czy jak tam kto woli........ może nasze gorące mysli mu pomogą........
jeśli chodzi o stan zdrowia to nie ma poprawy :( jest lekki spadek temperatury :( :( :( :( :( :( dostał podskórnie witaminy, aminokwasy, ciepłą kroplówkę, zmieniony został antybiotyk na taki który mniej niszczy nerki, nie ma oznak niewydolności wątroby, w pyszczku minimalna, ale zawsze- poprawa, tylko ta tempretura :( :(
przed chwilą go nakarmiłam convalescence, wypił sporo ....... teraz podstawa to żeby go karmić i nawadniać......

Tymku......... nie poddawaj się :( :( :( :( :( :( :(

Trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro lut 17, 2010 15:44 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

jessi74 pisze:trzymajcie mocno kciuki :ok: módlcie sie, czy jak tam kto woli........ może nasze gorące mysli mu pomogą........
jeśli chodzi o stan zdrowia to nie ma poprawy :( jest lekki spadek temperatury :( :( :( :( :( :( dostał podskórnie witaminy, aminokwasy, ciepłą kroplówkę, zmieniony został antybiotyk na taki który mniej niszczy nerki, nie ma oznak niewydolności wątroby, w pyszczku minimalna, ale zawsze- poprawa, tylko ta tempretura :( :(
przed chwilą go nakarmiłam convalescence, wypił sporo ....... teraz podstawa to żeby go karmić i nawadniać......

Tymku......... nie poddawaj się :( :( :( :( :( :( :(

Tymuś tyle przeszedł i się wycierpiał, że zasługuje na to żeby o niego walczyć!!!!
Mniejmy nadzieję, że jego stan będzie sie poprawiał.... nawet odrobinę, ale zawsze kroczek do przodu :ok:
Oby miał wielka wole życia.... trzeba mu tylko pomóc stanąc na nogi :ok:

Zawsze powtarzam, że byłam w sytucaji kiedy 3 wetów powiedziało, że mojej Suzi już nie uratujemy,
że stan jest beznadziejny, że nie powinna żyć z takimi wynikami....a Suzi żyje do dziś i ma się dobrze :ok:
Tymusiowi też sie uda :ok: MUSI SIĘ UDAĆ :!: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro lut 17, 2010 15:45 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Agness78 pisze:

:oops: :oops: :oops: tak mnie teraz naszło, że trzeba sprawdzić czy te dzieciaki faktycznie pomogły z dobrego serca :oops: Aż nawet wstyd się przyznać ale przeszło mi przez myśl, że one może wiedzą kto to zrobił.... a co gorsze, że mogły w tym uczestniczyć :( .... To by było straszne :!: gdyby nagrodzić oprawcę :evil: Mam nadzieję że Pani Lila zna na tyle te dzieci że będzie miała pewność że jednak to dobre dzieciaki, które zasługują na pochawałę i nagrodę za ich serduszka :ok:

Faktycznie...
Dzieci dużo wiedzą... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Śro lut 17, 2010 16:02 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Musze Wam koniecznie cos opowiedziec a raczej opiisac.Tu gdzie los mnie rzucil do Westfalii Polnocnej Nadrenii w Niemczech mialo miejsce takie zdarzenie. We wrzesniuubr lokalna rozglosnia podala komunikat, ze na obrzezach miasta w lesie znaleziono zwloki suczki owczarka niemieckiego.Suczka miala mordke zaklejona tasma i przywiazana byla do drzewa. Wrzesien byl bardzo cieply u nas i ponoc sunka konala z pragnienia i glodu ok. tygodnia. Jednoczesnie ogloszono, ze wskazanie sprawcy wyznacza sie nagrode w wysokosci 400€. Nie trwalo dlugo i znalezli oprawce - okazal sie nim 25 letni bezrobotny, drobny zlodziejaszek.Nie macie pojecia co sie dzialo.Ludzie oblezali jego dom, tak ze nie opuszczal go wcale.Grozono mu tez smiercia. W publicznynch miejscach lezaly listy gotowe do podpisania i adresowane do prokuratora z prosba o wniiesienie oskarzenia i domaganie sie wysokiej kary. Obroncy zwierzat wybrali tez sami prokuratora(takiego, ktory sam posiada psa i kocha zwierzeta), pikietowali pod budynkiem sadu, ale tylko 35 osob moglo uczestniczyc w rozprawie.Bandzior skazanyn zostal (niestety tylko) na 1 rok pozbawienia wolnosci i przez 5 lat nie moze posiadac zadnego zwierzecia.
Napisialam to po to aby poddac pod rozwage mozliwosc wyznanczenia nagrody - za udzielenie informacji naprowadzajacej na sprawce. Nie mogl to byc nikt z drugiego kranca miasta - tylko ktos kto mieszka w poblizu. A jest przeciez takie przyzslowie: "wiedza sasiedzi jak kto siedzi..." Moim zdaniem nagroda moze skusic do ujawnienia oprawcy - ktokolwiek by to nie byl...mloodociany lub dorosly zwyrodnialec. Dzieciom pochwaly udzielic moze TOZ a slodycze juz dostaly ...Warto sie moze nad tym zastanowic - bo ukaranie barbarzyncy mogloby byc ostrzezeniem dla innych

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Śro lut 17, 2010 16:04 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Trzymam mocne kciuki za Tymka a pomysł ujawnienia sprawcy na pewno wymaga rozważenia :!:
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Śro lut 17, 2010 16:08 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Agness78 pisze:

Agness, taka nagroda działa jak bat moralny na tych którym choćby przez myśl przeszło dręczenie zwierząt - nawet jeśli dzieci miały coś z tym wspólnego, w co wątpię, to ta pochwała, szczególnie na forum szkoły sprawi że przemyślą swoje postępowanie (o ile te akurat dzieci miały coś z tym wspólnego, w co osobiście bardzo wątpię). Tak czy tak nagroda powinna odnieść pozytywny skutek. I to nie tylko wśród tych nagrodzonych dzieci ale też wśród ich kolegów i koleżanek ze szkoły. Bo dzieci lubią czuć się ważne, a takie wyróżnienie wśród rówieśników to jest dopiero COŚ! :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lut 17, 2010 16:23 Re: żywcem pochowany Tymek, ma już schronienie i opiekę w dt!

Cały czas myślę o Tymeczku. Tyle ważnego się dla niego dzieje! Gdybym mogła tu wkleić takiego wielkiego kciuka...
Ale są tylko małe, więc wkleję ich dużo - oznaczają nie ilość, a moc, siłę trzymania i nadziei dla Tymka!
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: .....

Nie rozumiem skąd się takie rzeczy biorą. To taki kosmos! Nie do ogarnięcia i nie do zrozumienia. Krzywdzić coś tak kruchego. Żyjącego, milutkiego! Kim trzeba być, by podnosić rękę na słabszego, bezbronnego. 8O Gdyby sprawca został ujawniony i ukarany(!) to naprawdę byłby dobry bat dla ew. naśladowców. :evil:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

[poprzednia][następna]