SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 16, 2010 22:44 Re: SPIS KARM dla Kota

Agnieszka16 pisze:Tutaj:
http://www.e-karma.pl/product-pol-261-T ... ntain.html
No i w krakvecie :roll:

dziekuje :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lut 17, 2010 11:03 Re: SPIS KARM dla Kota

a moze byscie cos dla mojego potwora znalazly? do tej pory jadla rc hairball (bo sie zaklacza strasznie) i rc light albo rc obesity (wiadomo, czemu ;) )
iamsa nie lubi, bosha nie trawi. no i musza byc dwie sztuki: jedna na klaki, druga na wage. znajdzie sie cos? help! :roll:

zyta555

Od: Wto lip 08, 2008 1:26

Post » Śro lut 17, 2010 12:38 Re: SPIS KARM dla Kota

zyta555 pisze:a moze byscie cos dla mojego potwora znalazly? do tej pory jadla rc hairball (bo sie zaklacza strasznie) i rc light albo rc obesity (wiadomo, czemu ;) )
iamsa nie lubi, bosha nie trawi. no i musza byc dwie sztuki: jedna na klaki, druga na wage. znajdzie sie cos? help! :roll:

a nie lepiej na wagę po prostu mniejsze porcje i zmuszanie do ruchu? ;) wtedy się rozszerza ilość karm, które mogą być. Potwór długowłosy? ;)
ja swojemu na szczęście nic nie muszę dawać na odkłaczanie, trawka + wyczesywanie... i może raz na pół roku zdarzy się pawik ;)
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Śro lut 17, 2010 14:47 Re: SPIS KARM dla Kota

a ten TOTW to jest tylko jeden smak dla kotow?

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Śro lut 17, 2010 14:59 Re: SPIS KARM dla Kota

tillibulek pisze:a ten TOTW to jest tylko jeden smak dla kotow?

niestety tak
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Post » Śro lut 17, 2010 16:04 Re: SPIS KARM dla Kota

Aniołek_ pisze:a nie lepiej na wagę po prostu mniejsze porcje i zmuszanie do ruchu? ;) wtedy się rozszerza ilość karm, które mogą być. Potwór długowłosy? ;)
ja swojemu na szczęście nic nie muszę dawać na odkłaczanie, trawka + wyczesywanie... i może raz na pół roku zdarzy się pawik ;)

wlosy krotkie ale sie nie daje wyczesywac :evil: i bez hairballa codziennie byl paw. pasta odklaczajaca nie pomagala za bardzo. a porcje sa podawane zgodnie z zaleceniami na opakowaniu - i nie moge jej nawet odchudzic samym obestiy bo jakis odklaczacz musi byc podawany - bledne kolo :roll: no i caly czas ten rc, wiec chcialam jakies zmiany wprowadzic.

zyta555

Post » Śro lut 17, 2010 18:30 Re: SPIS KARM dla Kota

zyta555 pisze:
Aniołek_ pisze:a nie lepiej na wagę po prostu mniejsze porcje i zmuszanie do ruchu? ;) wtedy się rozszerza ilość karm, które mogą być. Potwór długowłosy? ;)

wlosy krotkie ale sie nie daje wyczesywac :evil: i bez hairballa codziennie byl paw. pasta odklaczajaca nie pomagala za bardzo. a porcje sa podawane zgodnie z zaleceniami na opakowaniu - i nie moge jej nawet odchudzic samym obestiy bo jakis odklaczacz musi byc podawany - bledne kolo :roll: no i caly czas ten rc, wiec chcialam jakies zmiany wprowadzic.

a jakby dawać mniejsze porcje? Skoro te, które podajesz (zgodnie z zaleceniami) są widocznie za duże jeśli koty tyją?

Aniołek_

Post » Śro lut 17, 2010 21:35 Re: SPIS KARM dla Kota

nie tyje, ale tez nie chudnie. a zmniejszczyc sie juz nie da, bo kot glodny chodzi. czy ktos moze polecic jakis zastepnik karmy rc hairball? i jaka karme light innej firmy niz bosh sanabelle, iams i rc?

zyta555

Post » Śro lut 17, 2010 22:46 Re: SPIS KARM dla Kota

zyta555 pisze:nie tyje, ale tez nie chudnie. a zmniejszczyc sie juz nie da, bo kot glodny chodzi. czy ktos moze polecic jakis zastepnik karmy rc hairball? i jaka karme light innej firmy niz bosh sanabelle, iams i rc?

a wet stwierdził, że kot jest za gruby? bo kot kotu nie równy, może być tak, że kot po prostu jest większy.

Ja lightem ani hairballem nie karmiłam nigdy, bo takiej potrzeby nie widziałam, ale, takie karmy, to m.in: Best Choice, Bento Kronen, Brit, Biomill, Leonardo, Nutra Nuggets, Nutram Cat, Purina Pro Plan
Hairball: nutra gold, mastery

Teraz tylko porównać składy i opinie na temat karm. i ceny ;)

Czy jest coś więcej to szczerze nie wiem (tzn jest jeszcze Cat Chow, ale chyba nie chodzi o to by karmić słabą karmą z napisem anti-hairball ;) ).

Aniołek_

Post » Czw lut 18, 2010 11:13 Re: SPIS KARM dla Kota

zyta555 pisze:a moze byscie cos dla mojego potwora znalazly? do tej pory jadla rc hairball (bo sie zaklacza strasznie) i rc light albo rc obesity (wiadomo, czemu ;) )

a bardzo gruby jest ???
nie jestem za stosowaniem light'a przez całe zycie kota jezeli nie jest bardzo gruby.

mozesz go odchudzic lightem a potem przejsc np. na indoor'a, karmy dla kotów nieychodzących mają z reguły tez mniej tłuszczu i czasem l-karnityne.
ja stosuje min., 1st choice'a. light 1st choice ma tez odkłaczanie, wiec miałabys light i odklaczanie w jednym :piwa: indoor tez ma odkłaczanie w 1st choice.
przesyłam linki z opisem ;

http://animalia.pl/produkt,15463,38,1st ... eight.html
i indoor
http://animalia.pl/produkt,15450,38,1st ... _Hair.html

http://animalia.pl/produkt,15453,38,1st ... _Hair.html
Obrazek

kocurex

Od: Pt paź 03, 2008 7:59

Post » Czw lut 18, 2010 19:47 Re: SPIS KARM dla Kota

tillibulek pisze:dziewczyny, kolega pyta jaką karmę ze zbozami byscie polecily - nie byl zadowolony z RC, ale tez Acany i Orijena jego kotka niechciala jesc, co tam jeszcze jest godnego polecenia, bo ja to tylko w tych bezzbozowych "siedze" ;)

Nie bardzo rozumiem powyższe. Orijen i Acana przecież są bezzbożowe...

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Pt lut 26, 2010 14:22 Re: SPIS KARM dla Kota

No wlasnie. Orjen i Acana nie maja w ogole zboz... U mnie szal na punkcie orjena jest juz od dwoch miesiecy. Nie bardzo wiem czemu, ale tak wlasnie jest :P

tamiska

Od: Nie lis 01, 2009 12:30

Post » Pt lut 26, 2010 14:31 Re: SPIS KARM dla Kota

tamiska pisze:No wlasnie. Orjen i Acana nie maja w ogole zboz... U mnie szal na punkcie orjena jest juz od dwoch miesiecy. Nie bardzo wiem czemu, ale tak wlasnie jest :P

Moja kota jadła Orijen jak szalona, jednak ostatnio karma się skończyła, był weekend a ulubiony sklep internetowy byl zamkinęty na odbiórosobisty, więc pojechałam do pobliskiego zoologicznego i kupiłam Acanę - ten sam producent, podobny skład... kota nie chce tej karmy ruszyć -o co chodzi? :(

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Pt lut 26, 2010 15:05 Re: SPIS KARM dla Kota

dorota_d pisze:
tamiska pisze:No wlasnie. Orjen i Acana nie maja w ogole zboz... U mnie szal na punkcie orjena jest juz od dwoch miesiecy. Nie bardzo wiem czemu, ale tak wlasnie jest :P

Moja kota jadła Orijen jak szalona, jednak ostatnio karma się skończyła, był weekend a ulubiony sklep internetowy byl zamkinęty na odbiórosobisty, więc pojechałam do pobliskiego zoologicznego i kupiłam Acanę - ten sam producent, podobny skład... kota nie chce tej karmy ruszyć -o co chodzi? :(

One tak maja te futra, ze nie lubia zmian. :roll:

margaretka2002

Od: Śro lis 11, 2009 22:38

Post » Pt lut 26, 2010 16:04 Re: SPIS KARM dla Kota

Ja kupiłam dzisiaj kotom, oprócz wołowiny i kurczaka, serca z indyka. Wedel, który za mięsem nigdy nie przepadał jadł i powarkiwał. Jestem w trakcie poszukiwań serca wołowego, mam nadzieję, że znajdę :wink:
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

[poprzednia][następna]