Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lut 16, 2010 13:15 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Wasia zdaje sie miala koci katar i chyba jeszcze choruje
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto lut 16, 2010 17:33 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Ze Zdenkiem jest jeszcze drugi "bialaczek" w tym samym pomieszczeniu, ma w dodatku cos z oczkami, moze jakis dobry duch koci przygarnalby oba... Im to zawsze razniej, ze z azylu z jakas znana mordka (towarzyszem niedoli) pojda na nowe. :) Jesli chodzi o leczenie (wiem, ze dwa drozsze niz jeden) to moze daloby sie jakas zbiorke zrobic tak jak na inne kociaki (gdyby juz sie chetny na koty znalazl). Ten drugi jest troche bardziej plochliwy na poczatku, ale potem razem ze Zdenkiem mrucza i ocieraja sie o czlowieka. Mam zdjecie tylko nie bardzo wiem jak je tu wkleic.

ToraNeko

Od: Wto lut 16, 2010 17:25

Post » Wto lut 16, 2010 18:21 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

ToraNeko pisze:Ze Zdenkiem jest jeszcze drugi "bialaczek" w tym samym pomieszczeniu, ma w dodatku cos z oczkami, moze jakis dobry duch koci przygarnalby oba... Im to zawsze razniej, ze z azylu z jakas znana mordka (towarzyszem niedoli) pojda na nowe. :) Jesli chodzi o leczenie (wiem, ze dwa drozsze niz jeden) to moze daloby sie jakas zbiorke zrobic tak jak na inne kociaki (gdyby juz sie chetny na koty znalazl). Ten drugi jest troche bardziej plochliwy na poczatku, ale potem razem ze Zdenkiem mrucza i ocieraja sie o czlowieka. Mam zdjecie tylko nie bardzo wiem jak je tu wkleic.

trzeba wejsc np na imageshack.us
wybrac przeslij -> obrazy/filmy
podac w okienku sciezke do pliku (browse)
ponizej rozwinac "opcje przesylania/zmiana rozmiaru" i wybrac 640x480
opcje dodaj etykiete do miniatury ustawic na "nie"
i kliknac przeslij

jak sie otworzy nastepna strona
trzeba skopiowac link, najlepiej ten opisany jako "kod forum"
i ten kod wkleic w poscie

jakby cos nie szlo to ja moge wstawic;) moj mail: katarzyna.bystron@gmail.com
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Wto lut 16, 2010 18:55 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Zdenuś słodziak:

Obrazek

i drugi biedaczek z białaczką, faktycznie coś z oczkami :( wiadomo co to?

Obrazek
Obrazek Obrazek

j3nny

Post » Wto lut 16, 2010 19:49 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Obydwa z białączka to chłopczyki, Zdenek jest krótko w schronisku, ale ten drugi 2 -3 lata.
Trafił jako mały podrostek do schroniska, a to oczko to efekt wypadku.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Wto lut 16, 2010 20:49 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Dzieki za wstawienie zdjec :) Jejku jakby bylo cudownie gdyby obydwa trafily razem do jakiegos cieplego, kochajacego domku... Trzymam kciuki!!

ToraNeko

Post » Śro lut 17, 2010 10:58 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Nie mam 100-proc.pewności, ale dostałam wiadomość, że kotka imieniem Manuela "tricolorka bura, dłuższy włos i rude ma lico:))" jest w gabinecie dr Olgi Jaworskiej (żony kierownika schronu). Dr Olga systematycznie zabiera ze schronu koty, leczy, kastruje i wydaje do domków. Jeśli to "ta" Manuela, to o sterylke się nie martwcie :wink:
Na razie jest intensywnie leczona.
Próćz tego w klatce siedzi tam śliczna, proludzka, rónież wyciągnięta ze schronu szylkretka - i jakoś nie ma na nią chętnych :(

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro lut 17, 2010 11:40 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Bungo pisze:Nie mam 100-proc.pewności, ale dostałam wiadomość, że kotka imieniem Manuela "tricolorka bura, dłuższy włos i rude ma lico:))" jest w gabinecie dr Olgi Jaworskiej (żony kierownika schronu). Dr Olga systematycznie zabiera ze schronu koty, leczy, kastruje i wydaje do domków. Jeśli to "ta" Manuela, to o sterylke się nie martwcie :wink:
Próćz tego w klatce siedzi tam śliczna, proludzka, rónież wyciągnięta ze schronu szylkretka - i jakoś nie ma na nią chętnych :(

Prosze o fotki do ogłoszeń
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro lut 17, 2010 11:52 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Bungo pisze:Nie mam 100-proc.pewności, ale dostałam wiadomość, że kotka imieniem Manuela "tricolorka bura, dłuższy włos i rude ma lico:))" jest w gabinecie dr Olgi Jaworskiej (żony kierownika schronu). Dr Olga systematycznie zabiera ze schronu koty, leczy, kastruje i wydaje do domków. Jeśli to "ta" Manuela, to o sterylke się nie martwcie :wink:

:ok:

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Śro lut 17, 2010 11:53 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Izabela, Wasektomia, Matylda i Diamonda mają ogłoszenia na gumtree kraków, kupiepsa.pl, eoferty.com

Swoją drogą, same kotki w schronie, prawie żadnych kocurków ... :?:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro lut 17, 2010 12:15 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

panikota pisze:Izabela, Wasektomia, Matylda i Diamonda mają ogłoszenia na gumtree kraków, kupiepsa.pl, eoferty.com

Swoją drogą, same kotki w schronie, prawie żadnych kocurków ... :?:

a u nas na odwrót
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro lut 17, 2010 14:11 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Aldonka, Faga i białaczkowce mają ogłoszenia na "moich" portalach, a zatem wszystkie kotki z pierwszej strony już tam są :roll:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Śro lut 17, 2010 16:58 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:
i drugi biedaczek z białaczką, faktycznie coś z oczkami :( wiadomo co to?

Dowiedzialam sie, ze to z powodu bialaczki te biedne oczka :( A on taki milusi jest, i tak bardzo czlowieka potrzebuje... :) Oczka nie przeszkadzaja mu w znalezieniu glaskajacych rak, a ogromny miziak z niego ;-)

ToraNeko

Post » Śro lut 17, 2010 23:56 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Zdenek z kolegą są już w moich ogłoszeniach :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw lut 18, 2010 19:41 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Obrazek
Jak widać Rudzik już wstaje do jedzenia
I próbuje sam chodzić do kuwety
Niestety rana w pachwinie ropieje
i puściła przepuklina
siniaki i drobne ranki się zagoiły
samopoczucie kota bardzo dobre
je pije i domaga się głaskania .
:lol:
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)