KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 17, 2010 0:04 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Ja też ciągle wypatruję . :(
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Śro lut 17, 2010 9:09 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

ja też z rana...... 8O 8O 8O 8O
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Śro lut 17, 2010 10:11 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

:lol: no, jestem i zyje :) Tylko internet ma inne zdanie niz ja ;)

Haniu, masz maila (chyba od piatku ;))

Reszta pozniej :)

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Śro lut 17, 2010 11:26 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

:wink:

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hm65p][img]http://fotozrzut.pl/zdjecia/f794e5a7ba.gif[/img][/url]

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro lut 17, 2010 14:22 Z okazji Dnia Kota :)

Moi Dodzy Pobratymcy z kazdego zakatka swiata,

W dniu Naszego Swieta zycze Wam:

- Kochajacych i Oddanych calym sercem Duzych
- Dobrych i Bezpiecznych Domow
- Pelnych brzuszkow, slonka i ciepelka przez caly rok
- Zrozumienia i Szacunku od ludzi
- Aby Los byl zawsze dla Was laskawy, tak jak byl i jest dla mnie

Szczegolnie wiele ciepla i mruczenia sle moim Przyjaciolom z Radomska

i bardzo prosze Duzych, POMOZCIE IM!!! Bo koty to fajne zwierzaki sa :)

Siersciuchy calego Swiata laczcie sie!

Udanych Lowow!

Obrazek

Kicia Yoda

kociamysza

Post » Śro lut 17, 2010 14:43 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

okazji Dnia Kota dla wszystkich kotów i kociarz życzymy pełnych misek, ciepłych kocyków, miziania za uchem i miłości ogólnie pojętej :love: :love: :kitty: :kitty: :flowerkitty:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro lut 17, 2010 16:31 Niespodzianka czyli

Koci Biuletyn Radomszczanski - luty 2010

do pobrania w formacie pdf tutaj:

http://img190.imageshack.us/img190/3328 ... ynluty.pdf

Uwagi:

- opisy wymagaja zmiany/uzupelnienia, najlepiej zeby byly pisane wedlug tego samego schematu i koniecznie musza zawierac cos o usposobieniu kociaka. Historia zwierzaka, moim zdaniem, jest w takim biuletynie drugoplanowa

- mysle, ze fajnie gdyby dorzucic tez psiaki (o ile sa teraz jakies w RTOnZ) zeby biuletyn poza pomoca w szukaniu domow pokazywal szerszy zakres dzialalnosci. Wtedy oczywiscie nie moglby sie nazywac Koci Biuletyn :)

- raczej trzeba rozsylac go w PDF, a nie mozna go (przynajmniej bezposrednio) edytowac co zagwarantuje, ze bedzie sie rozchodzil w takiej formie jak go stworzymy

- sadze, ze trzeba sie starac zeby zdjecia byly nie pionowe, a poziome bo w takim ukladzie wejda wieksze.

- chociaz portrety sa fajowskie to zdjecia te powinny ukazywac cala sylwetke kota. To moze byc wazne dla przyszlych rodzicow :)

- linki dzialaja, to znaczy klikajac na rtonz.radomsko.biz.pl otwiera sie strona, klikajac na mail Andzeliki otwiera sie nowa wiadomosc. Mozna tez zrobic z kazdym kociakiem tak jak jest teraz w przypadku Biedronki - klikajac na jej zdjecie otwiera sie watek. W wersji rozsylanej czytelniejsze byloby "kliknij tutaj aby przejsc do watku", ale juz w druku straciloby zupelnie na uzytecznosci nawet gdyby wkleic calego linka ze wszystkimi lamancami.

Hanulka marudzila i marudzila, i w koncu MD usiadl i zrobil :)
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 2010 3:40 przez kociamysza, łącznie edytowano 1 raz

kociamysza

Post » Śro lut 17, 2010 17:52 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Fajny pomysł :)

Może przy Kukim warto napisać, że odjajczony już. I Misia chyba też ciachnieta :wink:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro lut 17, 2010 18:23 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

slapcio pisze:Fajny pomysł :)

Może przy Kukim warto napisać, że odjajczony już. I Misia chyba też ciachnieta :wink:

Montes byla natchnieniem :)

Wlasnie o takie uzupelnienie informacji chodzi plus cos o kocie.Najlepiej by bylo gdybysmy dostali info zbiorcze.

kociamysza

Post » Śro lut 17, 2010 20:01 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Na tym wątku szukają kociaka do adopcji viewtopic.php?f=13&t=107835 .

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Śro lut 17, 2010 20:15 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

kociamysza pisze:
slapcio pisze:Fajny pomysł :)

Montes byla natchnieniem :)

Wlasnie o takie uzupelnienie informacji chodzi plus cos o kocie.Najlepiej by bylo gdybysmy dostali info zbiorcze.

W zasadzie to annskr jest pomysłodawcą biuletynu :oops: Ale ja zgodziłam się na powielenie pomysłu bo każdy biedny kot w swoim domu to balsam na moje serce :mrgreen:

I dla chętnych - dostałam zgodę na zbiórke publiczną więc można legalnie sprzedawać cegiełki dla Andżelikowych kotów - ponieważ to są druki ścisłego zarachowania kontrolować będę ja - ale wszystko do dogadania na pw
Cegiełki są super -myślę, że na drugiej stronie można umieścić całą informację o 1% dla Radomska :)
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Śro lut 17, 2010 20:29 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Ok szirra, dodałam tam Lenkę, Majkę i Zuzię - i podałam linka do wątku i biuletynu.

kociamysza - ze zdjęciami całych kotów moze być kłopot - kiedy jest tyle futer na raz, wszystkie się kłębią a miejsca brak - dobre ujęcie graniczy z cudem :roll: właśnie wywaliłam masę zdjęć - jak ma być kiepskie to myślę że już lepiej dać hipnotyzujący potrecik :wink: Mordkai oczy tak dużo wyrażają -a jak kociambr wstępnie się spodoba to myślę że zaglądnięcie na wątk/poproszenie o inne fotki na @ nie jest kłopotem? Obawiam się, ż w drugą stronę może nie zadziałać. Wiesz, ludzie są wzrokowcami.

montes: świetnie, tu myślę że szczegóły to musisz z Andżeliką obgadać :D
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Czw lut 18, 2010 15:40 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Obrazek

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Czw lut 18, 2010 16:49 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Slapcio, ja dobrze wiem jak trudno kotu sie robi zdjecia ;) i ile trzeba sie napstrykac by jedno wybrac :) . Jak sama widzisz zdecydowanie lepsze sa te w poziome, nawet jesli potrety :)
Jesli mozesz to podeslij be obrobki te kilogramy z ostatniej sesji.

Andzeliko, wielka prosba! Mozesz uzupelnic info o tych kotach, o ktorych niewiele wiadomo? Tzn usposobienie, czy juz ciachniete czy nie itp. Najlepiej tutaj zbiorczo, bedzie nam latwiej. Sprawa jest pilna, biuletyn na gotowo potrzebny niemal na ZARAZ, na DZIS!. Zeby jeszcze Hani udalo sie cos druknac na niedziele.

Zagladalas do tego watku:

viewtopic.php?f=1&t=107834&start=30

pisal ktos do Ciebie? Moze Inka bylaby dobra kandydatka? Biedula tak potrzebuje swiata :(

kociamysza

Post » Czw lut 18, 2010 18:23 Re: KOCIA ARKA NOEGO- RADOMSKO- POMOCY- ALBO KOTY NA BRUK..

Tak , kociamyszo dostałam już e-maila od osoby z Krakowa w sprawie ewentualnej adopcji kotka. Odpisałam także i poprosiłam o wejście na wątek KAN i ewentualnie sreberek. Inki trzeba chyba będzie długo pilnować aby się przyzwyczaiła i nie uciekła.

Uzupełnienie o kotkach.

1. Misia - wysterylizowana , zaszczepiona . Kotka lubiąca wychodzenie na dwór . Drze się

tak bardzo przy drzwiach ,że nie sposób jej nie wypuścić. Przychodzi jednak na
zawołanie.
2. Malwinka - będzie w przyszłym tygodniu sterylizowana , zaszczepiona. Jest bojaźliwa ,
jednak nie ugryzie , nie drapie , nie syczy.

3. Kuki - wykastrowany , zaszczepiony . Bardzo przyjemny i kochany kociak . Lubi inne koty
nie konfliktowy , wręcz przyjazny , barankuje główką.

4. Lolek - kastrowany , zaszczepiony. W tej chwili ma kłopoty z jamą ustną. Otrzymuje leki ,
ale są trudności w ich podawaniu , bo jest bardzo bojaźliwy , tak jak kiedyś Smolik.

5. Tola - wysterylizowana , zaszczepiona. Zmieniła się bardzo. Kiedyś bojaźliwa tak samo jak
jej brat Lolek . Dzisiaj jest to zmiana na duży plus.
6. Majka - wysterylizowana , zaszczepiona. Jest to bardzo spokojna i miła kotka . Lubi
być głaskana , i przewraca się wtedy na plecki , aby ją miziać.
7. Lenka - wysterylizowana i zaszczepiona. Z bardzo bojaźliwej kotki zmienia się coraz
bardziej na plus. Nie gryzie , nie syczy .
8. Perełka - wysterylizowana , zaszczepiona. Jest pogodną i miłą dla ludzi kotką. Grzeczna.
9. Kora - wysterylizowana , zaszczepiona. Bardzo miła, spokojna i czuła dla opiekuna.
10. Klara - wysterylizowana , zaszczepiona. Również miła i spokojna .
11. Bambo - wykastrowany , zaszczepiony. Bardzo kochany wielkolud . Lubi wychodzić i
długo przebywać na wybiegu. Jednak bardzo posłuszny kiedy go wołam.
12. Inka - wysterylizowana , zaszczepiona. Bojaźliwa , ale nie groźna . Za bardzo spokojna,
wyciszona.
13.Biedronka - wysterylizowana , zaszczepiona . Nie ma tak bardzo milusińskiej kotki w KAN
jak ona.
14. Zuzia - wysterylizowana , zaszczepiona. W poniedziałek lub wtorek kolejny zabieg
usunięcia przepukliny. Cudowny charakter , miła , spokojna i czuła.
15. Ramzes - zaszczepiony , jeszcze nie kastrowany. Okrutnie rozbrykany , rozrusza nawet
staruszki. Z dzikuska zmienił się w miłego kociaka.
16. Pusia - wysterylizowana , zaszczepiona. Jest to bardzo cicha i spokojna kluseczka ,
która bardzo pragnie spokoju .
17. Tofik - zaszczepiony . Pod koniec przyszłego tygodnia kastracja. Kochany , spokojny.
18. Neska - zaszczepiona , pod koniec tygodnia sterylizacja.
19. Kubuś - zaszczepiony.
20. Miluś - 4-5 mieś., nie ma jeszcze wątku / zdjęcie u Hanulki/

Są jeszcze 3 nowe kilkumiesięczne chore dziewczynki / srebrno- biała , trikolorka i bura z
miodowymi odcieniami. Zdjęcia ma Hanulka.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

[poprzednia][następna]