EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 14, 2010 15:18 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

No, muszę powiedzieć, że Gluś od pierwszego dnia u nas demonstrował taki "styl" spania - zawsze któraś łapa mu dynda. :ryk:
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie lut 14, 2010 17:09 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Obcięłam chłopakom pazury. Jestem z siebie dumna, bo żaden tego nie lubi. :dance: :dance2:

Zostawiłam w pokoju otwarty transporter i Balbi uznała go za najlepsze miejsce do spania. 8O Pozostaje we właściwym momencie zamknąć drzwiczki i do auta...
W zależności od terminów dyżurów p. Andrzeja pojechalibyśmy albo jutro wieczorem, albo we wtorek rano. Zabers, może być? Dasz radę odkleić się od drapaka?

Na zooplusa jestem nadal zła. Dostałam awizo na 2 część zamówienia (trzy tygodnie po zrobieniu tego zamówienia). Trzecia kolejny tydzień gdzieś się buja. Na szczęście to awizo na najmniejszą. Jak policzyłam, tylko jakieś 8,5 kg puszek. A ta, co się buja, to prawie 20 kg. Jak mi nie przywiozą do domu, to zamierzam ostentacyjnie przyjechać na pocztę z małym koszyczkiem, otworzyć paczkę na środku sali i nosić po kilka sztuk do bagażnika wcale się nie spiesząc. Jest tych puszek jest ponad 40 i jeszcze worek suchego. Zablokuję im okienko na dłuuuuuuugo. :evil: :evil: :evil:

Dzisiaj rano otworzyliśmy Bozitę, a ona zepsuta. :? Miał ktoś już taki przypadek? Musiała być nieszczelna i dostało się powietrze. Na oko widać było ślady utlenienia. Koty po zapachu uznały, że niejadalne.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Nie lut 14, 2010 18:11 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:DO WSZYTKICH:

UROCZYŚCIE ZAWIADAMIAM, ŻE TOSIA JEST W NOWYM DOMU Obrazek

Proponuję kolektywne "Hura, hura, hura" :P

No oczywiście że Hurrrrra Hurrrrra :D
Towarzystwo nam topnieje.Zostało pięciu przystojniaków i jedna księżniczka :D
Ale wierzę że i oni niedługo odejdą z naszego puebla.Trzymam za to :ok: :ok: :ok:
No a teraz Kaori i Paweł przyznawać się.Kręci się łezka za Tosią co ?
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Nie lut 14, 2010 18:33 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Obcięłam chłopakom pazury. Jestem z siebie dumna, bo żaden tego nie lubi. :dance: :dance2:

Brawo, brawo.

filo pisze:Zostawiłam w pokoju otwarty transporter i Balbi uznała go za najlepsze miejsce do spania. 8O Pozostaje we właściwym momencie zamknąć drzwiczki i do auta...
W zależności od terminów dyżurów p. Andrzeja pojechalibyśmy albo jutro wieczorem, albo we wtorek rano. Zabers, może być? Dasz radę odkleić się od drapaka?

Żaden problem.

filo pisze:Dzisiaj rano otworzyliśmy Bozitę, a ona zepsuta. :? Miał ktoś już taki przypadek?

Ja nie.
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pon lut 15, 2010 13:01 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Jesteśmy umówieni na wieczór do p. Andrzeja. Zrobimy kontrolną fotkę jelit Ptysia. Na mojego nosa, będzie ok., bo mały nie ma żadnych problemów z pozbywaniem się qupolców. Nawet ostatnio nauczył się, że się je zakopuje :piwa: W planach również szczepienie.
Trzymajcie :ok: , żeby się udało zabrać Balbinkę.

filo

Post » Pon lut 15, 2010 13:05 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Jesteśmy umówieni na wieczór do p. Andrzeja. Zrobimy kontrolną fotkę jelit Ptysia. Na mojego nosa, będzie ok., bo mały nie ma żadnych problemów z pozbywaniem się qupolców. Nawet ostatnio nauczył się, że się je zakopuje :piwa: W planach również szczepienie.
Trzymajcie :ok: , żeby się udało zabrać Balbinkę.

:ok: :ok:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Pon lut 15, 2010 14:58 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Jestem już umówiona z filo. Wszystko załatwimy.

zabers

Post » Pon lut 15, 2010 22:06 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Oba koty - Ptyś i Balbinka przyjechały na "przegląd". Oba zostały zaszczepione, Balbinka zbadana. Jeśli wszystko będzie dobrze - za jakiś dobry miesiąc będzie miała zabieg (zęby + oczko). Ptyś miał powtórzone RTG. Jelito powiększone, ale już znacznie mniej. W sumie to sama nie wiem, czy to mu zostanie, czy jednak się obkurczy, bo wet mówił, że mogło być też nadmiernie powiększone od długotrwałego podawania antybiotyków. Zobaczymy. Na razie jest ok.
Ptyś wygląda świetnie - ma ładną sierść (błyszczącą i nareszcie we wzorek), przytył, w ogóle fajny chłopak.
Balbina jeszcze bardzo zestresowana - dała popis, ale pazury obcięte, temperatura zmierzona, osłuchana, obejrzana.
Wreszcie mogłam ją zobaczyć - ładniutka drobna koteczka z pyszczurkiem "w ciup". Piękny bury odcień.

Tyle.

zabers

Post » Pon lut 15, 2010 22:09 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

No Filo gratulejszyn i kciuki za futra :ok: :ok: :ok:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon lut 15, 2010 22:10 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Przeklejam ze swojego wątku:

moja dobra kolezanka szuka koteczki/koteczka dla swojego.....psa :mrgreen: Otóz sunia potrzebuje towarzystwa, ale nie trawi innych psów natomiast uwielbia koty :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
To nie zart, domek niewychodzący, kochający. Płeć koteczka nieistotna, fajne gdyby był/a młody/a, ale nie maluszek no i musi kochac psy. Jeśli macie propozycję to proszę przesyłac na PW, bo inaczej moze mi umknąć :oops:

Zaznaczę, ze szukany jest naprawdę kochajacy psy kot/ka, bo sunia koty generalnie "wylizuje" i przytula :mrgreen:

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pon lut 15, 2010 22:27 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Dzieki, koconek. Myślę, że filo się odezwie, bo jeśli już - to Ptyś (on do zabawy jest pierwszy, energii ma za pięćdziesięciu, ale zupełnie nie wiem jak on z psami).

zabers

Post » Pon lut 15, 2010 22:54 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Jestem. Musialam się wykąpać, bo Balbina dała mi trochę popalić. Mam ładną szramę. Dobrze, ze mamy zimę i noszę długie rękawy. Oba koty też nieźle mi nagadały w samochodzie. Momentami tworzyli niezły duet. :roll: Do tego pod domem okazało się, że nie mam jak zaparkować i musiałam ściągać sąsiada, żeby się przestawił. :evil:

Balbina chyba się nie obraziła. Zjadła cukierki z mojej ręki i zabrała się za mordowanie pewnej czerwonej myszki. :D

Ptyś jakby nie zauważył wizyty. Jak zwykle pijany królik :mrgreen: Nie mam pojęcia, jak on by zareagował na psa. I czy pies zniesie ten jego nadmiar energii? Bo z Ptysiem trzeba się bawić, inaczej Ptyś się nudzi. Wiem, jak reaguje na inne koty. Zdecydowanie woli je od człowieka. Fajne spanie, to jak się wtulić w cudze futro. Lubi też, jak go Łasik wylizuje. Człowiek służy do zapełniania misek i głaskania po łepku. Wylizywanie i przytulanie to Ptyś jest za, ale nie wiem, co on na psa.

Łasik się za to obraził. Samego go zostawili. Muszę go też zabrać na wycieczkę. :wink:

filo

Post » Wto lut 16, 2010 9:05 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Balbina chyba się nie obraziła. Zjadła cukierki z mojej ręki i zabrała się za mordowanie pewnej czerwonej myszki. :D

Mówiłam.Głupia nie jest. (i w ogóle śliczna panna. )
filo pisze:Ptyś jakby nie zauważył wizyty. Jak zwykle pijany królik :mrgreen:

No czemu mnie to nie dziwi. :ryk:
filo pisze:Łasik się za to obraził. Samego go zostawili. Muszę go też zabrać na wycieczkę. :wink:

No właśnie. JAK mogłaś zrobić coś takiego Łasikowi? Wszyscy pojechali na wycieczkę, a on został "jak ta sztacheta z płota wyrwana". :mrgreen:

zabers

Post » Wto lut 16, 2010 11:38 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Balbina spała w transporterku. Znaczy się, traumy nie ma. Wręcz przeciwnie, wczoraj, jak kocury poszły spać, to łaziła po pokoju, gadała, sprawdzała kąty. :P
Oba zaszczepione stwory mają masę energii. Rano po śniadaniu była zabawa na całego. Miałam problem z ubraniem się, bo obojgu bardzo się podobały moje rajstopy. :evil:

Łazika zabiorę na wycieczkę. Też czeka go szczepienie. Teraz on pojedzie, a reszta zostanie w domu. :twisted:

filo

Post » Wto lut 16, 2010 11:44 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Balbina spała w transporterku. Znaczy się, traumy nie ma. Wręcz przeciwnie, wczoraj, jak kocury poszły spać, to łaziła po pokoju, gadała, sprawdzała kąty. :P

no jak prawdziwa gospocha. :P Podoba mi się dziewczyna-wycieczka wycieczką, ale chałupę sprawdzić trzba, bo nigdy nic nie wiadomo. "A może Łasik nakruszył jak mnie nie było?" :ryk:
filo pisze:Oba zaszczepione stwory mają masę energii. Rano po śniadaniu była zabawa na całego. Miałam problem z ubraniem się, bo obojgu bardzo się podobały moje rajstopy. :evil:

Rajtki fajna rzecz. :mrgreen: (no co chcesz, Balbina to dziewczyna, chce wiedzieć o trendach w modzie)

filo pisze:Łazika zabiorę na wycieczkę. Też czeka go szczepienie. Teraz on pojedzie, a reszta zostanie w domu. :twisted:

za późno. krzywda już się stała. :evil:

zabers

[poprzednia][następna]