Georg, Klemens... i Miriam. W nowym domu. Foteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2010 10:26 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

magdaradek pisze:NO! do pilnowania to taką Zazulkę np. od Cioci Ani Cc :ryk: :ryk: :ryk:

znaczy: żeby jej pilnować, tak? :twisted: :lol:

Magdaradek - nasze mieszkanie ma 320 chyba, ja miałam te firany i zasłony tylko do parapetów, one są z takiego czegoś, nie wiem, jak muślin? takie nieprzezroczyste. A zasłonki w takie mazy kolorowe...

Magicmada, a co? chcesz zostać wyprzedana? ;) spoko, wpadaj, jak Ci się coś spodoba to nie ma sprawy :)
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon lut 15, 2010 10:38 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

CoolCaty pisze:Hurrrraaaaa - bedzie tymczas dla piesków :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no właśnie to samo sobie pomyślałam! Inga, zajebiście, bardzo, bardzo się cieszę, to są moje pracowe dawne okolice, lasy, spokój, a stadnina wiem gdzie, kupowaliśmy od baby mopsię, mają tam buldogi, mała pseudo.
Dobrze, ze maj bo Zbychowi się właśnie śliczne szczeniaczki rodzą :twisted:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pon lut 15, 2010 10:40 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

hehehehehe
przeprowadzałam rodziców ze 150m na parterze w kamienicy
do 40 na 4 pietrze z łodzi do warszawy i kuuuuuuupa klamotów + 3 kottty
była niezła rewolucja :spin2: :spin2: :spin2: , ale dało radę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
to tutaj to jest pikuś :ok: :ok:

podstawa to trzeba duuuuuuuuuużo kartonów
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon lut 15, 2010 12:34 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

A ja na moje 4 piętro, ciasne klatki schodowe. Lodówkę w swoim czasie wnosiło mi 4 rosłych panów i prawie umarli:P
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pon lut 15, 2010 15:12 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Wyłamię się z tego pochwalnego chóru :roll:
Tylko względy finansowe zmusiłyby mnie do przenosin z kamienicy na przedmieście - wybaczcie :oops:
Wiem, że nie jestem trendy ale JESTEM Z MIASTA
Tym niemniej - szcuneczek za odwagę :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pon lut 15, 2010 20:57 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

AYO pisze:Wyłamię się z tego pochwalnego chóru :roll:
Tylko względy finansowe zmusiłyby mnie do przenosin z kamienicy na przedmieście - wybaczcie :oops:
Wiem, że nie jestem trendy ale JESTEM Z MIASTA
Tym niemniej - szcuneczek za odwagę :piwa:

w końcu ktoś, kto mnie rozumie ;) uwielbiam nasze ranczo, uwielbiam spędzać tam wakacje i długie weekendy, ale na co dzień? tam nawet nie ma sklepu... dlatego mam tyle wątpliwości i stracha. I myślę, że większość z dziewczyn po prostu ma marzenie, ale nigdy na wsi nie mieszkało. Ja mieszkałam. Półtora roku. Latem spoko, zimą - już dużo mniej spoko. Kiedy nie możesz wyjechać z własnego podwórka... no ale cóż. Kiedy przeprowadzaliśmy się z rancza do miasta - nie byłam w stanie dłużej dojeżdżać do pracy 50 km w jedną stronę :twisted: znów problemem była zima i śnieg - wtedy ja znalazłam to mieszkanie... podobało mi się strasznie. TŻ-towi mniej, ale przełknął, zapłacił, podpisał umowę. Ten nowy domek jest naprawdę w zajefajnym połączeniu z centrum, nawet bez auta. A wiem, że to jego marzenie... znosił agitacje polityczne i występy zespołów folklorystycznych pod oknem przez 9 lat. Więc teraz ja się mogę trochę poświęcić ;) jak będzie - zobaczymy... mam tylko nadzieję, że w miarę szybko uda mi się załatwić internet i będę z Wami w kontakcie...

tak się rozrzewniłam :oops:

Georg-inia

Post » Pon lut 15, 2010 21:36 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Georg-inia, ja też Cię rozumiem :wink: . Dlatego pytałam, ile to kilometrów od centrum - rozumiem, że blisko i doczytałam, że jest dobre połączenie - to podstawa. Miotałam się 3 lata temu. Domek domkowi nierówny, a raczej miejsce w którym stoi. Czaserm lepsze 15 kilometrów drogi niż 5. Przy weekendowym domu to nie ma znaczenia, przy codziennym mieszkaniu - tak.
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Wto lut 16, 2010 7:19 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

To miałam na myśli - a doświadczenia wiejskie całoroczne MAM :evil: - cztery lata na zadupiu takim, że wrony zawracają ale wtedy byłam młoda a wyjazd miał podłoże ideologiczno-sentymentalne więc przetrwałam :mrgreen:
Czego i Tobie Inga z głębi swej ponurej duszy życzę - jesteś wszak zmotoryzowana :piwa: :piwa:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto lut 16, 2010 8:55 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Ja mieszkałam do 19 roku życia w Zgierzu w domku z ogródkiem. Dla mnie to faktycznie marzenie, żeby móc tak mieszkać, nawet śnił mi się Was nowy dom:)
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto lut 16, 2010 9:08 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

:D

Ale będzie się działo!

Chłopaki nie dajcie się zwariować! :D

Malati

Od: Nie sie 19, 2007 12:20

Post » Śro lut 17, 2010 10:56 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Do Georg-inia
gratuluję przeprowadzki.

może nie na temat ale byłam w schronisku wrocławskim i wzięłam kocurka w podobnym wieku co Ruficzek (Tadzio) jak do nas trafił to zn 3-4 miesiące. Obecnie docierają się z Toficzkiem. Mały ma tylko jedną wadę jest rudy :twisted: właściwie rudo-biały i nazywa się Mufik :kotek:

Pozdrawiam

natalia1001

Od: Pon paź 13, 2008 18:28

Post » Śro lut 17, 2010 11:31 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

natalia1001 pisze:Do Georg-inia
gratuluję przeprowadzki.

może nie na temat ale byłam w schronisku wrocławskim i wzięłam kocurka w podobnym wieku co Ruficzek (Tadzio) jak do nas trafił to zn 3-4 miesiące. Obecnie docierają się z Toficzkiem. Mały ma tylko jedną wadę jest rudy :twisted: właściwie rudo-biały i nazywa się Mufik :kotek:

Pozdrawiam

cieszę się :D kolejne kocie życie uratowane :D :ok:

Georg-inia

Post » Śro lut 17, 2010 11:35 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

wlazłam na watek "Zima jest zła" i znalazłam takie coś:

wania71 pisze:Słyszałam w Trójce, że zima opuściła niektóre obszary kraju. Gdyby się ktoś martwił, dokąd się udała, to jest u mnie i ma się dobrze.
Tak było parę dni temu.
Obrazek

A tak moja furtka wygląda dzisiaj :evil:
Obrazek Obrazek Obrazek
Tu mój pies właśnie poszedł sobie nad płotem w siną dal.
Obrazek

a jak tak będzie i u nas? :strach: musiałabym mieć monstertrucka chyba, żeby wyjechać. Albo osobisty pług...

Georg-inia

Post » Śro lut 17, 2010 11:45 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

...RZESZ...
To właśnie widoki z mojego wiejskiego okna z lat 80-tych :twisted:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Śro lut 17, 2010 12:36 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Inga, się naumiesz :wink: Mnie ostatnio odwiedziły zmotoryzowane koleżanki i obie zaryły w śniegu (trzeba było z pomocą sąsiada wypychać samochodziki), a ja słabym autkiem, na letnich oponkach :oops: śmigam codziennie :lol: Kwestia przyzwyczajeni i chyba szczęścia :wink: Zobaczysz, polubisz!!! A gdy przyjdzie wiosna, nawet uwielbisz :)
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

[poprzednia][następna]