Śiczny rudasek pojechał do wspaniałego nowego domu!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lut 15, 2010 18:33 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

Przeciez on domek znajdzie odrazu jak tylko wrzucisz ogłoszenia :1luvu: ostatnio podobno jest szał adopcyjny i telefony dzwonią non stop :-), sama wczoraj odbyłam wizyte przedadopcyjna dla kotka z Ostródy, bo nie mogli znależc nic w Gdańsku :mrgreen: tylko odchowaj go troszke coby nabrał pewnosci siebie :-)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Pon lut 15, 2010 18:39 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

ajjj :D ze wspołlokatorką szukamy dokładnie takiego kociaka!!! Nasz ideał :)
Niestety jesteśmy z Wrocławia więc zostaje nam tylko życzyć szybkiego znalezienia dla niego porządnego domu :)

Katkak

Od: Pon lut 15, 2010 18:38

Post » Pon lut 15, 2010 19:05 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

w tych wielkich, pieknych oczyskach mozna sie od razu zakochac :1luvu: gdzie te kolejki "duzych: po rudaska? hej ludzie przeciez ten kocurek jest od razu do zakochania :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

pirat i karotka

Od: Pon lut 08, 2010 21:47

Post » Pon lut 15, 2010 19:05 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

Katkak pisze:ajjj :D ze wspołlokatorką szukamy dokładnie takiego kociaka!!! Nasz ideał :)
Niestety jesteśmy z Wrocławia więc zostaje nam tylko życzyć szybkiego znalezienia dla niego porządnego domu :)

Kotki czesto zjezdzaja pół Polski do swojego wymarzonego domq, te kilka h podróży to nie problem jesli domek okazałby sie najwspanialszy na świecie :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pon lut 15, 2010 19:17 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

hmm.. w sumie można by pomyśleć nad jakimś transportem, ale wszystko zależy od tego czy obecna właścicielka się zgodzi :)

Katkak

Post » Pon lut 15, 2010 20:29 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

A więc.. :D
Ciesze sie, ze moj nowy 'synek' sie podoba ;)
Jednak chcialabym go jeszcze jakis czas przetrzymac. On naprawde byl strasznie zamkniety w sobie. Lezal 4 godziny w tym samym miejscu na lozku jak wczoraj wyszlismy! :( Na kazdy ruch syk, burkanie (bez ataku). Poprostu przerazony normalnymi ludzkiemi zachowaniami, zabawami kotów..
ALE .. dzis JUŻ jest mega poprawa! Wlsanie bawi sie z kociakami, praktycznie w zabawie zero syczenia. Zdecydowanie zywiej reafuje na otoczenie, juz tasiemki zwisajace z szuflady sa fajne do zabawy :D Czego wczoraj nie bylo. Spi sobie na lozku, da sie glaskac..
JEDEN dzien a juz sie tak otworzyl!!!
Musze go troszke odkarmic bo szkielecik. Bez szczepien do tego boje sie go gdzies wiesc, czy cos.
Ale powiem szczerze, ze nie stac mnie w tym miesiacu napewno na szczepienie go :(

Więc jeśli znajdzie sie ktos do wizyty przed adopcyjnej ( wybaczcie dziewczyny ale jestescie nowe na miau i musimy przedsiewziac takie srodki :oops: ) , moze ktos moze wystawic bazarek na szczepienie bo tez chcialabym by je mial, i jesli bedziecie gotowe dac mu czas na dojscie do siebie i zaakceptujecie potem u siebie to, ze moze bedzie potrzebowal czasu,... to wspaniale :1luvu:

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon lut 15, 2010 20:38 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

okej, będziemy śledzić wątek i zobaczymy co się stanie :)

ja kota szukam już od dłuzszego czasu, niestety zawsze coś stawało na przeszkodzie, teraz wprowadziła się do mnie koleżanka-kociara ;) więc zdecydowałyśmy że razem damy radę i nie ma że nie :)

Czekamy na rozwój wydarzeń

Katkak

Post » Pon lut 15, 2010 20:51 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

W gda placilam za szczepienie ostatnio 40 zl, szybko sie uzbiera ;-) a i kolezanki chetne na adopcje moze dorzuca grosik? :lol:
Obrazek

Marea

Post » Pon lut 15, 2010 20:58 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

a jak to działa? ;)

i czy byłby możliwy ewentualny transport na drugi koniec miasta, gdyby nikt się nie znalazł jednak? :>

Katkak

Post » Pon lut 15, 2010 21:10 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

Tu na forum, Domy Tymczasowe dla kocich maluchów często sie opieraja na datkach i finansowym wsparciu innych osob (typu przelew na ich osobiste konto) bo kotkow czesto duzo a i wydatki przewyzszaja mozliwosci finansowe tych dommkow...oczywiscie taki datek nie jest zapewnieniem ze ten akurat kotek do Ciebie trafi bo ostatnie slowo zawsze bedzie nalezec do Angel i to ona musi zadecydowac ktory dom bedzie najlepszy dla kotka, bo go zna :)
napisz cos o sobie, jaki domek mozesz zaoferowac, czym bedziesz karmic, czy kot bedzie wychodzacy czy domowy, czy balkon i okna sa zabezpieczone, czy masz z kim zostawic kota na czas wakacji wyjazdow itp itd
Transport jakis zawsze mozna wykombinowac :ok:
Obrazek

Marea

Post » Pon lut 15, 2010 21:20 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

taak, zdaję sobie sprawę z tego, że to że kot nam się podoba i możemy mu jakoś pomóc nie jest równoznaczne z jego otrzymaniem :)

Mieszkamy w mieszkaniu, które będzie łatwo przystosować do obecności kota, czy kotek będzie domowy czy wychodzący - jeszcze nie wiadomo, chociaż ja osobiscie bardziej stawiam na dom. Okna, które są otwierane są pozabezpieczane moskitierami. Jako ze we dwie chcemy się zając kotem wyjazdy nie stanowią żadnego problemu, poza tym współokatorka moze zostawić kota u siebie w domu, gdzie już niejeden się przewinął :)
Kotek na pewno będzie kochany i uwielbiany, obie jesteśmy kociarami i dobrze się z tymi zwierzakami dogadujemy.. Dlatego postanowiłyśmy że ożywimy trochę nasze mieszkanie i sprawimy sobie rozbójnika towarzysza/towarzyszkę :) Zdajemy sobie świetnie sprawę, że kot to nie tylko miłe, biegające futerko ale też duże zobowiązanie, które jesteśmy w stanie podjąć ;) Gdyby było inaczej prawdopodobnie nie trafiłybśmy na to forum ;)
Szukamy jak najmłodszego kociaka, te 4 miesiace są dla nas idealne. Do tego mi zawsze marzył się rudzielec, więc ogłoszenie i zdjęcia bardzo mnie zainteresowały. A to, ze syczy itp - będziemy miały więcej powodów by go jeszcze mocniej kochac ;D
no to tyle z naszej strony ;)

Katkak

Post » Pon lut 15, 2010 21:26 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

Brzmi niezle :lol: ale to wkoncu watek Angel, niech ona Cie magluje i zadrecza pytaniami :mrgreen: umawiajcie sie na wizyte przed adopcyjna i zycze powodzenia :-)
Obrazek

Marea

Post » Pon lut 15, 2010 21:28 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

Dziekuje Marea za opisanie sytuacji :)

We wrzesniu "dostalo mi sie" 5 osesków do odkarmienia. Dawałam rade dluzszy czas chociaz nie planowalam tymczasowania 5 kociat ktore trzeba bylo karmic mlekiem ze smoczka co 2 godziny wnocy :lol: Kiedy mialy przejsc na sucha (specjalistyczną) i zaczelyu pelzac ( potrzebne zabawki) i sie zalatwiac ( zwirek) zaczelam nie dawac rady... Wtedy dzieki bazarkom i wplatom od forumowiczow kupilam spory worek Royala babycat , zabaweczki i zwirek. Z innego kotka konta dostalam na jedno szczepienie Maciusia ktory szybko musial jechac do Warszawy..
Dzieki spolecznosci miau Ci co moga kociakowi pomoc fizycznie sa wspierani finansowo przez tych co takiej mozliwosci nie maja ;)

Mam jeszcze pytanko do tych Marei .. nie obrazajac nikogo, co jak ktoras z was postanowi sie wyprowadzic? Do kogo nalezec bedzie kociak i zkim zostanie/pojdzie? :oops:

Ja wiecej 'w psach siedze' i zdarzaly sie sytuacje gdzie trzeba bylo oddac psa bo narzeczenstwo sie rozpadlo.. Wiec wole spytac, co w takiej sytuacji..

I odrazu zasugeruje... preferujemy domki nie wychodzące :oops:
Jezeli kotu nie pokaze sie świata "poza domem" wcale za nim nie teskni..
Czasem i zabrany z podworka przyzwyczaja sie super..
Nie rozumiem powiem szczerze, jak mieszjac w miescie ktos jest na tyle odwazny by narazac kota na samochody, ludzi i psy wypuszczjac go.. Caly czas walcze z rodzina ktora zrobila naszego rezydenta wychodzacym, i boje sie o niego strasznie :?
Naprawde majac przytulne mieszkanko, nie znajac dworu kociak bedzie w 7 niebie i nie potrzebowal niczego jak miski z jedzonkiem i DUZO MILOSCI.. ;)

Angel_

Post » Pon lut 15, 2010 21:35 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

Z ta wizyta przed adopcyjna to nie tak....werbuje sie kogos z forum, doswiadczonego kociarza w waszych rejonach i on was odwiedza, zadaje kilka pytan, wiecie rozmowa w 4 oczy to zawsze co innego niz przez tel czy neta...ta osoba pozniej daje znac Angel co o was sadzi i juz :D
To od was w zasadzie zalezy jezeli okazecie sie odpowiedzialnymi osobami ktorym warto oddac zwierzaczka cz wezmiecie go w ciemno bez organoleptycznych ogledzin :ryk: (przepraszam za brak polskich znakow ale mi sie nie chce)
Obrazek

Marea

Post » Pon lut 15, 2010 21:37 Re: Prześliczny rudy kocurek 4 msc. TRÓJMIASTO!!

Wiziyta przedadopcyjna nie powinna byc problemem, bo chyba znajdzie sie sporo z Wrocka dziewczyn ;) Jak nie mam znajome z amstaffich for;)
Transport.. No coz , czasem ciezko, czasem trafia sie jak zloto- jest watek transportowy gdzie pisze kto gdzie jedzie w jakim terminie i mozna "pozdrywac"..
Sa tez pociagi ;) Moze transport sie znajdzie do Wawy na przyklad a z wawy do Wrocka juz lepiej.. Pracujece, uczycie sie? NMoze i jest to 5 godzinek w pociagu, ale po przyjaciela wg mnie warto nawet 2 razy tyle w nim spedzic;)

P.S
Marea widze dopiero , ześ ty "moja" trójmiejska jest 8)

Angel_

[poprzednia][następna]