DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 19:39 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Dojechały bezpiecznie i wszystko będzie :ok:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

Post » Wto lut 09, 2010 20:22 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Gabryś od dziś jest na sterydzie... kolejne pęcherze się pojawiły... na dodatek chłopak zafundował sobie drożdżycę skóry... tablety i smarowanie będą... Gabryś mizia się coraz chętniej, a jego baranki przyprawiają o zawrót głowy i gwiazdy w oczach...
reszta stadka w normie...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Pt lut 12, 2010 19:44 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

trochę się działo ostatnio... w środę do domu pojechały Czarna i Bydzia... każda do swojego... a dziś do Bydzi dołączyła Racja, także dziewczynki są razem i z tego co się dowiedziałam, to Bydzia oprowadza Rację po nowych włościach...
sterylki zaliczyły dziś Magia i kicia, która dołączyła dziś do stadka, jeszcze nie wiem jak ma na imię... historia panny jest typowa - ktoś się wyprowadził i zostawił pod domem, w którym mieszkał dwa koty - 0 letniego kocura i właśnie młodszą kotkę, koty były dokarmiane przez znajomą, kocur dalej będzie dokarmiany, a dla kici szukamy imienia i domku... teraz wybudzają się...
Gabrysiowi apetyt dopisuje, humor też, a ochota na mizianki jest zawsze...
Bolek to rozjemca i uspokojacz - jak tylko gdzieś słychać awanturę, chłopak biegnie pierwszy i rozgania towarzycho...
coraz częściej udaje mi się choć raz głasnąć i Ripley i Mikusia...

Matahari

Post » Pt lut 12, 2010 20:04 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Ripley :1luvu: Mikuś :1luvu:
mądre kotecki... w końcu do nich dociera... :twisted:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pt lut 12, 2010 21:31 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Adopcje, adopcje :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Pon lut 15, 2010 13:50 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

jakoś mało kotów w domu teraz...
Gabryś rozkręca się coraz lepiej... nie ma dnia, żeby nie straszył jakiegoś kota... sam już przychodzi do mnie na kolana i mizianek się domaga... a chłopak ma parę w łapach i głowie... ciasteczka w jego wykonaniu to niezapomniane pieszczoty (ałłła), a baranki i wtykanie głowy pod pachę to sama rozkosz :mrgreen:
dwa koty z ciężką depresją kaftanikową w domu teraz są... Magia po ubraniu kaftanika - moro się jej dostało - przez półgodziny nie umiała stać na łapkach i przewalała się z boku na bok po całym pokoju, następne pół godziny spędziła w transporterku i też rządziła w środku, aż transporterek skakał, kolejne pół godziny znowu po całym pokoju wycierała kurze na pleckach i jak już się chciałam poddać i zdjąć jej kaftanik - wstała na cztery łapy i podreptała do łazienki... ściemniara jedna... a dziś na śniadanie do kuchni przyszła...
druga kotka - nazwana Żabcia - po przymiluch i miziak... badania krwi jej trzeba zrobić, bo wet przeprowadzający sterylkę fatalnie ocenił stan jej narządów wewnętrznych...

Matahari

Post » Pon lut 15, 2010 13:53 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

Matahari pisze:jakoś mało kotów w domu teraz...

Lepiej wypluj te słowa! Bo może się tak zdarzyć, że Czarownice na Sabat z pustymi rękami nie przyjadą :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lut 15, 2010 13:54 Re: DT Matahari- Maluchy na wydaniu- Frodo pojechał do domku!!

I wreszcie tytuł zmieńcie!!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro lut 17, 2010 13:04 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Jam fanka Gabrysiowa :) Trafiłam tu z jego wątku (po sznurku od Siostry Prezes) :)
Chciałabym życzyć Twoim podopiecznym Matahari duuużo zdrówka z okazji dzisiejszego święta :)
Tobie zaś cierpliwości, wytrwałości i zawsze przyjaznych ludzi wokół :ok:

smoczyca3g

Od: Pon kwi 07, 2008 11:24

Post » Czw lut 18, 2010 20:46 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Klara miała dziś czyszczone uszy i zęby... teraz miaugoli z transporterka, żeby ją wypuścić... Spacjol po czyszczeniu uszu, wybudził się wcześniej i chwiejnym krokiem, obrażony, powędrował do budki w łazience...
Żabcia ma chore nerki... prawie dwukrotnie przekroczone normy kreatyniny i mocznika... jutro wenflon i kroplówkujemy małą... dieta nerkowa i zobaczymy... aaa i jeszcze USG pannie chyba zrobimy... deja vu mam...

Matahari

Post » Czw lut 18, 2010 20:52 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

A ja mam dobre wieści z domku Brodzi!

Panna ma wspaniałego kumpla! Niebawem sterylka.
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Sob lut 20, 2010 15:18 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Trzymamy kciuki za Żabcie :ok:

Smilka już w swoim domku.Jutro mają być pierwsze zdjęcia.

ola19

Post » Sob lut 20, 2010 15:26 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Oluś a gdzie ona pojechała?

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Sob lut 20, 2010 20:41 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Wyobraźcie sobie,ze awansowała spolecznie.Z podwórkowej kotki z Bydgoszczy została domową obywatelką stołecznego miasta Warszawa. :dance:

ola19

Post » Nie lut 21, 2010 16:48 Re: DT Matahari- Potworów ubywa :)

Ciepłe pozdrowienia przesyła kocia ferajna z Kutna.
Cieszymy się, że drgnęło w odpocjach i bardzo trzymamy kciuki :ok: Bolek już się zaaklimatyzował, a co u Kasi? :kotek:

A czy odbędzie się jakiś sabat, bo już mi się znudziła zima i przydałaby się jakaś pyszna odmiana :piwa:
Obrazek ObrazekObrazek

Bo kto nie był ni razu człowiekiem
Temu człowiek nie pomoże.

A.Mickiewicz

Sabinka

Od: Pt sie 08, 2008 16:36

[poprzednia][następna]