Susie i Hasan,kocie love story.Jest i synuś (adoptowany!)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 15:08 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

Tillibulek, nie widziałaś cięcia u Brendy.Nie wiem,czy to był centymetr,czy nawet nie.U Zuzi był problem,bo okazała się być uczulona na nici i neomycynę (chyba,bo do końca nie wiadomo) i to się paprało.Bezpośrednio po sterylce prawie śladu nie było.
Cieszę się,że też zauważyłaś,że Zuzia ładnie wygląda.Dla mnie dziwne jest to,że u mnie to właśnie ona przytulała i lizała inne koty,a teraz jest odwrotnie.Tylko,że u mnie były to kociaki,a Hasan...no cóż,kociakiem nie jest na pewno.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lut 12, 2010 20:14 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

Ewar, ja teraz mam temat sterylek na swiezo przed oczami - szew u Susie wygladal naprawde elegancko-superancko - moglabym wkleic jak wygladal szew mojej jednej kotki, to byscie sie zalamaly - zreszta obie kotki wrocily do nas w strasznym stanie: zasikane, Ruby cala w kupie, na rzadko, pol futra do wyciecia - koszmar.... No nic, najwazniejsze, ze juz po!! Na zdjecie szwow idziemy do naszej stalej lecznicy, do ktorej mam zaufanie.

Co do zachowania Susie, to bywa bardzo roznie z kotami - ludziom sie wydaje, ze jak dobiorą zwierzeta w pare, to beda sie kochac, bo bedzie chlopczyk i dziewczynka - a tak naprawde to tylko i wylacznie kwestia charakterow - jak koty sobie podpasuja, tak sie dogadają - na Hasana i Susie az milo popatrzec :lol: :lol: Świetne te filmiki Rakei - mi tez sie marzy takie krecic, tylko moj aparat nie nagrywa w avi :|

Susie jest przeslodka - taki biszkopcik do schrupania :1luvu: Duzo zdrowka dla kici :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Pt lut 12, 2010 20:26 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

O rany, rzeźnik to robił? Nie mają rozpuszczalnych szwów? Żadna kotka,ani kot nie miały innych 8O .Tatoo sterylizowana w Koterii też miała malutki szew (większy jednak niż Zuzia i Brenda) i rozpuszczalne nici.Biedne te Twoje kotki. :cry: :cry:
Zuzia wypiękniała,fakt.

ewar

Post » Pt lut 12, 2010 20:42 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

dzieki, Ewar, za wspolczucie (malej sie jeszcze jakas trauma posterylkowa zrobila.. nie wiadomo co oni z tymi kotami tam robili, ale tym, ze koty i psy moga na siebie roznie reagowac, nie bardzo sie przejmują) - najwazniejsze, ze rany sie nie paskudzą, usg bylo robione, brzuszki macane i podobno jest ok, a jutro jedziemy do naszej wet

szwy oczywiscie nie rozpuszczalne, ale rzadko sie slyszy, czyta, zeby posterylkowe szwy byly rozpuszczalne - zawsze dziewczyny pisza, ze sa do zdjęcia.... :|

strasznie mi sie podoba filmik o wdziecznym tytule "nie to nie" :P

Rakea, co u kotkow?

tillibulek

Post » Pt lut 12, 2010 22:12 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

Widzę że żeście już moją Zuźkę obgadały.. :D
W sumie to sterylka była u Ewar więc, nawet szwu nie widziałam..na gotowe wpadłam :mrgreen:

Tilli -fajnie ze zadałaś sobie tyle trudu, żeby przestudiować losy mojego biszkopcika..najpierw u Ewar potem u mnie..a to tylko połowa historii przecież (wcześniejsze dzieje są znane tylko SOKistom.. 8) )..
I strasznie Ci współczuję z tą kocią operką...zagryzłabym osobiście takiego weta...ale ja wybitnie niedelikatna jestem :mrgreen:

Tilli - a Twoje dokocenie też forumowe?

no tak, Małemu i Zuźce się ułożyło..
A Misioosioo tu nie ma - bo ona lubi tylko nas i chyba za innymi kotami nie przepada..mimo, że opiekuje się nimi 8O 8O 8O
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt lut 12, 2010 22:26 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

no wlasnie, nie ma jak sobie wziac z forum kota gotowca :mrgreen: moja trzecia niunia tez miaukowa (ex Chilli):

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=102744

pierwsza w sumie tez dzieki Miau... tylko to dluzsza historia, a środkowa z ogloszenia gdzies na necie (nudzilam sie w pracy :lol: i tak kicie wypatrzylam) ...

ten watek super milo sie czyta, bo jest w nim duzo akcji, humoru i kolorowych, migajacych obrazkow (zwanych potocznie filmikami) :lol: :ok:

jak dziąsełka Zuzi?

tillibulek

Post » Pt lut 12, 2010 22:29 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

tillibulek pisze:Hasan duzy chlopak, a ksywe ma Maly - niezla zmyla hihihihi :lol:

A Misioo ma ksywę Halo a jest niehalo.
A Zuźka ma ksywę pitbul a jest kotem..
u nas wszystko na opak :ryk: :ryk: :ryk:

tillibulek pisze:Misiooo nie dojrzalam (albo slepa jestem, ale czytalam od samego poczatku jak Zuźka sie przeprowadzala do Ciebie ;) ) - pewnie skitrala sie gdzies w kacie, zeby obmyslec kolejne ciekawe miejsce do obsikania ;)

:ryk: :ryk: :ryk: jakbyś znała Miśku 12 lat :ryk: :ryk: :ryk:

tillibulek pisze:za zdrowko koteckow trzymam kciukole!! podziwiam za odwage, ze przy siusiajacej Miśce wzieliscie kolejnego kota (ja raczej nie mialabym odwagi) - musisz miec super wyrozumialego TŻ, albo moze tez milosnik kotow.... :piwa:

TŻ jak już uzna, że kot swój to niepamiętliwy się robi.. :lol:

tillibulek pisze:wiesz, u kotki mojej siostry, ktora obecnie ma 6 m-cy - tez bylo tak, ze dziaslo krwawilo, zabek sie kiwal - polecieli z kitka do weta, a ten orzekl plazmocytarne zapalenie dziasel - okazalo sie, ze kicia zmieniala ząbki i to byl zwykly mleczak - oby u Susie to tez byla jakas blahostka łatwa do wyleczenia.... niektorym wetom nie brakuje fantazji.... :roll: :roll: :roll: :roll:

no dobry koncept, może jak ją Ewar znalazła to Zuźka była wyrośniętym 2 miesięczniakiem, a teraz wymienia gębowa szatę graficzną .. :ryk: :ryk: :ryk:

Tilli, ja mam poczucie humoru??!!??!!
..a Ty z tą wdową na zasikanej kanapie...:ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt lut 12, 2010 22:35 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

Rakea, nie kracz!!! :strach: to byla rozwodka..... moj TŻ dlugo by takiej sytuacji nie wytrzymal :|

ksywa Misiooo tez boooska :ryk: nawet domyslam sie skad sie wziela :ryk: :ryk:

no to TŻ masz fajnego - moj moglby byc dla ogonkow bardziej wyrozumialy.... ale on cale zycie byl psiarzem i dopiero nawracam go na wlasciwą drogę :lol: :lol: :lol:

tillibulek

Post » Pt lut 12, 2010 22:41 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

tillibulek pisze: no wlasnie, nie ma jak sobie wziac z forum kota gotowca :mrgreen: ?

ja już miłam 2 wychowane od oseska..i postanowiłam wziąć kota z "ustalonym" charakterem..no i Zuźka u nas objawiła chyba swoje alter ego. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tak więc z kotami nie ma żadnych wartości stałych

tillibulek pisze:jak dziąsełka Zuzi?

walczymy tą maścią - z dnia na dzień coraz lepiej...mam nadzieję że ugasimy je do bladego różu i tak zostanie..

Zuzinka biedna bo ja ją ciągle tarmoszę, a to do ucha zaglądam, a to oczy oglądam, a to myję zeby, smaruję dziąsła, podcinam pazurki..teroryzm czystej maści..

tillibulek pisze:Rakea, nie kracz!!! :strach: to byla rozwodka....

tak , tak :ryk: :ryk: :ryk:

A Twój TZ jeszcze będzie u Pospieszalskiego lub Drzyzgi występował jako zagorzały obrońca kotów - zobaczysz (mój też był psolubny)
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt lut 12, 2010 22:55 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

dobra z Ciebie kocia mama :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: oby nastepne zabiegi nie byly konieczne, niech sie wszystko wyleczy i unormuje :piwa:

a Twoj TŻ jak dlugo byl uswiadamiany? bo ja chyba nie dam rady tego robic przez 12 lat... ;)

co do tego stalego u kotow - 100% racji, ale nie wiem czy czytalas... Freya miala 4,5 m-ca jak ja wzielismy od ludzi, ktorzy nie poradzili sobie z oswajaniem ;) wiec juz takim maluchem nie byla - poza tym koty roznie sie zachowuja w roznych domach, przy roznych ludziach, przy kotach... jedne podpasuja, inne mniej, jak np. nie bylo u nas innych kotow, to Zorka kleila sie do nas, a przybyla Ruby i Zorka przerzucila sie na koty - teraz jest pol na pol.... koty sa zmienne - tak jak kobiety - dlatego tak dobrze sie z nimi dogadujemy :lol:

tillibulek

Post » Pt lut 12, 2010 23:37 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

tillibulek pisze:a Twoj TŻ jak dlugo byl uswiadamiany? bo ja chyba nie dam rady tego robic przez 12 lat... ;):

on ciągle ma jakieś "za bardzo się przejmujesz kotami" - nie było takiego momentu przełomowego, ale prawie 12 lat Misioo kocha właśnie TŻ... :D

(Twój wątek jeszcze czytam - śliczne te puchacze - rozumiem, że 1 jest Twój?)

tillibulek pisze:koty sa zmienne - tak jak kobiety - dlatego tak dobrze sie z nimi dogadujemy :lol:

na Gazeta.pl ktoś ma sygnaturkę:

kobiety i koty robią co chcą
mężczyźni i psy to akceptują

:piwa: dobra nasza!
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Pt lut 12, 2010 23:55 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

Tilli doczytałam Twój wątek - nie będę palcem pokazywać kto tu jest kocia mama i ma cierpliwość, że tylko podziwiać 8O
Kciukasy za Twoje stadko!
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Sob lut 13, 2010 21:57 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

Rakea pisze:
tillibulek pisze:a Twoj TŻ jak dlugo byl uswiadamiany? bo ja chyba nie dam rady tego robic przez 12 lat... ;):

on ciągle ma jakieś "za bardzo się przejmujesz kotami" - nie było takiego momentu przełomowego, ale prawie 12 lat Misioo kocha właśnie TŻ... :D

(Twój wątek jeszcze czytam - śliczne te puchacze - rozumiem, że 1 jest Twój?)

tillibulek pisze:koty sa zmienne - tak jak kobiety - dlatego tak dobrze sie z nimi dogadujemy :lol:

na Gazeta.pl ktoś ma sygnaturkę:

kobiety i koty robią co chcą
mężczyźni i psy to akceptują

:piwa: dobra nasza!

Rakea, boski ten tekst :mrgreen: ale cos w tym jest - mezczyzni i psy sa proste :lol: a koty fascynujace i nieprzewidywalne :ok: :ok: :ok:

nie bardzo rozumiem jaki watek masz na mysli.... ja sie jeszcze swojego watku nie dorobilam :oops: moje sa te 3 koteczki, ktore wkleilam na watku dla zasikanych :lol:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=62704&p=5543008&hilit=dla+zasikanych+Freya#p5543008

o jakiej cierpliwosci i watku mowisz :P

tillibulek

Post » Nie lut 14, 2010 7:29 Re: Susie i Hasan,kocie love story.Filmy str36-37 i kolejne!

Tilllibulek,to ja coś zdradzę.Kiedy TŻ Rakei zobaczył moją Brendę,zakochał się na zabój.Niewiele brakowało,a pojechałyby obie z Zuzią.

ewar

Post » Nie lut 14, 2010 22:28 Re: Susie,ruda, pitbull ??? Już w domu.Filmy str36-37!!!

tillibulek pisze:
nie bardzo rozumiem jaki watek masz na mysli.... ja sie jeszcze swojego watku nie dorobilam :oops: moje sa te 3 koteczki, ktore wkleilam na watku dla zasikanych :lol:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=62704&p=5543008&hilit=dla+zasikanych+Freya#p5543008

o jakiej cierpliwosci i watku mowisz :P

ten z Chilli -Freyą
viewtopic.php?f=13&t=102744
+ ten dla zasikanych
- a mało tam cierpliwości 8O 8O 8O
Obrazek Obrazek

Rakea

[poprzednia][następna]