Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 12, 2010 14:49 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Wszystko przyjdzie z czasem :D

Jak na moje laickie oko i tak robi super szybkie postępy :ok:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Pt lut 12, 2010 15:01 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Ja nie mam doświadczenia z dzikuskami. To że miałam w swoim życiu kotkę, to też żadne doświadczenie. Z nią było dużo łatwiej. Nie miała tego całego "bagażu złych doświadczeń". Od początku była gotowa na pokochanie ludzi.

Dlatego tak ważne są dla mnie Wasze opinie, wskazówki, porady. Taki ekspercki nadzór!!! Dziękuję!!! :piwa:
Obrazek

Mała Dzikuska

Od: Czw lut 04, 2010 14:22

Post » Pt lut 12, 2010 15:11 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Ja w zasadzie też nie mam - dopiero od miesiąca mam taką dzikuskę w domu :lol:
Na dodatek od początku mam przechlapane, bo w kółko ją męczę :roll: A to sterylka, a to leczenie kk, teraz zaczęła po mału się wychylać, to w przyszłym tygodniu znowu do weta - badania, testy, szczepienia :roll: Brrr... mnie już trzęsie :lol:
A wczoraj pierwszy raz do mnie podeszła sama (tzn. do żarełka w ręku :wink: )

Wcześniej były znajdy, ale takie ewidentnie "domowe" (wyrzucone?), nie było z nimi problemu.

OKI

Post » Sob lut 13, 2010 19:11 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

godz.19 a tu żadnej widomości .Prosimy o wiadomośc jak się sprawy mają ,bo od tego zaglądania komputer mi się grzeje.Jak Dymna zachowywała się przez noc spędzoną ,,na pokojach"
Dziś byłam na działce
No i niestety było trochę smutno
ObrazekObrazekObrazek

Franek13

Od: Pon lut 08, 2010 1:31

Post » Sob lut 13, 2010 21:58 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Dopiero teraz udało mi się "dopchać" do komputerka. Mała w nocy łaziła po meblach i kanapie ( znaleźliśmy wgniecione ślady na kocu, ale nic poza tym - kanapa pozostała sucha.)

Rano Dzikunia zaskoczyła nas swoim widokiem. Siedziała w drzwiach sypialni wpatrzona swoimi pięknymi oczkami w nasze łóżko. Jakby siłą wzroku chciała nas obudzić ( 8O co zresztą jej się udało, hi,hi). Sprawiała wrażenie wielce zdziwionej, że w JEJ domu "ktoś" jeszcze jest.

A oto kolejna "zabawowa" sesja zdjęciowa . :ryk:

Obrazek
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Sob lut 13, 2010 22:07 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Te oczy ma niesamowite :lol:
No i jak śmieliście być w jej domu? 8O

OKI

Post » Sob lut 13, 2010 22:20 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Mała Dzikuska pisze:Dopiero teraz udało mi się "dopchać" do komputerka. Mała w nocy łaziła po meblach i kanapie ( znaleźliśmy wgniecione ślady na kocu, ale nic poza tym - kanapa pozostała sucha.)

Rano Dzikunia zaskoczyła nas swoim widokiem. Siedziała w drzwiach sypialni wpatrzona swoimi pięknymi oczkami w nasze łóżko. Jakby siłą wzroku chciała nas obudzić ( 8O co zresztą jej się udało, hi,hi). Sprawiała wrażenie wielce zdziwionej, że w JEJ domu "ktoś" jeszcze jest.

To tylko kwestia czasu jak zacznie przychodzic do was do łozka :1luvu: narazie z zaciekawieniem was bada i sie przyglada, przechodzilam przez to samo, jak tylko sie ruszylismy rano to uciekal, wasza panienka naprawde szybko wychodzi ze skorupki ;-) dodam ze te najbardziej z pozoru dzikie czesto sa pozniej najwiekszymi miziakami :-) tylko potrzebuja wiecej czasu na otworzenie sie i zaufanie :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lut 13, 2010 22:54 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Dymna jest przesliczna :1luvu: :1luvu: :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Nie lut 14, 2010 1:38 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Ta ślicznotka rzuciła na nas urok już przy pierwszym spotkaniu...

Obrazek

krótki odpoczynek pomiędzy spaniem a drzemką...

Obrazek

łapki opadają jak patrzę co wyprawia z aparatem moja pani

Fragment "Małego Księcia" znany i oklepany, ale nie mogłam się oprzeć... Musiał znaleźć się w tym wątku :)

"(...)
- Chodź pobawić się ze mną - zaproponował Mały Książę. - Jestem taki smutny...
- Nie mogę bawić się z tobą - odparł lis. - Nie jestem oswojony.
- Ach, przepraszam - powiedział Mały Książę. Lecz po namyśle dorzucił: - Co znaczy "oswojony"?
- Nie jesteś tutejszy - powiedział lis (...)
- Nie - odrzekł Mały Książę. - Szukam przyjaciół. Co znaczy "oswoić"?
- Jest to pojęcie zupełnie zapomniane - powiedział lis. - "Oswoić" znaczy "stworzyć więzy".
- Stworzyć więzy?
- Oczywiście - powiedział lis. - Teraz jesteś dla mnie tylko małym chłopcem, podobnym do stu tysięcy małych chłopców. Nie potrzebuję ciebie. I ty mnie nie potrzebujesz. Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeżeli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla ciebie jedyny na świecie. (...)
Lis zamilkł i długo przypatrywał się Małemu Księciu.
- Proszę cię... oswój mnie - powiedział.
- Bardzo chętnie - odpowiedział Mały Książę - lecz nie mam dużo czasu. Muszę znaleźć przyjaciół i nauczyć się wielu rzeczy.
- Poznaje się tylko to, co się oswoi - powiedział lis. - Ludzie mają zbyt mało czasu, aby cokolwiek poznać. Kupują w sklepach rzeczy gotowe. A ponieważ nie ma magazynów z przyjaciółmi, więc ludzie nie mają przyjaciół. Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie!
- A jak się to robi? - spytał Mały Książę.
- Trzeba być bardzo cierpliwym. Na początku siądziesz w pewnej odległości ode mnie, ot tak, na trawie. Będę spoglądać na ciebie kątem oka, a ty nic nie powiesz. Mowa jest źródłem nieporozumień. Lecz każdego dnia będziesz mógł siadać trochę bliżej..."

Antoine de Saint - Exupery
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie lut 14, 2010 13:43 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

pięknie tutaj pasuje... oklepany, nie oklepany, to bardzo mądry tekst.

Cieszę się, że chcecie i potraficie być cierpliwi.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Nie lut 14, 2010 13:54 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

:1luvu: boszzz jaka ona jest boska :1luvu: warta chocby i tygodni czy miesięcy poświęceń
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie lut 14, 2010 18:57 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Okazało się, że dywan tylko tak groźnie wygląda. ;) Czasem ma odwagę na nim poleżeć.

Obrazek
Obrazek

Mała Dzikuska

Post » Nie lut 14, 2010 19:02 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Ona jest po prostu robrajająca- piękna Dzikunia :D a na dywanach to przecież wszystkie koty lubią leżeć i turlać się :lol:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lut 14, 2010 20:45 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Gratuluję cierpliwości i sukcesu w oswajaniu. Pełny relaks i urodę już widać .Z dumą pokazuję jej zdjęcia i zdjęcia drapaka. Wszystkie zapisuję w folderze,tylko nieco muszę je rozjaśniac ,wtedy są czytelniejsze.

Prosimy o dalsze informacje.
ObrazekObrazekObrazek

Franek13

Od: Pon lut 08, 2010 1:31

Post » Pon lut 15, 2010 1:01 Re: Czy kot się oswoi? Potrzebna pilna pomoc.

Mała Dzikuska pisze:Okazało się, że dywan tylko tak groźnie wygląda. ;) Czasem ma odwagę na nim poleżeć.

Obrazek

oj jak łapki już w górze, to rewelacyjnie :ok:
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

[poprzednia][następna]