Prima- czarna jak kawa w DS u A-Prima ... wraca do DT s.21

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie lut 07, 2010 19:16 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

A-Prima niemal miesiąc... jesteś WIELKA I CUDOWNA i Twoja Babcia też!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: to już teraz wszystko na dobrej drodze, SZACUN DLA OBU DUŻYCH i nieustające kciuki za dalszą socjalizację "czarnej małpy"

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon lut 08, 2010 12:44 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

ooooo, nowy na wacie, witamy, witamy :) :piwa:

A-Prima, szykujesz cos specjalnego, dla kici na Dzień Kota? :wink:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pon lut 08, 2010 12:49 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Kociara82 pisze:ooooo, nowy na wacie, witamy, witamy :) :piwa:

phhhIII, wcale nie nowy/A (!), bo sobie podczytuję cichcem od dłuższego czasu :) więc można ewentualnie mówić o come-oucie ;P

Poker71

Post » Pon lut 08, 2010 12:52 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Poker71 pisze:
Kociara82 pisze:ooooo, nowy na wacie, witamy, witamy :) :piwa:

phhhIII, wcale nie nowy/A (!), bo sobie podczytuję cichcem od dłuższego czasu :) więc można ewentualnie mówić o come-oucie ;P

aaaaaaaa, cichy podczytywacz ;) Czyli Primka miala juz wczesniej "ukrytych" fanow ;)

Kociara82

Post » Pon lut 08, 2010 12:57 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Kociara82 pisze:aaaaaaaa, cichy podczytywacz ;) Czyli Primka miala juz wczesniej "ukrytych" fanow ;)

podczytywaczka:) gwoli scislosci

ja uwielbiam takie czarne diablice z charakterem... czlowiek potem jest TAKI DUMNY ze sie w koncu kota zaczyna przytulac, ze to niepodobne do zadnego innego uczucia.

No bo z miziakiem z natury nie sztuka, ale z taka charakterna malpa to jest WYCZYN!

Poker71

Post » Pon lut 08, 2010 13:26 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Prima za bardzo przytulac sie nie da, ale w DT sama juz przychodzila i pakowala sie na kolanach :1luvu: zaraz potem byl krotki, tresciwy komunikat: "miau" tzn.pomiziaj troszeczke ;) Jak miala ochote sie miziac, to wlazila mi na kolana nawet, jak inny kot na nich siedzial czy pies. Dopoki ktores na nia nie warknelo "spadaj stad, teraz moja kolej" jak na nia byla bardzo grzeczna :)

Kociara82

Post » Pon lut 08, 2010 13:35 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

:P
Kolejna spokojna noc- wywlokła mój zegarek ze stolika do przedpokoju w nocy :) i jeszcze mój wisiorek- ale co tam :)

A na dzień kota zamówiłam już drapaka - takie dwie budki na 1,68 łącznie i drabinki i... zobaczymy, czy małpie sie spodoba :ok:

Dzięki za dobre słowa wielbicielom- cichym i głosnym :))) :kotek: :kotek: :kotek:

A-Prima

Od: Nie sty 10, 2010 22:44

Post » Pon lut 08, 2010 13:39 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

u Justyny lubila nieraz wypoczywac na drapaku :) Wiec mysle, ze sie jej spodoba :)

Zegarek wywlokla powiadasz... Widocznie zabawki, ktore jej dalas sa dla niej malo atrakcyjne ;) hehehe

Kociara82

Post » Czw lut 11, 2010 11:40 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

A-Prima pisze::P
Kolejna spokojna noc- wywlokła mój zegarek ze stolika do przedpokoju w nocy :) i jeszcze mój wisiorek- ale co tam :)
Dzięki za dobre słowa wielbicielom- cichym i głosnym :))) :kotek: :kotek: :kotek:

Przed-Walentynkowe oświadczenie

Kategorycznie żądam przekazania Babci że osobiście ją KOCHAM :1luvu:

Kocham też A-Primę, jej zegarki,wisiorek, a nawet wycieraczkę :) :ok:

Poker71

Post » Czw lut 11, 2010 13:04 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Poker71 pisze:
A-Prima pisze::P

Przed-Walentynkowe oświadczenie

Kategorycznie żądam przekazania Babci że osobiście ją KOCHAM :1luvu:

Kocham też A-Primę, jej zegarki,wisiorek, a nawet wycieraczkę :) :ok:

:D :D :D :D A ja kocham Primeczke :1luvu: To madra kicia, zaczyna rozumiec, ze nic zlego sie nie dzieje, ze jest u dobrych ludzi, ktorzy ja kochaja, szanuja i krzywdy zrobic nie dadza :)

Kociara82

Post » Pt lut 12, 2010 18:57 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Moze i kochacie babcię i Prime :ok:
Ale Prima obsikała dzisiaj znowu babci fartuch i tu nie mam pomysłu- spryskałam znowu wszystko w jej pokoju- i chyba sukcesywnie musze to robic :)
Dzisiaj zachwyciła sie w nocy domkiem, który jej kupiłam i szalała z piłeczkami pół nocy. Chyba nadszedł czas, żeby jej wannę zablokować- i zmusić do wyjscia na pokoje całkiem - bez możliwości wejścia pod nią.
Jak mysłicie, czy to dobry pomysł :?: :?: :?:

Dajcie znaka :) Dzięki :kotek

A-Prima

Post » Pt lut 12, 2010 18:58 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

to sobie znajdzie inne mioejsce :) U justyny na szafie lubila przesiadywac nieraz :)

Kociara82

Post » Sob lut 13, 2010 18:50 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Lepiej niech ma ten swój _ azyl _ pod wanna :lol:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lut 14, 2010 12:07 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

A jednak zaryzykowałam- zdjęłam obudowę i Prima uciekła spod wanny- wlazła w buty- ale tego dowiedziałam się wieczorem.
Dzisiaj oczywiście- mimo braku obudowy pod wanna- ale próbowałam ją głaskać i uciekła do pokoju- pod szafę. Potem wróciła pod wannę- po jakimś czasie powtórzyłam manewr głaskania- i uciekła pod szafę.
No to ja z głaskaniem pod szafę- chwile dała się pogłaskać- ale potem było warczenie i atak łapką :)
Dałam jej malutka łyżeczkę śmietanki- jako przysmak- i zostawiłam w spokoju. siedzi tam do tej pory.

Wydaje mi się - poprawcie mnie, jeśli się mylę- że jeśli pozostawię ją całkiem samą sobie i będę akceptowała tylko wieczorne wychodzenie- to się tak przyzwyczai i nie będzie inaczej żyła.
Musi wiedzieć, ze jak wychodzi w dzień to nic się nie dzieje. rozmawiałam z jedna "kociara' i jej argumenty by właśnie tak robić przemówiły do mnie.
A że znajdzie sobie inne miejsce- ok, ale w końcu bedzie wiedziała, ze ma kilka azyli- a w dzień nic się nie dzieje takiego, by musiała się bać.

I niech wreszcie Małpa zaufa :!: :!: :!:

A-Prima

Post » Nie lut 14, 2010 12:19 Re: Prima- czarna jak kawa- ma wspaniały dom. Prosimy o rady s15

Ja uważam, że dobrze robisz.
Prima powinna wiedzieć, że jak się do niej zbliżasz to nie robisz jej krzywdy.
Że głaskanie i przytulanie jest bezpieczne.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]