Georg, Klemens... i Miriam. W nowym domu. Foteczki

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 13, 2010 18:13 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

hektar drogi 8O ale za to okolica spokojna i dobre połączenie :)

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Sob lut 13, 2010 18:19 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Łał, Inga, super, mały biały domek, i jakie tam daleko, super miejsce, gratulacje, napiszesz nam coś więcej :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 13, 2010 18:23 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

ładny - taki własny na własność? ile tam kotów wejdzie!!!!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lut 13, 2010 18:25 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

piękny, maleńki domek z ogrodem... bajka
ja tam o włosach nie marzyłam ;), ale o domku właśnie, pozazdrościć :). A wybieg dla kotów zrobicie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob lut 13, 2010 18:27 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Sis pisze:hektar drogi 8O ale za to okolica spokojna i dobre połączenie :)

i stadnina koni obok :) i dobrze, że połączenie dobre, bo oczywiście robimy parapetówę! znaczy raczej grillówę! W domu... tzn. w domku to nie ma gdzie spać, ale np. namioty można rozstawiać, bo do tego domku należy straaaasznie wielka działka. I wszystko wygląda super-hiper, tylko... :( ja nie wiem, jak my się tam zmieścimy... ta "rezydencja"... jest trochę większa niż nasz duży pokój teraz :oops: poważnie. Wszystko jest mikro. Zaczynamy wyprzedawać meble, lampy, żyrandole... nic z tego, co mamy, tam się nie zmieści :oops:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lut 13, 2010 18:45 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

1. na działce postawicie jak coś większy :-) domek!
Teraz macie rozpustnie wielki metraż pewnie to domek wydaje się malutki :-)
2. KOTY KOTY będą miały raj :-)
3. czekamy na wyprzedaż :-)
4. NA PARAPETÓWKĘ TAKOŻ!!!!
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob lut 13, 2010 18:49 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Georg-inia pisze: ja nie wiem, jak my się tam zmieścimy... ta "rezydencja"... jest trochę większa niż nasz duży pokój teraz :oops: poważnie. Wszystko jest mikro. Zaczynamy wyprzedawać meble, lampy, żyrandole... nic z tego, co mamy, tam się nie zmieści :oops:

oj, spoko, spoko, my na 38- miu metrach się mieścimy z ośmioma kotami. A poza tym masz tyyyle miejsca koło domciu. Dacie radę :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Sob lut 13, 2010 19:07 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

dzięki za pociechę :) ja jestem przyzwyczajona do mieszkań w kamienicach. Tam nawet "małe pokoje" mają po 20 metrów... a teraz? nasza przyszła sypialnia jest takiej wielkości jak obecny przedpokój :strach: łóżko musimy sprzedać / oddać / zamienić, bo jak tam wstawimy nasze wyrko to będziemy chyba na nie lewitować :roll: TŻ w przypływie dobrego humoru stwierdził właśnie, że "dobrze, że mamy płaski telewizor" ...

Daga, nie ma sprawy, przyjeżdżaj na parapetówę, a i wcześniej możesz. Zapraszam :)
Ale żeby nie było wątpliwości - to nie jest na własność. Na własność to mamy ranczo, nie potrzeba nam drugiego domu. To jest najem. Za kwotę mniejszą niż obecne mieszkanie. Fakt, metraż też o połowę pewnie mniejszy ( :crying: ) ale... no właśnie. Ludzie tam spokojni, kota na "ulicy" przed furtką dziś cztery samochody omijały. Chociaż ja się nie zgadzam, żeby nasi chłopcy tam luzem chodzili, mowy nie ma. Dostaną wolierę, z czasem.

no i jeszcze jedno... a'propos tego kota omijanego... poprzednia najemczyni miała dwa koty. I wyjechała. Za granicę. Kocurek przeniósł się do domu obok, Pani Teresa - sąsiadka - go karmi, sama ma 6 sztuk + ten jeden. Została kotka. Szylkretka. Śliczna i miziasta, ale nie chce się przenieść. Pani Teresa ją karmi oczywiście, koteczka czasem tam do niej do domu przychodzi, ale wciąż czeka w takim budynku garażowo-komórkowym na swoją Panią ;( Jak dziś oglądaliśmy domek, to przyszła, chciała wejść... chyba mamy jako załącznik trzeciego kota :roll: Dobrze, że chociaz ciachnięta...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Sob lut 13, 2010 19:31 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

O!!!
To trzymam kciuki za remont i przeprowadzkę.
Daleko jest do centrum w kilometrach? Z ciekawości pytam :oops: , bo terenu nie znam. Ale jesli dojazd dobry, to pewnie nawet w zimie nie będzie źle.
Mały metraż łatwiej ogrzać, a skoro jest jest budynek garażowo-komórkowy, to pewnie część rzadziej używanych rzeczy (np. zapasy kociego jedzenia :twisted: ) można tam trzymać. No i w ładną pogodę ogród będzie dostępny cały czas, nie tylko w weekendy. Spokój będzie... Będzie dobrze, no! Musi! :ok:
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Sob lut 13, 2010 19:43 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Pewnie, ze bedzie dobrze! 8) Przez polowe zycia mieszkalam w Poznaniu, w bloku. Tramwaj pod nosem. Malo tego, przez rok mieszkalam w wiezowcu w Paryzu, tuz przy obwodnicy (to wycie silnikow motocyklowych na wysokich obrotach w srodku nocy :twisted: ) I zawsze myslalam, ze na wsi bede nieszczesliwa. Od pietnastu lat mieszkam na wsi. I czuje, ze zyje. Rano budzi mnie spiew ptaszkow, w letnie wieczory obserwujemy sobie nietoperze, mamy wlasne warzywka z ogrodka, koty maja wybieg...Niedaleko sa konisie, las, pagorki do lazenia. I jest znacznie spokojniej niz w miescie, ciszej.
A co do nagromadzonych mebli i innych skarbow - czasem dobrze jest przetrzebic troche, zeby lzej sie oddychalo. Bedzie dobrze! :ok:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Sob lut 13, 2010 19:52 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Inga, będzie dobrze, działeczka to zawsze działeczka, do pracy masz jakieś 5 km a do centrum to pewnie z 8 będzie :)

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob lut 13, 2010 20:15 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Ale fajnie domek z ogródeczkiem :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob lut 13, 2010 20:18 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Ale fajne wieści i już Wam zazdroszcze tych imprez grillowych na trawce przed domem :1luvu: Pewnie całe łódzkie forum miau bedzie miało gdzie spotkania robocze robić :piwa:
I juz wyobrażam sobie tą wolierę dla kotów jaką twój Wiesiek zrobi :1luvu:

Acha i gratuluje trzeciego kota - rezydenta :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob lut 13, 2010 20:52 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

Hurrrraaaaa - bedzie tymczas dla piesków :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Sob lut 13, 2010 20:55 Re: Georg i Klemens. Duzi zwariowali, przeprowadzamy się, aaaaaa

CoolCaty pisze:Hurrrraaaaa - bedzie tymczas dla piesków :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:ryk: :ryk: :ryk: :mrgreen: :twisted:

PS podpisanie umowy dopiero w poniedziałek., może lepiej to wykasować? :roll: :P
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

[poprzednia][następna]